Επίσκεψη του Ομίλου του ΓΚΑ " Ζώντας στη Μεσόγειο - Γη της Ελιάς" στο Μουσείο Περιβάλλοντος στη Στυμφαλία

Επίσκεψη του Ομίλου του ΓΚΑ " Ζώντας στη Μεσόγειο - Γη της Ελιάς" στο Μουσείο Περιβάλλοντος στη Στυμφαλία

Απρ 15, 2024

Η δεύτερη εκπαιδευτική επίσκεψη του Ομίλου " Ζώντας στη Μεσόγειο - Γη της Ελιάς" πραγματοποιήθηκε στις 8 Απριλίου 2024.

Προορισμός ήταν το Μουσείο Περιβάλλοντος στη Στυμφαλία (ανήκει στο Δίκτυο Μουσείων του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς). Σε μια κατάφυτη πλαγιά στις όχθες της λίμνης Στυμφαλίας, περιοχής που ανήκει στο Δίκτυο Προστατευόμενων Περιοχών Natura 2000, οι μαθητές θυμήθηκαν τον Ηρακλή και τις Στυμφαλίδες Όρνιθες και γνώρισαν τον νοτιότερο ορεινό υγροβιότοπο των Βαλκανίων με την πλούσια χλωρίδα και πανίδα του.

Χάρη στη ζωντανή και περιεκτική ξενάγηση των ανθρώπων του Μουσείου έμαθαν για τη Γεωλογική Ιστορία, το περιβάλλον και τον παραδοσιακό τρόπο ζωής των κατοίκων της Στυμφαλίας. Ανέβηκαν στη βάρκα - στον εσωτερικό χώρο του Μουσείου!- είδαν την τομή της λίμνης με ζωντανά φυτά και ψάρια του υδροβιότοπου και παρακολούθησαν με ενδιαφέρον την παρουσίαση από τον Διευθυντή του Μουσείου κ. Γ. Βικάτο, για τους φυσικούς ήχους και την επίδρασή τους στη Μουσική διαχρονικά.

Η περιήγηση ολοκληρώθηκε με σύντομη πεζοπορία στο μονοπάτι που οδηγεί στην Ακρόπολη της Στυμφαλίας από όπου και θαύμασαν τη θέα στη λίμνη.

Επιστροφή