Γιατί συμμετέχουμε! Η «φωνή» των εθελοντών μας αποφοίτων Class Agents

Η Συντονιστική Ομάδα του Alumni Fund Drive

«Γεννήθηκα στην Κωνσταντινούπολη και ως μέλος της εκεί μειονότητας μεγάλωσα σε ένα περιβάλλον όπου ο εθελοντισμός, η κοινωνική προσφορά και η έμπρακτη αλληλεγγύη προς τον συνάνθρωπο ήταν κομμάτι της καθημερινής ζωής. Έχοντας λοιπόν, αυτές τις προσλαμβάνουσες παραστάσεις δεν θα μπορούσα να αρνηθώ τη συμμετοχή μου στην ιδρυτική ομάδα του Alumni Fund Drive όταν μου προτάθηκε πριν από πάνω από 50 χρόνια. Η συνεχής πολυετής συμμετοχή μου στην Eπιτροπή είναι και απόδειξη της προσωπικής ικανοποίησης και συναισθηματικής ανταμοιβής που απολαμβάνω όταν γνωρίζω ότι οι προσπάθειες μας έχουν θετική ανταπόκριση και σαν αποτέλεσμα την απρόσκοπτη συνέχεια των σπουδών στο υπέροχο Σχολείο μας για ένα πλήθος μαθητών και μαθητριών.»

 

Δημήτρης Βαμβακόπουλος '64
Class Agent, Πρόεδρος

2. Stelios_Hartzides_ed «Συμμετέχω στο Alumni Fund Drive από το 2006 μαζί με τον Δημήτρη Βαμβακόπουλο ’64. Τελειώνοντας τις σπουδές μου και έχοντας ξεκινήσει την επαγγελματική μου σταδιοδρομία, έψαχνα μια αφορμή να επιστρέψω κοντά στο Σχολείο και να μετατρέψω σε προσφορά προς τις επόμενες γενιές, όλα όσα απλόχερα έλαβα. Έτσι, γνώρισα ακόμα καλύτερα τον θεσμό που κάνει το Σχολείο μας ξεχωριστό και μοναδικό. Τον ίδιο θεσμό που για δεκαετίες επιτρέπει σε παιδιά χωρίς οικονομικά μέσα να βιώσουν και να πάρουν την παιδεία που προσφέρει το Σχολείο μας. Στηρίζω το Alumni Fund Drive ώστε να μεταδώσω το μήνυμα σε συμμαθητές και συναποφοίτους μου, ότι το Κολλέγιο ήταν, είναι και θα είναι ένα Σχολείο που θα δώσει σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριές του την ευκαιρία να  αριστεύσουν και να  διαπρέψουν στην ενήλικη ζωή τους.» 

Στέλιος Χαρτζίδης '93γ
Class Agent, Σύμβουλος Προέδρου & Contact Person με ΣΑΚΑ

Υποστήριξη Class Agents

«Κάθε απόφοιτος του Κολλεγίου Αθηνών ξεκινάει την ενήλικη ζωή του ένα βήμα πιο μπροστά έχοντας αποκομίσει πολύτιμα εφόδια. Πέρα από την ακαδημαϊκή μόρφωση, η διάπλαση του χαρακτήρα, η ανάπτυξη της προσωπικότητας, η ευρύτητα της αντίληψης είναι μερικά από αυτά. Έχοντας ωφεληθεί προσωπικά από αυτά, επέλεξα την ιδιότητα του Class Agent αφενός από αγάπη για το Σχολείο μας, αφετέρου για να μπορώ να παροτρύνω του συμμαθητές μου να βοηθήσουν κάποια παιδιά να μην στερηθούν αυτά τα εφόδια λόγω οικονομικών δυσκολιών της οικογένειάς τους. Αυτό είναι  που μου δίνει την ηθική ικανοποίηση να συνεχίσω την μικρή μου προσπάθεια. Παράλληλα, με τον τρόπο αυτό παραμένω ενεργό μέλος της μεγάλης Κολλεγιακής οικογένειάς μας, κάτι που ενισχύει τους ήδη ισχυρούς δεσμούς με τους συναποφοίτους μου και το Σχολείο.»

Άγης Τσαχαγέας '84
Class Agent, Επικεφαλής Ομάδας

«H σχέση μου με το Fund Drive είναι οικογενειακή και ξεκινά από τον πατέρα μου Πλάτωνα Μουσαίο ’30, πρωτεργάτη της δημιουργίας του Alumni Fund Drive (1967). H ιδέα του Ταμείου Υποτροφιών ανήκει στον πατέρα του Κολλεγίου Στέφανο Δέλτα όπως τεκμηριώνεται σε μία επιστολή του προς τον πατέρα μου (1934) προτρέποντάς τον για «μία μικρή αλλά τακτική» συμβολή. Η προτροπή «ρίζωσε» στην ψυχή του πατέρα μου και αφιέρωσε τη ζωή του στον σκοπό αυτόν. Εγώ, όπως ήταν φυσικό, πήρα τη σκυτάλη και εκπροσωπώ την τάξη μου ως Class Agent. Την επιστολή αυτή παραχώρησα στο Σχολείο. Ας δώσουμε εμείς, οι σημερινοί Class Agents, νέα πνοή στο όραμα του Στέφανου Δέλτα για ένα Κολλέγιο ανοιχτό και προσιτό σε όλους τους μαθητές ανεξάρτητα από το οικογενειακό τους εισόδημα.»

Βασίλης Μουσαίος '66
Class Agent

 

«Είναι τιμή μας να έχουμε φοιτήσει σε ένα σχολείο το οποίο έχει στην ιστορία και την μακρά παράδοσή του ένα τόσο ενεργό Πρόγραμμα Υποτροφιών, που έχει βοηθήσει τόσους και τόσους μαθητές, καθιστώντας την μοναδική Κολλεγιακή εμπειρία όχι προνόμιο των λίγων, αλλά προσιτή πραγματικότητα για τόσες πολλές ελληνικές οικογένειες. Χωρίς το Πρόγραμμα Υποτροφιών, το Σχολείο μας, οι απόφοιτοί του και η παρουσία του στην Ελληνική ιστορία και κοινωνία δεν θα είχαν την ίδια ποιότητα. Θεωρώ, πως είναι καθήκον πρωτίστως των αποφοίτων, να ενισχύουμε τους σκοπούς του Προγράμματος, γνωρίζοντας τη δράση του και αναγνωρίζοντας την αδιαμφισβήτητη αξία του στη διατήρηση της ξεχωριστής φυσιογνωμίας του Κολλεγίου και αυτός είναι ο βασικός λόγος που συμμετέχω ενεργά στο AFD ως Class Agent και μέλος της Συντονιστικής Ομάδας.»

Μίλκα Χασιώτη '04 (ΚΑ)
Class Agent

«Αποφάσισα να συνεισφέρω εθελοντικά υποστηρίζοντας το Πρόγραμμα Υποτροφιών, λόγω της οικονομικής κρίσης που έζησα ως γονέας δύο μαθητριών του σχολείου. Βίωσα την έντονη ανάγκη πολλών οικογενειών μαθητών, αλλά και την ανακούφισή τους στη συνειδητοποίηση της στήριξης που παρέχει το Σχολείο σε τέτοιες δύσκολες στιγμές. Το Σχολείο μας αποτελεί μία οικογένεια με ισχυρούς δεσμούς, με παράδοση μακροχρόνιας προσφοράς, που δεν αφήνει κανένα παιδί της να στερηθεί την Κολλεγιακή εκπαίδευση και εμπειρία για οικονομικούς λόγους. Κάθε χρόνο εκατοντάδες μαθητές υποστηρίζονται από το Πρόγραμμα Υποτροφιών. Σήμερα 1 στους 5 μαθητές του Σχολείου λαμβάνει οικονομική ενίσχυση. Αυτό σημαίνει ότι, αν δεν έχουμε εμείς οι ίδιοι χρειαστεί τη στήριξη αυτή, την έχει χρειαστεί με βεβαιότητα κάποιο φιλικό μας παιδί, κάποιος συμμαθητής ή συμμαθήτρια που καθόταν δίπλα μας ή δίπλα στα παιδιά μας.»   

Δάφνη Φιλιππάκη '89γ
Class Agent


Επικοινωνία έργου AFD

«Αποφάσισα να γίνω Class Agent της τάξης μου, διότι η Επικοινωνία είναι κάτι που με εκφράζει κι έτσι διατηρώ επαφή με το Σχολείο και τους συμμαθητές μου. Μέσα από τον ρόλο μου, λειτουργώ ως συνδετικός κρίκος μεταξύ των συμμαθητών και του Σχολείου μου, συμβάλλοντας στη διατήρηση ενός ισχυρού Alumni Community που κάνει το Κολλέγιο να ξεχωρίζει. Ακόμα, ως μέλος μιας δράσης με κοινωνικό αντίκτυπο, επενδύω το χρόνο μου σε κάτι σημαντικό σε μια εποχή όπου οι έννοιες της συνεισφοράς και της προσφοράς είναι πιο συμβολικές από ποτέ κι αισθάνομαι ικανοποίηση που βάζω το μικρό μου «λιθαράκι» στην προσπάθεια οικονομικής ενίσχυσης των μαθητών που το έχουν ανάγκη, στηρίζοντας και τιμώντας το Σχολείο μου για τις εμπειρίες ζωής και τα εφόδια που μου έδωσε στη ζωή μου.»

Μαρία Λουίζα Βαφειαδάκη '09 (ΚΨ/ΙΒ)
Class Agent, Επικεφαλής Ομάδας 

 

«Η συμμετοχή μου στο Alumni Fund Drive ως Class Agent της τάξης μου και ως μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής αποτελεί μεγάλη τιμή και χαρά, καθώς μου δίνει τη δυνατότητα να συνδράμω στην προαγωγή του σκοπού του Προγράμματος Υποτροφιών, ενός ξεχωριστού θεσμού, ο οποίος αφενός δίνει την ευκαιρία σε μαθητές/τριες που δίχως αυτόν δεν θα μπορούσαν να φοιτήσουν στο Σχολείο μας να γίνουν κοινωνοί  και να επωφεληθούν της πολύπλευρης εκπαιδευτικής εμπειρίας που αυτό προσφέρει, αφετέρου διασφαλίζει τον συμπεριληπτικό χαρακτήρα του Κολλεγίου.»

Ειρήνη Καπελλάκη '99γ
Class Agent

Υποστήριξη Reunions

«Γιατί συμμετέχω; Σε λόγια, λοιπόν, αυτό που πηγάζει αυθόρμητα εδώ και δεκαετίες: Αλληλεγγύη στις μη προνομιούχες οικογένειες που έχουν όνειρο να αποφοιτήσουν τα παιδιά τους από το καλύτερο σχολείο της Ελλάδας. Αγάπη για το Σχολείο που μου πρόσφερε αμέτρητα εφόδια και πολλές δυνατότητες. Αγάπη και ανταπόδοση για το Σχολείο που στήριξε και εμένα. Στήριξη των εξαιρετικών Προέδρου και Συμβούλου Προέδρου του Alumni Fund Drive. Στήριξη του έργου του Σχολείου και των αγαπητών στελεχών του Development Office. Αλλά και γιατί απλά είναι υπέροχο να συμμετέχεις σε μια κοινή προσπάθεια για έναν καλό σκοπό.»

Νίκος Σκάγιαννης x76
Class Agent, Επικεφαλής ομάδας

8. Περικλής Τσαχαγέας '85

«Όπως πολλοί συναπόφοιτοι, τα πρώτα χρόνια από την αποφοίτηση απομακρύνθηκα από το Κολλέγιο. Σταδιακά, όμως, αναγνώρισα τα εφόδια που μου είχε δώσει το Σχολείο μας στη μετέπειτα επαγγελματική και προσωπική μου πορεία. Έτσι, αρχικά δέχθηκα να συνεισφέρω, το 2005, σε μία πρωτοβουλία που με «τράβηξε» σαν ιδέα - αυτήν του “e-agent” του ΣΑΚΑ, για την προώθηση της ηλεκτρονικής επικοινωνίας μεταξύ συναποφοίτων (στη προ-Social Media εποχή). Στην πορεία, ήρθα σε επαφή με τον ρόλο του Class Agent του Κολλεγίου για την ενίσχυση του Προγράμματος Υποτροφιών και κόλλησα 😊!  Και ο ενθουσιασμός για το Σχολείο, από χρόνο σε χρόνο, πάντα μεγαλώνει!»

Περικλής Τσαχαγέας '85γ
Class Agent

Giving Βack / Legacy Giving & Stories of Impact

«Άφησα για πρώτη φόρα την οικογένεια και ήρθα στο Κολλέγιο σαν οικότροφος. Ζώντας μέσα στο campus, το Κολλέγιο κυριαρχούσε στην καθημερινότητα μου και, εκ των πραγμάτων, έγινε η προέκταση του πατρικού μου και οι άνθρωποι προέκταση της οικογένειας μου. Κάποια χρόνια μετά την αποφοίτηση όταν πλέον μπήκα στην επαγγελματική καθημερινότητα, ανακάλυψα ότι το Κολλέγιο παρέμενε το αναλλοίωτο σημείο αναφοράς μου, η σταθερά. Καταστάσεις έρχονται και παρέρχονται, το Σχολείο μου όμως παραμένει, μέρος της ταυτότητάς μου. Αισθάνομαι ότι ανήκω. Οι επιστήθιοι φίλοι μου είναι από το Κολλέγιο, και το campus είναι ακόμη σαν το πατρικό… Σαν Class Agent παραμένω σε συνεχή επαφή με το Σχολείο. Μου δίνεται η δυνατότητα να ασχοληθώ με τα κοινά και να αισθανθώ ότι κάτι προσφέρω κι εγώ, ότι είμαι ενεργό μέλος της Κολλεγιακής οικογένειας. Εν κατακλείδι, ό,τι μπορώ να δώσω στο Σχολείο ξαναγυρνά σε εμένα, αφού είναι μέρος του εαυτού μου και το ίδιο συμβαίνει σε όλους μας είτε το αναγνωρίζουμε ήδη είτε όχι ακόμη!»

Greg Μητσακόπουλος '76
Class Agent, Επικεφαλής ομάδας

«Είμαι μέλος του Fund Drive και συνεισφέρω στο Πρόγραμμα Υποτροφιών από τα 30 μου. Άλλοτε περισσότερα, άλλοτε λιγότερα. Όμως, σταθερά κάθε χρόνο και πάντα με πολλή μεγάλη χαρά. Είναι το ελάχιστο που μπορώ να δώσω πίσω στο Κολλέγιο για όσα έχει προσφέρει σε εμένα και την οικογένειά μου. Είναι τιμή μου να είμαι μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής και να συμβάλω ώστε όλο και περισσότεροι να έχουν τη δυνατότητα να ζήσουν την Κολλεγιακή εμπειρία.»

Βασίλης Παχυγιάννης ’86γ
Class Agent

 

Students & Alumni

12. Μάριος Δεληθέος '16

«O Class Agent είναι το άτομο που όταν ο ενθουσιασμός της ελευθερίας και του νέου τρόπου ζωής μετά την αποφοίτηση καταλαγιάσει, θα φροντίσει για την επανασύνδεσή μας με το Σχολείο και τους συμμαθητές μας, προκειμένου να βρεθούμε ξανά με όλους αυτούς τους ανθρώπους που σήμερα μας κάνουν να χαμογελάμε και να αισθανόμαστε όμορφα!»

Σπυρίδων Μάριος Δεληθέος '16 (ΚA)
Class Agent, Επικεφαλής ομάδας

«Η απεύθυνση του Κολλεγίου σε όλη την κοινωνία είναι το αποφασιστικό και ιστορικά κατακτημένο συγκριτικό πλεονέκτημά του. Το Alumni Fund Drive είναι η συγκολλητική ουσία αυτής της παράδοσης με τις ανάγκες του σήμερα για περισσότερη κοινωνική ώσμωση και διεύρυνση. Η ανταπόδοση καθενός από εμάς στην Κολλεγιακή κοινότητα και η ενεργός μας συνεισφορά δεν είναι μόνο μια αληθινή ικανοποίηση για την προσφορά καθαυτή ως πράξη, αλλά και η ουσιαστική συμβολή μας για να διασφαλίζουμε και να ενδυναμώνουμε την προοδευτική ταυτότητα του Σχολείου για συνεργασία και καινοτομία στην ανοικτή κοινωνία.»

Αριστοκλής Λαγός '16 (ΚΑ) 
Class Agent

 

Έγγραφα & διαδικασίες

«Είναι τιμή μας να έχουμε φοιτήσει σε ένα σχολείο το οποίο έχει στην ιστορία και την μακρά παράδοσή του ένα τόσο ενεργό Πρόγραμμα Υποτροφιών, που έχει βοηθήσει τόσους και τόσους μαθητές, καθιστώντας την μοναδική Κολλεγιακή εμπειρία όχι προνόμιο των λίγων, αλλά προσιτή πραγματικότητα για τόσες πολλές ελληνικές οικογένειες. Χωρίς το Πρόγραμμα Υποτροφιών, το Σχολείο μας, οι απόφοιτοί του και η παρουσία του στην Ελληνική ιστορία και κοινωνία δεν θα είχαν την ίδια ποιότητα. Θεωρώ, πως είναι καθήκον πρωτίστως των αποφοίτων, να ενισχύουμε τους σκοπούς του Προγράμματος, γνωρίζοντας τη δράση του και αναγνωρίζοντας την αδιαμφισβήτητη αξία του στη διατήρηση της ξεχωριστής φυσιογνωμίας του Κολλεγίου και αυτός είναι ο βασικός λόγος που συμμετέχω ενεργά στο AFD ως Class Agent και μέλος της Συντονιστικής Ομάδας.»

Μίλκα Χασιώτη '04 (ΚΑ)
Class Agent, Επικεφαλής Ομάδας

«‘Είμαι μόνο μία, αλλά είμαι ακόμα μία. Δεν μπορώ να κάνω τα πάντα, αλλά μπορώ ακόμα να κάνω κάτι, και επειδή δεν μπορώ να κάνω τα πάντα, δεν θα αρνηθώ να κάνω τίποτα που μπορώ να κάνω.’ Helen Keller. Είμαστε μία παρέα συναποφοίτων από διαφορετικές τάξεις αποφοίτησης που έχουμε έναν στόχο: την κινητοποίηση όλων των συμμαθητών μας για να στηρίξουμε όλοι μαζί το Πρόγραμμα Υποτροφιών του Σχολείου μας. Μία ομάδα με γνώμονα την αξία της Συνεισφοράς και της Συνεργασίας. Ευχαριστούμε πολύ το Development Office που μας εμπνέει και μας στηρίζει!»

Νικολίνα Γυλέκη '10 (KA)
Class Agent