Επιτροπή Αποφοίτων - Alumni Fund Drive

Η Επιτροπή Αποφοίτων - Alumni Fund Drive (AFD) αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του Annual Fund του Κολλεγίου. Είναι η προσπάθεια συγκέντρωσης πόρων σε ετήσια βάση από εθελοντές αποφοίτους, τους class agents, που εκπροσωπούν την τάξη τους, ενδυναμώνοντας τις σχέσεις μεταξύ των συμμαθητών τους και με το Σχολείο και κινητοποιώντας τη στήριξη της τάξης στο Annual Fund.

Για περισσότερα από πενήντα χρόνια, οι απόφοιτοι του Κολλεγίου συμβάλλουν σημαντικά στην εξασφάλιση της Κολλεγιακής εμπειρίας για όλους τους μαθητές.

Η Επιτροπή Αποφοίτων ιδρύθηκε το 1967 με πρωτοβουλία των οραματιστών Πλάτωνα Μουσαίου '30 (εκ μέρους του Ελληνο-Αμερικανικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος) και Δημήτρη Καραμάνου '59 (τότε Προέδρου του Συλλόγου Αποφοίτων Κολλεγίου Αθηνών ΣΑΚΑ) με τη στήριξη του Διευθυντή/President του Κολλεγίου James H. Beaverson. Στόχος της επιτροπής ήταν να παρακινήσει τους αποφοίτους να στηρίξουν το Πρόγραμμα Υποτροφιών του Κολλεγίου με συντονισμένο και βιώσιμο τρόπο. Το AFD ξεκίνησε τη δραστηριότητά του το 1968 με πρώτο Πρόεδρό του τον Άγγελο Κανελλόπουλο x50. Στα χρόνια που ακολούθησαν, αυτή η πρωτοποριακή πρωτοβουλία έγινε ένας από τους πιο σημαντικούς θεσμούς του Κολλεγίου.

Οι απόφοιτοι κάνουν τη διαφορά. 

Η συνεισφορά των αποφοίτων σε ετήσια βάση έχει καθοριστική σημασία για τη στήριξη του Προγράμματος Οικονομικής Ενίσχυσης του Κολλεγίου. Κατά την περυσινή χρονιά, ενισχύθηκαν οικονομικά περισσότεροι από 1.000 μαθητές (συμπεριλαμβανομένης της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης λόγω της πανδημίας), σχεδόν το 25% της μαθητικής μας κοινότητας. Το 30% της ενίσχυσης προήλθε από ιδιώτες δωρητές. 

Η Επιτροπή Αποφοίτων και το Development Office συνεργάζονται στενά με τον Σύλλογο Αποφοίτων του Κολλεγίου Αθηνών (ΣΑΚΑ) για να διατηρούν την επαφή με τους χιλιάδες αποφοίτους του Κολλεγίου. Με αυτόν τον τρόπο, ενισχύουν την εκπροσώπηση των τάξεων στο AFD και παρακινούν τους αποφοίτους μας να συνεργάζονται με το Σχολείο, συμμετέχοντας σε εκδηλώσεις και δραστηριότητες, και στηρίζοντας το πολύπλευρο έργο τους.

Πρόεδρος: Δημήτρης Βαμβακόπουλος '64
Σύμβουλος Προέδρου: Στέλιος Xαρτζίδης '93γ
Συντονιστική Ομάδα: Οι Class Agents μέλη της ομάδας αυτής καθώς και οι τομείς δράσεις τους θα ανακοινωθούν σύντομα. 
Μέλη: Class agents

Βασικές δράσεις για τη στήριξη του Annual Fund:

 • Επικοινωνία με συμμαθητές (email, μέσα κοινωνικής δικτύωσης, επικοινωνία τηλεφωνικά ή δια ζώσης)
 • Παρακίνηση και/ή διοργάνωση reunions
 • Συντονισμός επετειακών reunions 25 και 50 ετών
 • Προώθηση της καμπάνιας του Annual Fund

   Γίνε Class Agent!

   Η συμμετοχή σας στην Επιτροπή Αποφοίτων παρέχει πολλές συγκινήσεις. Με τη συμμετοχή σας θα έχετε, μεταξύ πολλών άλλων, την ευκαιρία να:

   • Διατηρήσετε τις σχέσεις με τους συμμαθητές σας
   • Γίνετε μέλος μιας δημιουργικής ομάδας
   • Ενημερώνεστε για τη στρατηγική και τις εξελίξεις του Σχολείου
   • Στηρίζετε το alma mater σας
   • Κάνετε τη διαφορά στη ζωή των μαθητών κινητοποιώντας και ενθαρρύνοντας τη στήριξη στο Annual Fund

   Μπορείτε να δείτε περισσότερα για τον ρόλο και τις αρμοδιότητες του Class Agent εδώ. Μπορείτε να δείτε τα στοιχεία των Class Agents ανά τάξη εδώ.

   Αν είστε απόφοιτος/η, μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή εδώ.
   Αν είστε τελειόφοιτος, μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή εδώ.

   Για να μάθετε περισσότερα μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Development Office τηλεφωνικά στο +30 210-6798217 ή με email στο [email protected].

   Εκδηλώσεις / Δράσεις

   Δήλωση αποστολής

   Αποστολή της Επιτροπής Αποφοίτων - Alumni Fund Drive του Κολλεγίου Αθηνών και των class agents είναι να προάγουν και ενδυναμώνουν τις πνευματικές, επαγγελματικές και προσωπικές σχέσεις μεταξύ συμμαθητών και συναποφοίτων, να διατηρούν και να εξελίσσουν την επαφή μεταξύ των αποφοίτων και της alma mater, και να υπηρετούν την αποστολή του Σχολείου. Η Επιτροπή Αποφοίτων στηρίζει το Annual Fund και το Πρόγραμμα Οικονομικής Ενίσχυσης, συμβάλλοντας στην προσπάθεια να μη στερηθεί κανένας μαθητής το προνόμιο της Κολλεγιακής εμπειρίας και της πρωτοποριακής εκπαίδευσης του Κολλεγίου για οικονομικούς λόγους.

   13
   ΝΟΕ
   ΣΑΒ
   14
   ΝΟΕ
   ΚΥΡ
   ΩΡΑ: 05:00 ΜΜ

   Κολλεγιακός Μαραθώνιος

   Περισσότερα

   Παλαιότερες εκδηλώσεις