Δράση για ευαισθητοποίηση μαθητών στη Διαφορετικότητα

Δράση για ευαισθητοποίηση μαθητών στη Διαφορετικότητα

Δεκ 1, 2016

Ύστερα από πρωτοβουλία μητέρας μαθητή του Σχολείου και με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Αναπήρων (3 Δεκεμβρίου), και σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις του Σχολείου μας και του Τμήματος Φυσικής Αγωγής, επισκέφθηκαν το Σχολείο μας, αθλητές με κινητικές δυσκολίες. Συγκεκριμένα ο Αντώνης Παππάς, ο Θανάσης Αγγελόπουλος, η Παναγιώτα Μανιατάκου, ο Χρήστος Κορομηλάς ο Αποστόλης Μπουρλής, και ο Νίκος Διαμαντόπουλος μαζί με τον προπονητή τους Γιώργο Γκούντα.  Οι αθλητές αυτοί ανήκουν στον Σύλλογο Ιωνά, όπου προπονεί άτομα με ειδικές ανάγκες. Συμμετέχουν σε Πανελλήνιους διοργανώσεις, όπως αγώνες κολύμβησης, Τριάθλου, αλλά και τοπικές διοργανώσεις όπως τα 5χλμ, στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας.

Οι στόχοι της Δράσης αυτής ήταν:

  • Η ευαισθητοποίηση των μαθητών μας και η ενεργοποίηση της συναισθηματικής τους νοημοσύνης
  • Κίνητρα στα παιδιά μας, να εμπιστευτούν τα εφόδιά τους και να εξελιχθούν
  • Η εισαγωγή τους στον εθελοντισμό και την κοινωνική προσφορά

Η εκδήλωση αυτή, έγινε στα πλαίσια της Δράσης για την Ευαισθητοποίηση των παιδιών μας σε άτομα με Διαφορετικότητα. Πραγματοποιήθηκαν ομιλίες και ακολούθησαν αθλοπαιδιές όπου συμμετείχαν οι μαθητές  και οι καλεσμένοι μας. 

Συγκεκριμένα στην 1η Δεκεμβρίου για τους μαθητές της 6ης τάξης του Δημοτικού Σχολείου Κολλεγίου Αθηνών και στις 7, 8 και 10 Νοεμβρίου 2016, για τους μαθητές της Β’ και Γ’ τάξης Γυμνασίου Κολλεγίου Αθηνών και Κολλεγίου Ψυχικού,  έγινε τρέξιμο με χειρήλατο αμαξίδιο (πολλά παιδιά οδήγησαν το όχημα), αγώνας αντοχής στον στίβο με αμαξίδιο ή  τρίτροχο ποδήλατο. Παράλληλα τα παιδιά έτρεξαν  με δεμένα μάτια, κατανοώντας τη σημασία των βοηθών στους ανθρώπους  με ειδικές ανάγκες.  Οι μαθητές του Δημοτικού αφού ενημερώθηκαν για τους κανονισμούς του ποδοσφαίρου τυφλών συμμετείχαν σε αγώνα. Οι μαθητές του Γυμνασίου συμμετείχαν σε πετοσφαίριση καθιστή στο κλειστό γυμναστήριο.

Οι αθλητές έλαβαν θερμή ανταπόκριση από τα παιδιά μας. Οι μαθητές μας  είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να συνομιλήσουν με τους αθλητές τους οποίους ευχαριστούμε θερμά  για τη συμμετοχή τους.

Επιστροφή