Οι βάσεις δεδομένων Infotrac, NewsBank, Sirs και WorldBook μπορούν να χρησιμοποιηθούν και από υπολογιστή εκτός Campus. Για τους κωδικούς πρόσβασης πατήστε  εδώ.

Ebook Central
Education Research Complete
Βάση δεδομένων για την εκπαιδευτική έρευνα που καλύπτει θεματικά όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης από την παιδική ηλικία μέχρι την ανώτατη εκπαίδευση και όλα τα ειδικά θέματα, όπως την πολύγλωσση εκπαίδευση, την αγωγή υγείας και την αξιολόγηση. Προσφέρει ευρετηρίαση και περιλήψεις για περισσότερα από 1200 περιοδικά, ενώ περιλαμβάνει το πλήρες κειμένο 500 περίπου βιβλίων και μονογραφιών.

enotes.com
Διαδικτυακή πηγή για εκπαιδευτική χρήση με πληροφοριακό υλικό, κριτικά κείμενα, άρθρα, βιβλιογραφίες, συνδέσμους και διαδικτυακές ομάδες συζήτησης στα θέματα: Λογοτεχνία, Επιστήμες, Υγεία, Δίκαιο και Πολιτική, Ιστορία, Κοινωνικές επιστήμες, Οικονομία και Τέχνες. Για τον απαιτούμενο κωδικό πρόσβασης στείλτε μήνυμα στην ηλεκτρονικό ταχυδρομείο της Βιβλιοθήκης libac@ haef.gr(μόνο καθηγητές).

Infobase
Βάση δεδομένων που καλύπτει ευρύ φάσμα θεμάτων όπως Σύγχρονη Παγκόσμια Ιστορία,  Υγεία, Γεωγραφία και Πολιτισμός, Θρησκείες, Επιστήμες καθώς και e-books κλασικής λογοτεχνίας και άλλα σε διάφορα θέματα.

Literary Encyclopedia
Περιλαμβάνει τρεις λογοτεχνικές βάσεις δεδομένων:

 • People, με πληροφορίες για 6817 πρόσωπα και 2673 ολοκληρωμένα προφίλ. Πρόκειται κυρίως για συγγραφείς, αλλά και φιλοσόφους, επιστήμονες κλπ.
 • Works, βιβλιογραφική βάση με έργα κυρίως λογοτεχνικά, αλλά και φιλοσοφικά και επιστημονικά που ευρετηριάζονται ανα ημερομηνία, είδος και χώρα. Κάποιες εγγραφές περιέχουν περιγραφή των έργων.
 • Topics & Events, με περίπου 15000 ιστορικά και λογοτεχνικά γεγονότα που είτε συνδέονται με κάποιο δοκίμιο (Essays), είτε περιγράφονται σύντομα (Short notes), είτε αναφέρονται επιγραμματικά.


Middle and Junior High Core Collection (H. W. Wilson)
Περιλαμβάνει μια εκτενή λίστα τίτλων βιβλίων, λογοτεχνικών και μη, που προτείνονται για παιδιά και εφήβους (από Ε' Δημοτικού μέχρι Γ' Γυμνασίου) καθώς και κριτικές και άλλα εργαλεία για βιβλιοθηκονόμους. Επιλέξτε EBSCOhost Research Databases και στη συνέχεια τη βάση δεδομένων της επιλογής σας.

NewsBank
Βάση δεδομένων με το πλήρες κείμενο άρθρων 500 περίπου εφημερίδων από όλο τον κόσμο και 120 επιστημονικών περιοδικών στα αγγλικά.
Η πρόσβαση είναι δυνατή από το εσωτερικό δίκτυο του Ελληνοαμερικανικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος. Για να έχετε πρόσβαση και έξω από τα σχολεία απευθυνθείτε στο προσωπικό της βιβλιοθήκης για τον απαιτούμενο κωδικό πρόσβασης.

Oxford African American Studies Centre Online
Βάση δεδομένων με επιλεγμένα έργα αναφορά που επικεντρώνεται σε πρόσωπα και γεγονότα που διαμόρφωσαν την αφροαμερικανική και την αφρικανική ιστορία και πολιτισμό. Η πρόσβαση γίνεται από υπολογιστές του ΕΕΙ.

Oxford Art Online
Η Oxford Art Online προσφέρει πρόσβαση σε πολλές περιεκτικές και εύκολες στη χρήση ηλεκτρονικές πηγές τέχνης που είναι διαθέσιμες σήμερα. Μέσα από μια κομψή πύλη οι χρήστες αναζητούν και χρησιμοποιούν μια αναπτυσσόμενη γκάμα έργων αναφοράς που αναφέρονται στην Τέχνη: Grove Art Online, Benezit Dictionary of Artists, Encyclopedia of Aesthetics, Oxford Companion to Western Art, και Concise Oxford Dictionary of Art Terms, αλλά και πολλά άρθρα και βιβλιογραφίες που διατίθενται αποκλειστικά online. Η πρόσβαση γίνεται από υπολογιστές του ΕΕΙ.

Oxford English Dictionary
Αγγλικό λεξικό που περιλαμβάνει την ερμηνεία, την ιστορία, την προφορά και την ετυμολογία των λέξεων. Κάθε λήμμα τεκμηριώνει τη χρήση της λέξης με παραδείγματα που αντλούνται από χωρία έντυπων πηγών. Η πρόσβαση γίνεται από υπολογιστές του ΕΕΙ.

Oxford Music Online
Βάση δεδομένων με πρόσβαση και ταυτόχρονη αναζήτση σε πολλά έργα αναφοράς για τη Μουσική. Περιλαμβάνει το Grove Music Online και το Oxford Companion to Music (έκδ. 2011) με πάνω από 8.000 άρθρα για συνθέτες, εκτελεστές, διευθυντές ορχήστρας, μουσικά όργανα, είδη μουσικής κ.ά. Η πρόσβαση γίνεται από υπολογιστές του ΕΕΙ.

Science Reference Center
Βάση δεδομένων με πρόσβαση σε επιστημονικό περιεχόμενο. Περιλαμβάνει το πλήρες κείμενο σχεδόν 640 επιστημονικών εγκυκλοπαιδειών, έργων αναφοράς, περιοδικών, κ.λπ. Τα θέματα που καλύπτει περιλαμβάνουν: βιολογία, χημεία, γεωλογία, περιβαλλοντολογία, ιατρική, ιστορία της επιστήμης, φυσική, κοινωνιολογία, επιστήμονες, τεχνολογία και άγρια φύση. Επιλέξτε EBSCOhost Research Databases και στη συνέχεια τη βάση δεδομένων της επιλογής σας.

SIRS
Πύλη με τέσσερις βάσεις δεδομένων: SIRS Researcher (Πληροφοριακά, Κοινωνικά θέματα, Υγεία, Επιστήμες και Επιχειρήσεις), SIRS Government Reporter (Ιστορικά και αμερικανικά κυβερνητικά τεκμήρια), SIRS Renaissance (Τέχνες και ανθρωπιστικές σπουδές), and SKS Web Select (επιλεγμένοι δικτυακοί τόποι).

Student Research Center (by EBSCOhost) 
Βάση δεδομένων για μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου. Επιτρέπει την επιλογή της κατηγορίας της πηγής (π.χ. περιοδικά, εφημερίδες, βιογραφίες, ταινίες και βίντεο) και την αναζήτηση σε συγκεκριμένες θεματικές ενότητες. Περιλαμβάνει λεξικό και εγκυκλοπαίδεια. Επιλέξτε Student Research Center.

Thesaurus Linguae Graecae (TLG)
Το TLG συγκεντρώνει ψηφιοποιημένα τα περισσότερα κείμενα που έχουν γραφτεί στην ελληνική γλώσσα από την εποχή του Ομήρου (8ος αι. π.Χ.) μέχρι την πτώση του Βυζαντίου (1453). Περιλαμβάνει 10.000 έργα από 4.000 συγγραφείς και δική του μηχανή αναζήτησης. Το έργο πραγματοποιείται στο ομώνυμο ερευνητικό κέντρο του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας (Irvine).

World Book
Ηλεκτρονική έκδοση της γνωστής έντυπης World Book Encyclopedia σε τρεις εκδόσεις (World Book Kids για το Δημοτικό, World Book Student για το Γυμνάσιο και World Book Advanced για το Λύκειο). Ακόμη, περιλαμβάνονται οι παρακάτω βάσεις δεδομένων:

 • Early Learning, ποικιλία πόρων για παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας που βοηθούν στην ανάπτυξη δεξιοτήτων ανάγνωσης και προφορικής έκφρασης
 • Timelines Διαθέτει περισσότερα από 650 χρονολόγια και 14000 γεγονότα οργανωμένα σε μια ιδιαιτέρως διαδραστική βάση δεδομένων. Εξερευνήστε τη χρονολογικά σημασία παγκόσμιων γεγονότων και τις ζωές σημαντικών προσωπικοτήτων
 • eBooks Βιβλιοθήκη ηλεκτρονικών βιβλίων κατάλληλων για όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης. Το περιεχόμενο της βάσης είναι οργανωμένο σε θεματικές ενότητες, επιτρέποντας στον αναγνώστη να εντοπίσει σχετικά μεταξύ τους βιβλία
 • Activity Corner Περιέχει χιλιάδες διασκεδαστικές αλλά και εκπαιδευτικές δραστηριότητες για την τάξη, το εργαστήριο, τη βιβλιοθήκη ή το σπίτι. Οι χρήστες μπορούν να δημιουργήσουν, να αποθηκεύσουν και να μοιραστούν και τις δικές τους δραστηριότητες
 • Discover, ιστοχώρος της World Book που προσφέρεται για διαφοροποιημένη διδασκαλία και διαθέτει μεγαλόφωνη ανάγνωση
 • Enciclopedia Estudiantil Hallazgos Activity Corner, περιλαμβάνει χιλιάδες δραστηριότητες για το σπίτι ή το σχολείο με τις οποίες μπορούν να απασχοληθούν δημιουργικά τα παιδιά, δυνατότητα μετάφρασης του κειμένου, περισσότερα βίντεο και άρθρα
 • Dramatic Learning, ιστοχώρος που χρησιμοποιεί θεατρικά κείμενα για να βοηθήσει τους μαθητές να αποκτήσουν αναγνωστική ευχέρεια και να κατανοήσουν τις βασικές έννοιες του δράματος
 • Enciclopedia Estudiantil Hallazgos, προσφέρει άρθρα, πολυμέσα και ιστοσελίδες στην ισπανική γλώσσα για όσους μαθαίνουν Ισπανικά
 • Kids eLearn Μια από τις πρώτες στο είδος της βάση δεδομένων για παιδιά στην αραβική γλώσσα, ειδικά σχεδιασμένη για μαθητές του Δημοτικού. Περιέχει δραστηριότητες, χάρτες, πολυμεσικό υλικό κ.α.
 • L'Encyclopedie Decouverte, προσφέρει το περιεχόμενο της World Book και τα πολυμέσα στη γαλλική γλώσσα.