Καθαρισμός Παραλίας και Έρευνα Πεδίου από τους μαθητές του ομίλου «World Explorers» του Γυμνασίου Κολλεγίου Αθηνών σε Συνεργασία με τη HELMEPA

Καθαρισμός Παραλίας και Έρευνα Πεδίου από τους μαθητές του ομίλου «World Explorers» του Γυμνασίου Κολλεγίου Αθηνών σε Συνεργασία με τη HELMEPA

Απρ 22, 2024

Οι μαθητές του Ομίλου «World Explorers» του Γυμνασίου Κολλεγίου Αθηνών συμμετείχαν σε μια ακόμα περιβαλλοντική δράση ευαισθητοποίησης, καθαρίζοντας μια παραλία στην Αρτέμιδα. Η πρωτοβουλία αυτή έλαβε χώρα σε συνεργασία με την Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος (HELMEPA). H HELMEPA είναι μια πρωτοποριακή εθελοντική δέσμευση Ελλήνων ναυτικών και πλοιοκτητών για την προστασία των θαλασσών από τη ρύπανση των πλοίων.

Οι μαθητές κατέγραψαν τα σκουπίδια που συνέλεξαν χρησιμοποιώντας την εφαρμογή «Debris Tracker» του National Geographic, συμβάλλοντας στη συλλογή δεδομένων για την πλαστική ρύπανση. Η εφαρμογή «Debris Tracker» επιτρέπει στους χρήστες να καταγράφουν δεδομένα σχετικά με τα σκουπίδια σε θαλάσσιους χώρους, συμβάλλοντας στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση για το πρόβλημα της πλαστικής ρύπανσης.

Παράλληλα με τον καθαρισμό της παραλίας, οι μαθητές πραγματοποίησαν έρευνα πεδίου, συλλέγοντας δείγματα θαλασσινού νερού, κάνοντας μετρήσεις για την ποιότητα του νερού, τη θερμοκρασία του νερού, της άμμου και του αέρα. Κατά τη διάρκεια της έρευνας, συζήτησαν επίσης για την ύπαρξη μικροπλαστικών στο περιβάλλον και τις επιπτώσεις τους στην τροφική αλυσίδα.

Υπεύθυνες καθηγήτριες: κ. Μαρία Βρανοπούλου, κ. Ειρήνη Σιώτου

Επιστροφή