Επίσκεψη του GREENWOOD HOUSE SCHOOL από τη Νιγηρία στο Δημοτικό του Κολλεγίου Αθηνών

Επίσκεψη του GREENWOOD HOUSE SCHOOL από τη Νιγηρία στο Δημοτικό του Κολλεγίου Αθηνών

Μαϊ 5, 2023

 Την Τετάρτη, 26 Απριλίου 2023, επισκέφθηκε το Δημοτικό Σχολείο Κολλεγίου Αθηνών ομάδα παιδιών και εκπαιδευτικών του Greenwood House School της Νιγηρίας. Τους υποδέχτηκαν ο Διευθυντής του σχολείου, κ . Γιάννης Καλογεράς και η Συντονίστρια Αγγλικών κ .Φαίη Καφετζοπούλου και τους ξενάγησαν μαζί με μέλη της Μαθητικής Κοινότητας στο Μποδοσάκειο. Επίσης, στη διάρκεια αυτής της επίσκεψης, εκπαιδευτικοί και οι μαθήτριες / μαθητές από τη Νιγηρία:

α) παρακολούθησαν από το τμήμα αγγλικών 5ENL και την εκπαιδευτικό κ. Φαίη Καφετζοπούλου παρουσίαση για την Ελλάδα,

β) φύτεψαν αρωματικά φυτά της πατρίδας μας σε παρτέρια έξω από την Τραπεζαρία μαζί με παιδιά του Ομίλου Περιβάλλοντος και Κηπουρικής και υπό την καθοδήγηση των υπεύθυνων εκπαιδευτικών του Ομίλου, κ.κ. Μαριάνθη Γιανακοπούλου, Γ. Τζουβίστα και Α. Χατζηαποστόλου,  και

γ) συναντήθηκαν με το τμήμα 3δ και τη δασκάλα του κ. Ελεάνα Κουλάκου, όπου τα παιδιά της τάξης τραγούδησαν στους φιλοξενούμενους το «Όμορφη Ζωή» σε στίχους της Λ. Νικολακοπούλου (διασκευή: La vita e bella του Νικόλα Πιοβάνι), εντόπισαν στον παγκόσμιο χάρτη τη Νιγηρία και την Ελλάδα και αντάλλαξαν την λέξη «Ευχαριστώ» στα Ελληνικά και στη διάλεκτο Hausa της Νιγηρίας, και

δ) γευμάτισαν παιδιά και εκπαιδευτικοί μαζί με τα μέλη της Μαθητικής Κοινότητας στην Τραπεζαρία του Μποδοσακείου δοκιμάζοντας ελληνικές παραδοσιακές γεύσεις.

Πριν την αναχώρηση της ομάδας από το Μποδοσάκειο προσφέρθηκαν δύο αναμνηστικές πλακέτες του Κολλεγίου και ανθοδέσμες στις εκπαιδευτικούς, καθώς και σημαίες της Ελλάδας και του Κολλεγίου. Τους ευχαριστούμε πολύ για την όμορφη εμπειρία της γνωριμίας μας  και για την πολιτισμική μας αλληλεπίδραση.

Επιστροφή