Εκδηλώσεις Βιβλιοθήκης 2017-2018

 Οκτώβριος 2017

 

Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2017

Εύη Παπαδοπούλου, Βασίλης Χρυσικόπουλος

«Ο πρίγκιπας με τα τρία πεπρωμένα»

Οι αρχαιολόγοι Εύη Παπαδοπούλου και Βασίλης Χρυσικόπουλος παρουσίασαν στους μαθητές του 4α το παραμύθι τους, «Ο πρίγκιπας με τα τρία πεπρωμένα» των εκδόσεων Μάρτης. Οι συγγραφείς με τρόπο διαδραστικό έφεραν κοντά στα παιδιά τον πολιτισμό και την κουλτούρα της Αιγύπτου χρησιμοποιώντας ένα μύθο από την προφορική παράδοση αυτού του λαού.

 

Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2017

Δέσποινα Τσελίκα

«Η Ελευθερία και το ταξίδι της ελληνικής σημαίας»

Η θεατρολόγος Δέσποινα Τσελίκα παρουσίασε το βιβλίο, «Η Ελευθερία και το ταξίδι της ελληνικής σημαίας» των εκδόσεων Πορφύρα στα τμήματα 3β, 3δ, 3στ. Την αφήγηση της ιστορίας και τη σύντομη ιστορική αναφορά στη σημαία, ακολούθησε αναπαράσταση σκηνών από το βιβλίο από τους μαθητές και δημιουργία κατασκευών με σχετικό θέμα.

 

 

Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2017

Άννα Παπαφίγκου

«Σκανταλιάρη Άλφονς»

Η θεατρολόγος και εκδότρια Άννα Παπαφίγκου αναλαμβάνει κάθε χρόνο να φέρει τα παιδιά σε επαφή με τον Άλφονς, τις περιπέτειες, τα συναισθήματά του το δικό του μοναδικό τρόπο να αντιμετωπίζει τον κόσμο γύρω του. Το βιβλίο, «Σκανταλιάρη Άλφονς» των εκδόσεων Μάρτης έγινε η αφορμή για θεατρικό παιχνίδι με το 1ε.

 

Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2017

Κωνσταντίνος Δαλαμάγκας

«Φαρφανέλα»

Ο ηθοποιός-συγγραφέας Κωνσταντίνος Δαλαμάγκας παρουσίασε στα παιδιά των τάξεων 2γ και 3στ την ιστορία της «Φαρφανέλας» γραμμένη από τον ίδιο και τη θεατρολόγο Ελένη Βλάχου των εκδόσεων Πατάκη. Χρησιμοποιώντας το θεατρικό παιχνίδι οδήγησε τα παιδιά στη συνειδητοποίηση πως τα σημαντικά στη ζωή είναι η αγάπη, η φιλία, μια ζεστή αγκαλιά και ότι μας κάνει καλύτερους.

 

 

Νοέμβριος 2017

 

7, 8, 13, 16 Νοεμβρίου 2017

Άννα-Μαρία Βλάσση

«Εκπαιδευτικό πρόγραμμα Φρανκ»

 

Η εκδότρια Άννα-Μαρία Βλάσση παρουσίασε σε όλα τα τμήματα της 2ης τάξης στην ώρα της βιβλιοθήκης  εκπαιδευτικό πρόγραμμα βασισμένο στο βιβλίο, «Ο μικρός Φρανκ αρχιτέκτονας» των εκδόσεων Μέλισσα. Τα παιδιά παρακολούθησαν βίντεο για τη ζωή και το έργο του συγγραφέα του βιβλίου, είδαν και σχολίασαν έργα μεγάλων αρχιτεκτόνων και στο τέλος κατασκεύασαν με καθημερινά απλά υλικά (κονσέρβες, κομμάτια lego, αλουμινόχαρτο, φρούτα κλπ) μια πόλη.



Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2017

Άννα Παπαφίγκου

«Σκανταλιάρη Άλφονς»

Η θεατρολόγος και εκδότρια Άννα Παπαφίγκου αναλαμβάνει κάθε χρόνο να φέρει τα παιδιά σε επαφή με τον Άλφονς, τις περιπέτειες, τα συναισθήματά του το δικό του μοναδικό τρόπο να αντιμετωπίζει τον κόσμο γύρω του. Το βιβλίο, «Σκανταλιάρη Άλφονς» των εκδόσεων Μάρτης έγινε η αφορμή για θεατρικό παιχνίδι με το 2β και 2γ.

 

Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2017

Agnieszka Fibak

«Maddie»

Η συγγραφέας Agnieszka Fibak παρουσίασε τη σειρά βιβλίων “Maddie” το σκυλάκι που ταξιδεύει και περιγράφει τις χώρες και τα αξιοθέατα που επισκέπτεται. Η παρουσίαση έγινε στα τμήματα αγγλικών της 4ης τάξης στα αγγλικά.

 

Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017

Μαντέλα Ξανθή

«Ο άσπρος σκύλος με τα πολλά ονόματα»

 

Η συγγραφέας Ξανθή Μαντέλα παρουσίασε στο θέατρο σε όλα τα τμήματα της 2ης τάξης το βιβλίο της «Ο άσπρος σκύλος με τα πολλά ονόματα» βιβλίο από το πρόγραμμα φιλαναγνωσίας. Τα παιδιά συνομίλησαν με τη συγγραφέα για τις αξίες της υπευθυνότητας, του σεβασμού και της ζωοφιλίας.

 

Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2017

Κατερίνα Κρις

«Καθαρίστρια Χάος»

Η συγγραφέας Κατερίνα Κρις παρουσίασε το βιβλίο της, «Καθαρίστρια Χάος» στο 2στ. Η συγγραφέας «τακτοποίησε» με τα παιδιά κάθε τους ανησυχία, έβαλε τους φόβους τους μέσα σε κουτάκια, παραμέρισε τα πρέπει και τους ψυχαναγκασμούς και τα παιδιά αφέθηκαν ελεύθερα να νιώσουν τη χαρά του παιχνιδιού και της ανεμελιάς.

 

 


Δεκέμβριος 2017

 Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2017

Άλκηστη Χαλκιά

«Το κουτί του Σιλαν»

Η συγγραφέας Άλκηστη Χαλικιά παρουσίασε στο 3ε το βιβλίο της, «Το κουτί του Σιλάν» των εκδόσεων Ίκαρος. Η συγγραφέας με ευαισθησία και τρυφερότητα έφερε τα παιδιά σε επαφή με ένα πολύ σοβαρό θέμα, την ένταξη ενός παιδιού σε μια νέα πατρίδα και στο περιβάλλον του σχολείου. Ρατσισμός, ξενοφοβία, συνεργασία, φιλία και αγάπη αξίες που συζητήθηκαν μέσα από διαδικασίες παιχνιδιού και προβληματισμού.

 

Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2017

Μαριέττα Κόντου

«Φτου Ξελύπη»

Η συγγραφέας-ψυχολόγος Μαριέττα Κόντου στα πλαίσια του προγράμματος φιλαναγνωσίας παρουσίασε στο θέατρο το βιβλίο της, «Φτου Ξελύπη» των εκδόσεων Μεταίχμιο, σε όλα τα τμήματα της 6ης τάξης θίγοντας το θέμα των προσφύγων και του δύσκολου αγώνα τους για επιβίωση και ένταξη στις νέες πατρίδες.

Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2017

Φραντζέσκα Αλεξοπούλου

«Οι λέξεις των ποιητών»

Η συγγραφέας Φραντζέσκα Αλεξοπούλου-Πετράκη μίλησε στα παιδιά του 3γ για την ποίηση, για τον πλούτο της γλώσσας και την ομορφιά της ζωής μέσα από τα κείμενα της λογοτεχνίας με αφορμή το βιβλίο της, «Οι λέξεις των ποιητών» των εκδόσεων Mamaya. Με διαδραστικό τρόπο τα παιδιά έφτιαξαν τις δικές τους λέξεις και ποιήματα.

Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2017

Τζένη Κουτσοδημητροπούλου

 «Γκαζόζα Α.Α.Α.»

Η συγγραφέας Τζένη Κουτσοδημητροπούλου παρουσίασε στο τμήμα 1α το βιβλίο της, «Γκαζόζα Α.Α.Α.». Τα παιδιά με αφορμή το βιβλίο κατασκεύασαν μία αφίσα από ανακυκλώσιμα υλικά και αφού συζήτησαν με τη συγγραφέα για την ανακύκλωση τοποθέτησαν στους ειδικούς κάδους το υλικό που αντιστοιχούσε.

Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2017

Βασιλική Νευροκοπλή

«Νύχτα Θαυμάτων»

Η συγγραφέας Βασιλική Νευροκοπλή με το βιβλίο της, «Νύχτα θαυμάτων» των εκδόσεων Λιβάνη μίλησε στο τμήμα 3γ για τη μαγεία των Χριστουγέννων και την αξία της αγάπης που γεμίζει τη ζωή μας και μας κάνει καλύτερους ανθρώπους.

 

Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017

Μιχάλης Μουλάκης

«Ένα κίτρινο φύλλο»

Ο Μιχάλης Μουλάκης μέσα από την περιπέτεια και το ταξίδι της πτώσης ενός φύλου από το βιβλίο του «΄Ένα κίτρινο φύλλο» των εκδόσεων Ίκαρος, περιέγραψε στα τμήματα 1α και 1β  τον κύκλο της ζωής, την αλλαγή των εποχών και τις εμπειρίες από κάθε ταξίδι. Τέλος παρουσίασε τον τρόπο που δημιουργήθηκε το βιβλίο με την προβολή βίντεο.

Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2017

Άννα Παπαφίγκου

«Μπάμπουσκα»

Η θεατρολόγος Άννα Παπαφίγκου παρουσίασε στο τμήμα 1γ το χριστουγεννιάτικο παραμύθι «Μπάμπουσκα» των εκδόσεων Μάρτης. Η Μπάμπουσκα  θέλει τόσο πολύ να επισκεφτεί το νεογέννητο που αψηφά κάθε κίνδυνο και ξεκινάει το ταξίδι και την περιπέτεια.

Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2017

Άννα Παπαφίγκου

«Τι χαρά Άλφονς»

Η θεατρολόγος και εκδότρια Άννα Παπαφίγκου αναλαμβάνει κάθε χρόνο να φέρει τα παιδιά σε επαφή με τον Άλφονς, τις περιπέτειες, τα συναισθήματά του το δικό του μοναδικό τρόπο να αντιμετωπίζει τον κόσμο γύρω του. Το βιβλίο, «Τι χαρά Άλφονς» των εκδόσεων Μάρτης περιγράφει μια πρωτότυπη  χριστουγεννιάτικη ιστορία που έγινε η αφορμή για θεατρικό παιχνίδι και ιδέες για δημιουργική απασχόληση με το 1στ.

Ιανουάριος 2018

Τρίτη 9 Ιανουαρίου 2018

Αυγή Βάγια

«Ο κουραμπιές Γιεσγιές»

Η συγγραφέας Αυγή Βάγια με το βιβλίο της «Κουραμπιές Γιεσγιές» των εκδόσεων Διόπτρα μίλησε για την αυτογνωσία, την αποδοχή της κάθε  ιδιαιτερότητας και του σεβασμού για το διαφορετικό στα τμήματα 1στ και 2β.

 

Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2018

Χρήστος Δασκαλάκης

«Η χιονονιφάδα που αγάπησε το καλοκαίρι»

Ο συγγραφέας Χρήστος Δασκαλάκης με το παραμύθι του, «Η χιονονιφάδα που αγάπησε το καλοκαίρι» των εκδόσεων Άγκυρα, έδωσε την ευκαιρία στα παιδιά να αξιολογήσουν και να προβληματιστούν για κάθε τι που αγαπούν και θέλουν να το φυλακίσουν και να το κάνουν δικό τους. Το ταξίδι και ο κύκλος της ζωής, ο σεβασμός στη φύση, ο φόβος της απώλειας κάποια από τα θέματα που ο συγγραφέας συζήτησε με τα παιδιά των τμημάτων 1ε, 2α και 3ε.

 

 

 

Φεβρουάριος 2018

 

Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2018

Μαρία Ζαχαριουδάκη

«Η κ.Ανακύκλωση και η περιπέτεια των σκουπιδιών»

Η συγγραφέας Μαρία Ζαχαριουδάκη παρουσίασε στο 3γ το βιβλίο της, «Η κ. Ανακύκλωση και η περιπέτεια των σκουπιδιών» των εκδόσεων Άγκυρα. Η ιστορία ήταν η αφορμή να συζητήσει με τα παιδιά για την προστασία του περιβάλλοντος, την ανακύκλωση και την ανάπτυξη υπεύθυνης στάσης απέναντι στη φύση.

 

Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2018

Χαρά Κατσαρή

«Αμέλια, το κορίτσι που έμαθε να πετάει»

Η εκπαιδευτικός Χαρά Κατσαρή παρουσίασε στα τμήματα 3β και 3δ το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Αμέλια» βασισμένο στο βιβλίο, «Αμέλια το κορίτσι που έμαθε να πετάει». Τα παιδιά παρακολούθησαν βίνεο με φωτογραφίες από τη ζωή και το έργο της Αμέλια Έρχαρτ, συζήτησαν για τα επαγγέλματα και τέλος κατασκεύασαν σαϊτες και ασκήθηκαν σε παιχνίδια που σκοπό είχαν την ανάπτυξη  ομαδικού πνεύματος και συνεργασίας.

 

Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2018

Λένα Τερκεσίδου

«Το μυστικό του Οδυσσέα»

Η συγγραφέας Λένα Τερκεσίδου με το βιβλίο της, «Το μυστικό του Οδυσσέα» των εκδόσεων Μίνωας, ξενάγησε τα παιδιά των τμημάτων 5β και 5γ στη Σύρο μιλώντας για τις ομορφιές και τις ιδιαιτερότητές της. Κλήθηκαν να ερευνήσουν, να καταγράψουν και να παρατηρήσουν στοιχεία και να αποκρυπτογραφήσουν γρίφους προκειμένου να φτάσουν στη λύση του μυστηρίου.

 

 

Μάρτιος 2018

 Δευτέρα 5 Μαρτίου 2018

Πάνος Χριστοδούλου

«Θαύμα! Οι καρχαρίες χορεύουν»

Ο συγγραφέας Πάνος Χριστοδούλου παρουσίασε στα τμήματα 5ε και 5στ το βιβλίο του, «Θαύμα! Οι καρχαρίες χορεύουν». Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν ο ρατσισμός, ο εκφοβισμός κάθε είδους, η αξία του ομαδικού πνεύματος και της συνεργασίας για την επίτευξη ενός καλού, ισότιμου και ευχάριστου κλίματος για κάθε σχέση σχολείου, οικογένειας, χώρας κλπ.

Πέμπτη8 Μαρτίου2018

Ulricke Rylance

«Penny Pepper»

Η Γερμανίδα συγγραφέας  Ulricke Rylance της σειράς βιβλίων “Penny Pepper”, επισκέφθηκε το σχολείο μας και μίλησε για τα βιβλία της με τα τμήματα Γερμανικών των τάξεων 5ης και 6ης στο θέατρο. Η συγγραφέας αφού παρουσίασε με διαδραστικό τρόπο την ηρωίδα της και τις περιπέτειές της, δέχτηκε ερωτήσεις  από τα παιδιά, υπέγραψε τα βιβλία τους και τους χάρισε ημερολόγια με τη συνεργασία του εκδοτικού οίκου που οργάνωσε την επίσκεψή της. Την εκδήλωση παρακολούθησαν και τμήματα γερμανικών του Μποδοσακείου.

 

Παρασκεύη 9 Μαρτίου 2018

Νικόλας Ανδρικόπουλος

«Η παρέα των έξι που έγιναν οκτώ»  

Ο εικαστικός-συγγραφέας Νικόλας Ανδρικόπουλος μίλησε στο 4β για την αξία των γραμμάτων και των τεχνών στη ζωή μας. Αναφέρθηκε στο τρόπο που η μία τέχνη βοηθάει και συμπληρώνει την άλλη προσφέροντάς μας πολιτισμό και χαρά για κάθε τι γύρω μας. Αφορμή το βιβλίο του, «Η παρέα των έξι που έγιναν οκτώ» των εκδόσεων Σαϊτης.

Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018

Θεοδώρα Λούφα-Τζοάννου

«Μιλώντας με τους ήρωες του 1821»

Η συγγραφέας Θεοδώρα Λούφα-Τζοάννου παρουσίασε στο θέατρο το βιβλίο της, «Μιλώντας με τους ήρωες του 1821» από το πρόγραμμα φιλαναγνωσίας της 6ης τάξης. Η συγγραφέας μίλησε για την ιστορική περίοδο της Τουρκοκρατίας και απάντησε σε ερωτήσεις των μαθητών σε σχέση με τη συγγραφή ιστορικού βιβλίου.

 

Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018

Παναγιώτης Δημητρόπουλος

«Ο μπαμπάς μου...ο ήρωας μου!»

Ο συγγραφέας Παναγιώτης Δημητρακόπουλος παρουσίασε στους μαθητές των τμημάτων 4β και 4ζ το βιβλίο του, «Ο μπαμπάς μου ο ήρωάς μου». Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν η φιλία, η  αποδοχή της διαφορετικότητας, η δύναμη των οικογενειακών δεσμών και  η πατρική αγάπη.  Τα παιδιά με αφορμή το βιβλίο έγραψαν και ζωγράφισαν σε ένα πόστερ σημαντικές αξίες για τη ζωή τους.

 

 Δευτέρα 19 Μαρτίου 2018

Ιωάννα Μπαμπέτα

«Γνωρίζω τη Μυθολογία»

Η συγγραφέας Ιωάννα Μπαμπέτα με τη νέα σειρά βιβλίων, «Γνωρίζω τη μυθολογία» κάλεσε τα παιδιά του 3ε να γνωρίσουν τους θεούς και τους ήρωες, ταξιδεύοντας στο χρόνο. Με εικόνες, παζλς και γρίφους το παιχνίδι έκανε τη γνωριμία συναρπαστική.

Τετάρτη 28 Μαρτίου 2018

Δον Κιχωτες

«Θεατρική Παράσταση: Παραμύθι χωρίς όνομα»

Η θεατρική ομάδα Δον Κιχώτες παρουσίασαν τη θεατρική παράσταση, «Παραμύθι χωρίς όνομα» βασισμένη στο  βιβλίο της Πηνελόπης Δέλτα για τις τάξεις 3η-6η.

Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018

Γιώργος Κωνσταντινίδης ; Σωτήρης Μητρούσης

«Εκπαιδευτικό πρόγραμμα  βασισμένο στη  σειρά: Ένα μυστήριο για τον...ΜΠΟΥΦΟ»

Ο συγγραφέας-μουσικός Γιώργος Κωνσταντινίδης και ο εικονογράφος Σωτήρης Μητρούσης παρουσίασαν στα τμήματα  3ζ, 4β και 4ζ εκπαιδευτικό πρόγραμμα βασισμένο στη δημιουργία ενός βιβλίου με εικόνες και μουσικά παιχνίδια για τη σειρά βιβλίων, «Ένα μυστήριο για το Μπούφο». Ο Σωτήρης Μητρούσης με τους μαρκαδόρους του ζωντάνεψε τον ήρωα των βιβλίων, ενώ ο συγγραφέας ανέθεσε στα παιδιά αποστολές προκειμένου να λύσουν τα μυστήρια που συναντούσαν στη διαδρομή τους. Η Φιλία, η συνεργασία, η καλλιτεχνική δημιουργία και η διαφορετικότητα ήταν τα θέματα που συζητήθηκαν σε σχέση με το βιβλίο.

 

Απρίλιος 2018

 

Τετάρτη 18 Απριλίου 2018

Παναγιώτης Δημητρόπουλος

«Το χρυσαφένιο κουκούτσι»

Ο Παναγιώτης Δημητρακόπουλος με τη βοήθεια της ηρωϊδας του βιβλίου του, «Το χρυσαφένιο κουκούτσι», μίλησε στα παιδιά του 1α και 2δ για την αξία της υγιεινής διατροφής και τους οικογενειακούς δεσμούς. Τα παιδιά ζωγράφισαν και εκφράστηκαν δημιουργικά για το πως να υιοθετήσουν υγιείς συμπεριφορές, να αγαπήσουν τη φύση και να εντάξουν την άσκηση στη ζωή τους.

 

Δευτέρα 23 Απριλίου 2018

Μαριάννα Ψύχαλου

«Ο παππούς μου έχει φίλο έναν γίγαντα»

Η εκδότρια Μαριάννα Ψύχαλου παρουσίασε στο 1ε το βιβλίο, «Ο παππούς μου έχει φίλο ένα γίγαντα». Ένα βιβλίο που έδωσε την αφορμή στα παιδιά να συζητήσουν για την αξία της αποδοχής, της διαφορετικότητας και κυρίως της αγάπης και της φιλίας που κάνουν τον καθένα καλύτερο. Τα παιδιά ζωγράφισαν  ένα γίγαντα και έγραψαν τα συναισθήματά του, τις σκέψεις και επιθυμίες του. Κατόπιν τοποθετήθηκε στην τάξη τους δίνοντας έμφαση στη συνεργασία και στο ομαδικό πνεύμα.

 

 

Τετάρτη  25 Απριλίου 2018

Αγαθή Δημητρούκα

«Αν»

Με την αφορμή του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ποίησης διαβάσαμε στη βιβλιοθήκη με το 1α το βιβλίο «Αν» της Αγαθής Δημητρούκα. Τα παιδιά στη συνέχεια με αφετηρία τη λέξη «Αν» έγραψαν και ζωγράφισαν το δικό τους ποίημα. Η δραστηριότητα ολοκληρώθηκε με την επίσκεψη της Αγαθής Δημητρούκα που μίλησε για την ποίηση και διάβασε με τα παιδιά τα ποιήματά τους.

 

 

Πέμπτη  26 Απριλίου 2018

Νικόλας Ανδρικόπουλος

«Η παρέα των έξι που έγιναν οκτώ»

Ο εικαστικός-συγγραφέας Νικόλας Ανδρικόπουλος μίλησε σε όλα τα τμήματα της 3ης τάξης για την αξία των γραμμάτων και των τεχνών στη ζωή μας. Αναφέρθηκε στο τρόπο που η μία τέχνη βοηθάει και συμπληρώνει την άλλη προσφέροντάς μας πολιτισμό και χαρά για κάθε τι γύρω μας. Αφορμή το βιβλίο του, «Η παρέα των έξι που έγιναν οκτώ» των εκδόσεων Σαϊτης.

 

Μάιος 2018

 Τετάρτη 2 Μαΐου 2018

Γιάννης Ράγκος ; Παναγιώτης Πανταζής

«Στα μυστικά του βάλτου (Grapgic Novel)»

 

Ο δημοσιογράφος Γιάννης Ράγκος και ο εικαστικός Παναγιώτης Πανταζής παρουσίασαν τον τρόπο γραφής και δημιουργίας του graphic novel, «Στα μυστικά του βάλτου» της Πηνελόπης Δέλτα. Την παρουσίαση παρακολούθησαν οι μαθητές των τμημάτων 6β και 6δ.

Πέμπτη 17 Μαΐου 2018

Ιωάννα Κυρίτση-Τζιώτη

«Το πέταγμα της μέλισσας»

 

Η συγγραφέας Ιωάννα Κυρίτση-Τζιώτη μίλησε στα τμήματα 2γ και 3στ για το βιβλίο της, «Το πέταγμα της μέλισσας. Η αλληλεγγύη,  η καλοσύνη  καθώς και η θαυμαστή ζωή και έργο των μελισσών ήταν τα θέματα που συζητήθηκαν. Με αναφορές στην τέχνη, στη μουσική και στη φύση η συγγραφέας κατασκεύασε μέλισσες με τα παιδιά και ζωντάνεψαν την ιστορία.

 

Τρίτη 22 Μαΐου 2018

Μαριάννα Ψύχαλου

«Ρόζα το τερατάκι»

Η εκδότρια Μαριάννα Ψύχαλου παρουσίασε στο 1στ το βιβλίο, «Ρόζα το τερατάκι». Ένα βιβλίο που έδωσε την αφορμή στα παιδιά να συζητήσουν για την αξία της αποδοχής, της διαφορετικότητας και κυρίως της αγάπης και της φιλίας που κάνουν τον καθένα καλύτερο. Τα παιδιά ζωγράφισαν τη Ρόζα αφού πρώτα είδαν και παρατήρησαν εικόνες και ενθύμια από το ταξίδι της στον κόσμο.

 

Ιούνιος 2018

 

Δευτέρα  11 Ιουνίου 2018

Εύη Γεροκώστα

«Ασφονυτλίτης»

Η συγγραφέας Εύη Γεροκώστα με το βιβλίο της, «Ασφοντυλίτης» ταξίδεψε το 4γ σε τόπους και καιρούς αλλοτινούς μεταφέροντας ένα μύθο για το νησί της Αμοργού και τον πέτρινο οικισμό του τον Ασφοντυλίτη.