Εορτασμός Ολυμπιακής Ημέρας Γυμνασίων - Λυκείων

Εορτασμός Ολυμπιακής Ημέρας Γυμνασίων - Λυκείων

Απρ 7, 2014

Τη Δευτέρα, 7 Απριλίου 2014,  πραγματοποιήθηκε ο εορτασμός της Ολυμπιακής Ημέρας για τους μαθητές και τις μαθήτριες των Γυμνασίων και των Λυκείων του Κολλεγίου Αθηνών και του Κολλεγίου Ψυχικού στο Θέατρο του Κολλεγίου, στο Ψυχικό.

Το “A” Association και το Τμήμα Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Ε.Ε.Ι. αφιέρωσαν τον εορτασμό της Ολυμπιακής Ημέρας στις Ολυμπιακές αξίες, στο Μαραθώνιο και στην ιστορία του μαραθωνοδρόμου, Στέλιου Κυριακίδη.  Τα μέλη του “A” τόνισαν την ανάγκη ενστερνισμού των Ολυμπιακών αξιών στη σύγχρονη κοινωνία.

Η Μαρία Πολύζου, πρέσβειρα του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας και κάτοχος της Πανελλήνιας επίδοσης στο Μαραθώνιο Δρόμο, μοιράστηκε τις προσωπικές εμπειρίες της από το Μαραθώνιο Δρόμο και το Φειδιππίδειο άθλο.  Με το δικό της μοναδικό τρόπο αφηγήθηκε την ιστορία και την προσφορά του Στέλιου Κυριακίδη στη Χώρα μας.  Επίσης παρέδωσε αντίγραφο του μεταλλίου του Σπύρου Λούη στο Σχολείο μας, από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1896.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, η εγγονή του Στέλιου Κυριακίδη, Μαρία Κοντού και ο Κωνσταντίνος Κανόνης μέλος του Δ.Σ. και εκπρόσωπος του Δ.Σ. στην Α.Σ.Ε. (Αθλητική Συμβουλευτική Επιτροπή) του Ε.Ε.Ι.

Υπεύθυνοι της εκδήλωσης ήταν: Οι Καθηγητές Φυσικής Αγωγής κ.κ. Κ. Κατσίκη και Τ. Προδρομίδης.

Επιστροφή