Εκδηλώσεις Βιβλιοθήκης 2019-2020

Οκτώβριος 2019 

Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2019

Άννα-Μαρία Βλάσση

«Εκπαιδευτικό πρόγραμμα Φρανκ»

 

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Φρανκ» βασισμένο στο βιβλίο του Frank Viva από την εκδότρια Άννα-Μαρία Βλάσση για τα τμήματα 2γ,2ζ.

 

 

Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2019

 

Άννα-Μαρία Βλάσση

«Εκπαιδευτικό πρόγραμμα Φρανκ»

 

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Φρανκ» βασισμένο στο βιβλίο του Frank Viva από την εκδότρια Άννα-Μαρία Βλάσση για τα τμήματα 2α,2ε.

 

Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2019

 

Άννα-Μαρία Βλάσση

«Εκπαιδευτικό πρόγραμμα Φρανκ»

 

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Φρανκ» βασισμένο στο βιβλίο του Frank Viva από την εκδότρια Άννα-Μαρία Βλάσση για τα τμήματα 2β,2στ.

 

 

Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2019

 

Άννα-Μαρία Βλάσση

«Εκπαιδευτικό πρόγραμμα Φρανκ»

 

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Φρανκ» βασισμένο στο βιβλίο του Frank Viva από την εκδότρια Άννα-Μαρία Βλάσση για το τμήμα 2δ.


Νοέμβριος 2019 

Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2019

Άννα Παπαφίγκου

«Ο φίλος μου ο Τζιμ»

 

Η θεατρολόγος Άννα Παπαφίγκου παρουσίασε με θεατρικό παιχνίδι το βιβλίο, «Ο φίλος μου ο Τζιμ» στα τμήματα 1β, 1δ, 1στ.

 

 

 

Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2019

Μαριάννα Ψύχαλου

«Λίλυ & Λούσυ»

 

Η εκδότρια Μαριάννα Ψύχαλου παρουσίασε το βιβλίο, «Λίλυ & Λούση» στα τμήματα 1β,1δ,1στ.

 

 

 

Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2019

Άννα Παπαφίγκου

«Ο φίλος μου ο Τζιμ»

 

Η θεατρολόγος Άννα Παπαφίγκου παρουσίασε με θεατρικό παιχνίδι το βιβλίο, «Ο φίλος μου ο Τζιμ» στα τμήματα 1α,1ε.



 

Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2019

Άννα Παπαφίγκου

«Ο φίλος μου ο Τζιμ»

 

Η θεατρολόγος Άννα Παπαφίγκου παρουσίασε με θεατρικό παιχνίδι το βιβλίο, «Ο φίλος μου ο Τζιμ» στα τμήματα 1γ, 1ζ.

 

 


Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2019

Τζένη Κουτσοδημητροπούλου

«Το ημερολόγιο ενός εξερευνητή #1»

 

Η συγγραφέας Τζένη Κουτσοδημητροπούλου παρουσίασε στα τμήματα 4β,4γ,4ε και 4στ το βιβλίο της «Το ημερολόγιο ενός εξερευνητή #1» από το πρόγραμμα φιλαναγνωσίας της 4ης τάξης για την Αυστραλία, τους Αβορίγινες και τη Νέα Ζηλανδία με βίντεο και υποστηρικτικό υλικό (μουσικά όργανα και παραδοσιακά εργαλεία).

 

 

Παρασκεύη 22 Νοεμβρίου 2019

Τζένη Κουτσοδημητροπούλου

«Το ημερολόγιο ενός εξερευνητή #1»

 

Η συγγραφέας Τζένη Κουτσοδημητροπούλου παρουσίασε στα τμήματα 4α,4δ και 4ζ το  βιβλίο της «Το ημερολόγιο ενός εξερευνητή #1» από το πρόγραμμα φιλαναγνωσίας της 4ης τάξης για την Αυστραλία, τους Αβορίγινες και τη Νέα Ζηλανδία με βίντεο και υποστηρικτικό υλικό (μουσικά όργανα και παραδοσιακά εργαλεία).

 

 

Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2019

 

 Χριστίνα Αποστολίδη

 «Ο λύκος και η πεταλούδα»

 

Η συγγραφέας Χριστίνα Αποστολίδη παρουσίασε το βιβλίο της, «Ο λύκος και η πεταλούδα» στα τμήματα 1β και 1στ.

 

 

Δεκέμβριος 2019

Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2019

Γιάννης Βουράκης

«Χριστουγεννιάτικη έκπληξη»

 

Θεατρική αφήγηση & παιχνίδι στο 1α και 2α από τον ηθοποιό Γιάννη Βουράκη με αφορμή το παραμύθι, «Χριστουγεννιάτικη έκπληξη».


 

Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2019

 

Άννα Παπαφίγκου, Γόνη Λούκα

«Όνειρο Χριστουγέννων»

 

Η θεατρολόγος Άννα Παπαφίγκου και η παιδαγωγός Γόνη Λούκα  παρουσίασαν με θεατρικό παιχνίδι το βιβλίο, «όνειρο Χριστουγέννων» στα τμήματα 2β, 2στ.

 

 

Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2019

 

Άννα Παπαφίγκου, Γόνη Λούκα

«Όνειρο Χριστουγέννων»

 

Η θεατρολόγος Άννα Παπαφίγκου και η παιδαγωγός Γόνη Λούκα  παρουσίασαν με θεατρικό παιχνίδι το βιβλίο, «όνειρο Χριστουγέννων» στα τμήματα 2γ, 2ζ.

 

 

Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2019

 

Φίλιππος Φωτιάδης

 «Μπαμπά μπορούμε να πάρουμε σκύλο αντί για μυρμήγκι;»

 

Ο συγγραφέας Φίλιππος Φωτιάδης παρουσίασε το βιβλίο του, «Μπαμπά μπορούμε να πάρουμε σκύλο αντί για μυρμήγκι;» στα τμήματα 3α,3ε και 3στ.

 

 

Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2019

 

Κώστας Στοφόρος

 «Ένα κουτί θάλασσα»

 

Ο συγγραφέας Κώστας Στοφόρος με αφορμή το βιβλίο του, «Ένα κουτί θάλασσα», μίλησε στους μαθητές της 5ης τάξης για την υπεραλίευση, τη Λέσβο και τη λογοτεχνία.


Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2019

Γιάννης Βουράκης

«Χριστουγεννιάτικη έκπληξη»

 

Θεατρική αφήγηση & παιχνίδι στο 1ζ και 3γ από τον ηθοποιό Γιάννη Βουράκη με αφορμή το παραμύθι, «Χριστουγεννιάτικη έκπληξη».

 

 

 

Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2019

 

Γιάννης Βουράκης

«Χριστουγεννιάτικη έκπληξη»

 

Θεατρική αφήγηση & παιχνίδι στο 2β και 2στ από τον ηθοποιό Γιάννη Βουράκη με αφορμή το παραμύθι, «Χριστουγεννιάτικη έκπληξη».

 

 

 

Ιανουάριος 2020

Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2020

Ευτυχία Γιαννάκη

«Μυστήριο στη Λίμνη Λαμπίκο»

 

Η συγγραφέας Ευτυχία Γιαννάκη  παρουσίασε το βιβλίο της, «Μυστήριο στη Λίμνη Λαμπίκο » στα τμήματα 2α, 2β, 2γ και 2δ. Ένα νέο μυστήριο των Πιτσιμπουίνων γεννήθηκε στη βιβλιοθήκη με τη βοήθεια των μικρών ντετέκτιβ. Μάρτυρες, αποτυπώματα, ανακρίσεις κι ένα σκίτσο υπόπτου έδωσαν τελικά τη λύση στο μεγάλο μυστήριο.

 


Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2020

Νάντια Δρακούλα

«Κάμπινγκ: τρία παιδιά κι ένας σκύλος κατακτούν ένα νησί»


Η συγγραφέας Νάντια Δρακούλα παρουσίασε  στο θέατρο το βιβλίο της, «Κάμπινγκ, τρία παιδιά κι ένας σκύλος κατακτούν ένα νησί» στους μαθητές της 5ης τάξης.


Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2020

Χαρά Κατσιαρή, Κρίστυ Περρή, Έφη Λάγκα

«Οδός Νοστιμιάς»

 

Η εκπαιδευτικός Χαρά Κατσιαρή, η δημοσιογράφος Κρίστυ Πέρρη και η εμψυχώτρια Έφη Λάγκα παρουσίασαν στο 6γ και 6ε  το βιβλίο, «Οδός Νοστιμιάς». Συζήτησαν με τους μαθητές για το πώς η γλώσσα του φαγητού είναι παγκόσμια και μας συστήνει διαφορετικές κουλτούρες. Μέσα από το παιχνίδι και την ομαδική συνεργασία οι μαθητές συνδύασαν υλικά και έφτιαξαν τις δικές τους πρωτότυπες συνταγές.  

Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2020

Ευτυχία Γιαννάκη

«Μυστήριο στη Λίμνη Λαμπίκο»

 

Η συγγραφέας Ευτυχία Γιαννάκη  παρουσίασε το βιβλίο της, «Μυστήριο στη Λίμνη Λαμπίκο » στα τμήματα 2ε, 2στ και 2ζ. Ένα νέο μυστήριο των Πιτσιμπουίνων γεννήθηκε στη βιβλιοθήκη με τη βοήθεια των μικρών ντετέκτιβ. Μάρτυρες, αποτυπώματα, ανακρίσεις κι ένα σκίτσο υπόπτου έδωσαν τελικά τη λύση στο μεγάλο μυστήριο.

 

 

 

Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2020

Γρηγόρης Χαλιακόπουλος

«Ο ζωγράφος με τις τρεις πατρίδες»


Ο συγγραφέας Γρηγόρης Χαλιακόπουλος παρουσίασε στα τμήματα 6στ και 6ζ  το βιβλίο του, «Ο ζωγράφος με τις τρεις πατρίδες». Μέσα από την εξιστόρηση της ζωής του Κωνσταντίνου Μπρουμίδη ο συγγραφέας φανέρωσε το εύρος μιας μισοάγνωστης στους Έλληνες προσωπικότητας που διέπρεψε σε δύο από τις μεγαλύτερες πρωτεύουσες τέχνης του κόσμου, τη Ρώμη και την Ουάσινγκτον.


Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2020

Γρηγόρης Χαλιακόπουλος

«Ο ζωγράφος με τις τρεις πατρίδες»


Ο συγγραφέας Γρηγόρης Χαλιακόπουλος παρουσίασε στο 6γ  το βιβλίο του, «Ο ζωγράφος με τις τρεις πατρίδες». Μέσα από την εξιστόρηση της ζωής του Κωνσταντίνου Μπρουμίδη ο συγγραφέας φανέρωσε το εύρος μιας μισοάγνωστης στους Έλληνες προσωπικότητας που διέπρεψε σε δύο από τις μεγαλύτερες πρωτεύουσες τέχνης του κόσμου, τη Ρώμη και την Ουάσινγκτον.


Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2020

Άννα-Μαρία Βλάσση

«Το καλό μου το βιβλίο»


Η εκδότρια Άννα-Μαρία Βλάσση παρουσίασε το βιβλίο, «Το καλό μου το βιβλίο» και μίλησε στους μαθητές του 4στ για τη ζωή και το έργο του Γρηγορίου Ξενόπουλου.


Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2020

Κώστας Στοφόρος

«Η σπηλιά του δράκου»

 

Ο συγγραφέας Κώστας Στοφόρος με αφορμή το βιβλίο του, «Η σπηλιά του δράκου» μίλησε στους μαθητές της 5ης & 6ης τάξης για το Ολοκαύτωμα.

 

 

 

Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2020

 

Άννα-Μαρία Βλάσση

«Το καλό μου το βιβλίο»

 

Η εκδότρια Άννα-Μαρία Βλάσση παρουσίασε το βιβλίο, «Το καλό μου το βιβλίο» και μίλησε στους μαθητές του 4δ για τη ζωή και το έργο του Γρηγορίου Ξενόπουλου.

 

Φεβρουάριος 2020

Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2020

Γρηγόρης Χαλιακόπουλος

«Ο ζωγράφος με τις τρεις πατρίδες»


Ο συγγραφέας Γρηγόρης Χαλιακόπουλος παρουσίασε στο 6β  το βιβλίο του, «Ο ζωγράφος με τις τρεις πατρίδες». Μέσα από την εξιστόρηση της ζωής του Κωνσταντίνου Μπρουμίδη ο συγγραφέας φανέρωσε το εύρος μιας μισοάγνωστης στους Έλληνες προσωπικότητας που διέπρεψε σε δύο από τις μεγαλύτερες πρωτεύουσες τέχνης του κόσμου, τη Ρώμη και την Ουάσινγκτον.


Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2020

Γρηγόρης Χαλιακόπουλος

«Ο ζωγράφος με τις τρεις πατρίδες»

 

Ο συγγραφέας Γρηγόρης Χαλιακόπουλος παρουσίασε στο 6ε  το βιβλίο του, «Ο ζωγράφος με τις τρεις πατρίδες». Μέσα από την εξιστόρηση της ζωής του Κωνσταντίνου Μπρουμίδη ο συγγραφέας φανέρωσε το εύρος μιας μισοάγνωστης στους Έλληνες προσωπικότητας που διέπρεψε σε δύο από τις μεγαλύτερες πρωτεύουσες τέχνης του κόσμου, τη Ρώμη και την Ουάσινγκτον.

Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2020

Γρηγόρης Χαλιακόπουλος

«Ο ζωγράφος με τις τρεις πατρίδες»

Ο συγγραφέας Γρηγόρης Χαλιακόπουλος παρουσίασε στο 6α  το βιβλίο του, «Ο ζωγράφος με τις τρεις πατρίδες». Μέσα από την εξιστόρηση της ζωής του Κωνσταντίνου Μπρουμίδη ο συγγραφέας φανέρωσε το εύρος μιας μισοάγνωστης στους Έλληνες προσωπικότητας που διέπρεψε σε δύο από τις μεγαλύτερες πρωτεύουσες τέχνης του κόσμου, τη Ρώμη και την Ουάσινγκτον.

 

 

Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2020

Άννα Παπαφίγκου

«Νοτούρνο: συνταγές για όνειρα»

 

Νοτούρνο, συνταγές για όνειρα: ένα βιβλίο μαγικό, που φωτίζει τα όνειρα των παιδιών και όχι μόνο, παρουσίασε η θεατρολόγος Άννα Παπαφίγκου, χρησιμοποιώντας έναν φακό και τη φαντασία κάθε παιδιού. Τα παιδιά του 1β, 1δ και 1στ συμμετείχαν στο παιχνίδι «το βιβλίο που φωτίζει στο σκοτάδι» θαυμάζοντας κάθε φορά τις κρυμμένες εικόνες που ξεδιπλωνόντουσαν μπροστά τους.

 

Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2020

Γρηγόρης Χαλιακόπουλος

«Ο ζωγράφος με τις τρεις πατρίδες»


Ο συγγραφέας Γρηγόρης Χαλιακόπουλος παρουσίασε στο 6δ το βιβλίο του, «Ο ζωγράφος με τις τρεις πατρίδες». Μέσα από την εξιστόρηση της ζωής του Κωνσταντίνου Μπρουμίδη ο συγγραφέας φανερώσε το εύρος μιας μισοάγνωστης στους Έλληνες προσωπικότητας που διέπρεψε σε δύο από τις μεγαλύτερες πρωτεύουσες τέχνης του κόσμου, τη Ρώμη και την Ουάσινγκτον.


 Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2020

Γιάννης Παπασαράντος

«Ταξίδι στη σπηλιά»


Ο εκπαιδευτικός - συγγραφέας Γιάννης Παπασαράντος  παρουσίασε το βιβλίο του, «Ταξίδι στη σπηλιά» στους μαθητές του 6β, 6δ, 6στ και 6ζ.


Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2020

Γιάννης Παπασαράντος

«Ταξίδι στη σπηλιά»


Ο εκπαιδευτικός - συγγραφέας Γιάννης Παπασαράντος  παρουσίασε το βιβλίο του, «Ταξίδι στη σπηλιά» στους μαθητές του 6α και 6ε.


Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2020

Έλενα Τοπούζογλου

«Pip finds a home»


Η εικονογράφος - συγγραφέας Έλενα Τοπούζουγλου παρουσίασε το βιβλίο της, «Pip finds a home» στους μαθητές του 1ζ.


Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2020

Έλενα Τοπούζογλου

«Mr Peggs post»

 

Η εικονογράφος - συγγραφέας Έλενα Τοπούζουγλου παρουσίασε το βιβλίο της, «Mr Pegg's post» στους μαθητές του 3γ.


Μάρτιος 2020

Τετάρτη 4 Μαρτίου 2020

Άννα Παπαφίγκου

«Αλφαβητάρι στο χέρι»

 

Η θεατρολόγος/εκδότρια Άννα Παπαφίγκου παρουσίασε το βιβλίο της ISOL «Αλφαβητάρι στο χέρι» στους μαθητές του 1α και 1ε.Οι μαθητές συμμετείχαν σε ένα παιχνίδι με γράμματα, δημιουργία ιστοριών και χαϊκού.

 

 

Πέμπτη 5 Μαρτίου 2020

Άννα Παπαφίγκου

«Αλφαβητάρι στο χέρι»

 

Η θεατρολόγος/εκδότρια Άννα Παπαφίγκου παρουσίασε το βιβλίο της ISOL «Αλφαβητάρι στο χέρι» στους μαθητές του 2β και 2στ. Οι μαθητές συμμετείχαν σε ένα παιχνίδι με γράμματα, δημιουργία ιστοριών και χαϊκού.

 

Παρασκευή 6 Μαρτίου 2020

Βασίλης Κουτσιαρής, Γιάννης Διακομανώλης

«Ο Μιλτιάδης και η μάχη του Μαραθώνα» «Μέγας Αλέξανδρος»  «Ο Λεωνίδας και η μάχη των Θερμοπυλών»

 

Οι συγγραφείς - εκπαιδευτικοί Βασίλης Κουτσιαρής και Γιάννης Διακομανώλης παρουσίασαν  τα βιβλία, «Ο Μιλτιάδης και η μάχη του Μαραθώνα», «Μέγας Αλέξανδρος» και «Ο Λεωνίδας και η μάχη των Θερμοπυλών» στους μαθητές του 4δ και 4ζ.


Δευτέρα 9 Μαρτίου 2020

Δανάη Σκιάδη, Νικόλας Παπαγιάννης

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Παίζω με τα παραμύθια»

 

Οι ηθοποιοί Δανάη Σκιάδη και Νικόλας Παπαγιάννης  παρουσίασαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Παίζω με παραμύθια».