Δράση "Ecumenical Home School"

Απρ 3, 2021

Το Κολλέγιο Αθηνών με βαθύτατο σεβασμό στις αξίες που πρεσβεύει, αλλά και την παράδοσή του στην έμπρακτη αλληλεγγύη και μέριμνα για τους συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη, σχεδίασε τη δράση «Ecumenical Home School». Παρέχει ενισχυτική διδασκαλία σε επτά προσφυγόπουλα από τις δομές του The HOME Project και του Οικουμενικού Προγράμματος Προσφύγων της Εκκλησίας της Ελλάδος, για να προετοιμαστούν για τις εισαγωγικές εξετάσεις. Οι υποψήφιοι αξιολογούνται με ακαδημαϊκά, κοινωνικά και ψυχολογικά κριτήρια. 

Το Σχολείο μας προσφέρει την ευκαιρία σε αυτά τα παιδιά που έχουν θέληση για μάθηση και έχουν ζήσει σε δύσκολες και επισφαλείς συνθήκες, να εισαχθούν και να φοιτήσουν στο Κολλέγιο που θα τους μεταλαμπαδεύσει τις γνώσεις, τις αξίες και την παιδεία να διεκδικήσουν ένα καλύτερο μέλλον. Τους εφοδιάζει με  τα εχέγγυα της μάθησης για να βελτιωθούν και να εξελιχθούν. Στην πορεία αυτή, βασικοί πρωτοστάτες είναι οι εκπαιδευτικοί μας που με τη διδασκαλία τους μεταδίδουν τα ως άνω ιδεώδη, αγωνίζονται να αμβλύνουν τις ελλείψεις για να γίνει εφικτή η εισαγωγή των προσφύγων για πρώτη φορά στο Σχολείο μας.

 

Η δράση «Ecumenical Home School» πραγματοποιείται από τη Διεύθυνση Κοινωνικής Πρόνοιας και Διαφορετικότητας σε συνεργασία με το The HOME Project και το Οικουμενικό Πρόγραμμα Προσφύγων της Εκκλησίας της Ελλάδος, και στόχος όλων είναι η δράση αυτή να συμβάλλει στην οικοδόμηση μιας κοινωνίας χωρίς αποκλεισμούς, με σεβασμό στη διαφορετικότητα και αρμονική συνύπαρξη.

 

Επιστροφή