Έκθεση «Μικρασιατικός Ελληνισμός: Εικόνες και Μνήμες»
10
ΜΑΡ
ΠΑΡ
26
ΑΠΡ
ΤΕΤ
ΩΡΑ: 07:00 ΜΜ - 08:00 ΜΜ

Έκθεση «Μικρασιατικός Ελληνισμός: Εικόνες και Μνήμες»

Από την Παρασκευή, 10 Μαρτίου 2023 έως την Τετάρτη, 26 Απριλίου 2023  θα φιλοξενηθεί στο Θέατρο του Κολλεγίου Αθηνών έκθεση με θέμα: «Μικρασιατικός Ελληνισμός: Εικόνες και Μνήμες». Η έκθεση είναι ανοικτή για το κοινό κατά τις ημέρες και ώρες: 13/3, 15/3, 22/3, 27/3, 29/3, 5/4, 24/4 και 25/4 17:00 έως 20:00.

 

Είσοδος Ελεύθερη - Για κρατήσεις:

[email protected] ή στο τηλέφωνο 210 6798169

Η έκθεση διοργανώνεται στο πλαίσιο του αφιερώματος μνήμης του Κολλεγίου για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή από τα Γυμνάσια Κολλεγίου Αθηνών και Κολλεγίου Ψυχικού και τη Βιβλιοθήκη του Κολλεγίου σε συνεργασία με το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία. 

Μεγάλο μέρος της έκθεσης αποτελούν έργα μαθητών της γ' Γυμνασίου Κολλεγίου Αθηνών και Κολλεγίου Ψυχικού, καθώς και τεκμήρια – οικογενειακά κειμήλια - αναμνηστικά που προσέφεραν μέλη της Κολλεγιακής κοινότητας από Μικρασιάτες πρόσφυγες, προγόνους της οικογενείας τους.

Την Τρίτη, 25 Απριλίου 2023 και ώρα 7.30 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί η Τελετή Λήξης της Έκθεσης κατά την οποία θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με αποσπάσματα θεατρικής παράστασης, παρουσίαση βιβλίων και παραδοσιακούς χορούς. 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

  • Αποσπάσματα από τη θεατρική παράσταση Κοινός Λόγος της Έλλης Παπαδημητρίου, σε σκηνοθεσία Αγγελικής Γκιργκινούδη, από τον Δραματικό Όμιλο Λυκείου Κολλεγίου Αθηνών
  • Παρουσίαση των Πρακτικών της Ημερίδας Μικρασιατικός Ελληνισμός: πτυχές της συμβολής του στην ανάπτυξη της ελληνικής κοινωνίας, Εκδόσεις Μπαλτά 

Ομιλητές:

-Λεωνίδας Μοίρας, Ιστορικός, διδάσκων Οθωμανικής Ιστορίας, Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας, Πανεπιστήμιο Αθηνών

-Ευριπίδης Γαραντούδης, Καθηγητής Νεοελληνικής Φιλολογίας, Τμήμα Φιλολογίας, Πανεπιστήμιο Αθηνών

  • Παρουσίαση του βιβλίου Φρούτα σε χαρτί της Μαρίας Βεΐνόγλου

Ομιλητές:

-Μαρία Βεϊνόγλου, Συγγραφέας, ερευνήτρια

-Αλεξάνδρα Παπάζογλου, Διευθύντρια Βιβλιοθηκών Κολλεγίου Αθηνών

-Πολυάνθη Τσίγκου, Φιλόλογος, Επικεφαλής Γραφείου President Κολλεγίου Aθηνών

  • Παραδοσιακοί χοροί από το Χορευτικό Τμήμα του Σωματείου «Η Νέα Σινασός»

Η εκδήλωση θα κλείσει με ένα κέρασμα.

Επιστροφή