Συζήτηση με τίτλο “Έρευνα και Καινοτομία στην Εκπαίδευση. Ελλάδα 2.0” με ομιλητή τον κ. Χρίστο Δήμα, Υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων

Δεκ 8, 2022

Την Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2022, επισκέφτηκε το Σχολείο μας ο Υφυπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, αρμόδιος για την Έρευνα και την Καινοτομία, Δρ. Χρίστος Δήμας ’98 και είχε μια ιδιαίτερα δημιουργική συζήτηση με τους μαθητές της Φυσικής Σκέψης και του Ομίλου Αστρονομίας του Γυμνασίου Κολλεγίου Αθηνών με θέμα: «Έρευνα και Καινοτομία στην Εκπαίδευση. Ελλάδα 2.0». 

Οι μαθητές μας, αφού παρακολούθησαν την παρουσίαση αναφορικά με το πλαίσιο στο οποίο αναπτύσσεται η Έρευνα και η Καινοτομία στην Ελλάδα, υπέβαλαν πλήθος ερωτήσεων στον Υφυπουργό και έλαβαν επιστημονικά τεκμηριωμένες απαντήσεις για την εφαρμογή της Έρευνας και της Καινοτομίας παγκόσμια, στην Ελλάδα αλλά και ειδικότερα στην εκπαίδευση.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο IC Hall, στο κτίριο Αλεξάνδρα Μαρτίνου και ολοκληρώθηκε με μια μικρή συνέντευξη που οι μαθητές μας πήραν από τον Υφυπουργό για το περιοδικό του Γυμνασίου Κολλεγίου Αθηνών «ΦΥΣΙΚΗ ΣΚΕΨΗ».

Επιστροφή