Ομιλία του Βασίλη Καραμητσάνη ’93 σε μαθητές Λυκείου

Ιαν 11, 2023

Τη Δευτέρα, 9 Ιανουαρίου 2023, ο απόφοιτος και Πρόεδρος του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων ΑNIMASYROS Βασίλης Καραμητσάνης ’93 μίλησε σε μαθητές της Β’ Λυκείου Κολλεγίου Αθηνών και Κολλεγίου Ψυχικού στο πλαίσιο της σειράς συναντήσεων «Μαθητές και Απόφοιτοι συζητούν», που διοργανώνει η Διεύθυνση Κοινωνικής Πρόνοιας και Διαφορετικότητας σε συνεργασία με το Τμήμα Επικοινωνίας.

Τον ομιλητή προλόγισε ο Διευθυντής/President του Κολλεγίου Αθηνών Καθηγητής Κώστας Συνολάκης '75.

Ο Βασίλης Καραμητσάνης μίλησε στα παιδιά για την πορεία του και απάντησε σε όλες τους τις ερωτήσεις σχετικά με τον τομέα των ταινιών κινουμένων σχεδίων. 

Λίγα λόγια για τον Βασίλη Καραμητσάνη '93

Αποφοίτησε από το Κολλέγιο Αθηνών το 1993. Σπούδασε Νομικά στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στα Πανεπιστήμια Ρόττερνταμ, Αμβούργου και Αιξ-Μασσαλίας ΙΙΙ. Από το 2002 είναι δικηγόρος Αθηνών. Το 2008 συνδημιούργησε το Διεθνές Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων ΑNIMASYROS, του οποίου είναι Πρόεδρος.

Από το 2015 έχει εκλεγεί Πρόεδρος της ΑΣΙΦΑ ΕΛΛΑΣ - Ελληνικής Ένωσης Κινουμένων Σχεδίων και το 2022 Πρόεδρος του Παγκόσμιου Κέντρου Κινηματογράφου για Παιδιά & Νέους (CIFEJ). Το 2008 συμμετείχε ως υπότροφος στο International Visitors Leadership Program του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, το 2018 αναγορεύθηκε Ιππότης του Τάγματος των Τεχνών και των Γραμμάτων της Γαλλικής Δημοκρατίας, ενώ την περίοδο 2018 - 2019 διετέλεσε Πρόεδρος του Δ.Σ. της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Επιστροφή