Ευρωπαϊκό Έργο Erasmus+: «Climate Collaborators: Uniting Schools for Change»

Ευρωπαϊκό Έργο Erasmus+: «Climate Collaborators: Uniting Schools for Change»

Μαρ 21, 2024

Δεκαπέντε μαθητές και τρεις καθηγητές από το Γαλλικό Σχολείο «College Jean Vilar» επισκέφτηκαν το Γυμνάσιο του Κολλεγίου Αθηνών στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έργου Erasmus+ ΚΑ121 με τίτλο «Climate Collaborators: Uniting Schools for Change». Στόχος του Έργου είναι η προώθηση της συνεργασίας των σχολείων και η ευαισθητοποίηση των μαθητών στο παγκόσμιο θέμα της κλιματικής κρίσης.

Κατά τη διάρκεια της υλοποίησης του Έργου, οι μαθητές του Γυμνασίου Κολλεγίου Αθηνών είχαν την ευκαιρία να δουλέψουν με τους μαθητές του Γαλλικού σχολείου «College Jean Vilar» και εξ αποστάσεως με τους μαθητές του Ιταλικού Σχολείου «Liceo Scientifico G.B. Grassi».

Το Έργο ακολουθώντας την εκπαιδευτική μεθοδολογία STEAM, αποτελεί προϊόν συνεργασίας των μαθημάτων: Γαλλικών, Αγγλικών, Λογοτεχνίας, Καλλιτεχνικών, Γεωγραφίας, Φυσικής, Χημείας, Μαθηματικών, Οικιακής Οικονομίας, Τεχνολογίας, Γυμναστικής και Μουσικής. Επιπλέον, συνεισέφεραν στην υλοποίησή του οι Όμιλοι: «Ιστορικός και Αρχαιολογικός», «Ζώντας στη Μεσόγειο - Γη της Ελιάς» και «World Explorers».

Από τη Δευτέρα 4 Μαρτίου έως και το Σάββατο 9 Μαρτίου, τα τρία σχολεία συνεργάστηκαν, αντάλλαξαν απόψεις και δημιούργησαν πρωτότυπα έργα. Οι Γάλλοι, οι Ιταλοί και οι Έλληνες μαθητές παρουσίασαν τα αποτελέσματα της συνεργασίας στους συνομηλίκους τους, μεταφέροντας ένα ισχυρό μήνυμα κατά της κλιματικής κρίσης και προτείνοντας λύσεις για έναν βιώσιμο πλανήτη.

Επιστροφή