Οι μαθητές των Δημοτικών σχολείων ανακαλύπτουν τη σοφία των Arhuaco της Κολομβίας

Οι μαθητές των Δημοτικών σχολείων ανακαλύπτουν τη σοφία των Arhuaco της Κολομβίας

Απρ 23, 2024

Τη Δευτέρα, 22 Απριλίου 2024, για τον εορτασμό της Ημέρα της Γης, ο Όμιλος Unesco του Δημοτικού Κολλεγίου Αθηνών σε συνεργασία με τον Όμιλο Unesco του Δημοτικού Κολλεγίου Ψυχικού υποδέχτηκαν στο Θέατρο του Λατσείου εκπροσώπους της φυλής Arhuaco από την Κολομβία. Οι Arhuaco είναι αυτόχθονας λαός με έντονα και ξεχωριστά πολιτισμικά χαρακτηριστικά και έντονη αγάπη και σεβασμό για το περιβάλλον και τον πλανήτη μας.

Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης οι μαθητές των δύο ομίλων παρουσίασαν μέσα από κείμενα και φωτογραφίες ένα ταξίδι στην Ελλάδα, μίλησαν για τον ελληνικό πολιτισμό από τα βάθη των αιώνων ως τις μέρες μας και ανέδειξαν τη σύνδεσή του με το περιβάλλον. Στη συνέχεια,  τα παιδιά χόρεψαν ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς. Στο τρίτο μέρος πήραν συνέντευξη από τους σεβάσμιους εκπροσώπους των Arhuaco, στην οποία ρώτησαν για την καθημερινότητά τους και τον τρόπο ζωής τους, για τη θρησκεία τους, για τη σχέση τους με τη γη και τα έμβια όντα, για τις αξίες και τις πεποιθήσεις τους που συνδέονται άμεσα με τη βιωσιμότητα.

Η εμπειρία ήταν ιδιαίτερη και εξαιρετικά επιμορφωτική για τις μαθήτριες και τους μαθητές των ομίλων μας. Συγχαρητήρια στα παιδιά και στις εκπαιδευτικούς κ. Κ. Τσαπατσάρη, κ. Γ. Στεφανίδη, κ. Β. Ανδρουτσοπούλου, κ. Ε. Τσακοπούλου και κ. Χ. Τσικαλάκη για την προετοιμασία των παιδιών για αυτή την υπέροχη παρουσίαση!

Επιστροφή