Διακρίσεις μαθητών του Λυκείου Κολλεγίου Ψυχικού στον τελικό γύρο της Διεθνούς Οικονομικής Ολυμπιάδας στη Βουδαπέστη

Διακρίσεις μαθητών του Λυκείου Κολλεγίου Ψυχικού στον τελικό γύρο της Διεθνούς Οικονομικής Ολυμπιάδας στη Βουδαπέστη

Σεπ 16, 2022

Οι μαθητές του 2ου έτους του International Baccalaureate Diploma Programme (IB DP), Αλκιβιάδης Τουτζιαρίδης και Σωφρονία – Ευφροσύνη Βουδούρη έλαβαν τη 2η και την 5η θέση αντιστοίχως μεταξύ 38.000 διαγωνιζομένων από επτά χώρες στον τελικό της Διεθνούς Ολυμπιάδας Οικονομικών, που διεξήχθη στις 6-9 Σεπτεμβρίου στη Βουδαπέστη.

Ο Αλκιβιάδης Τουτζιαρίδης και η Σωφρονία – Ευφροσύνη Βουδούρη, συνοδευόμενοι από την IB Programmes Director και IB DP Head κ. Ελένη Βασιλείου, συναντήθηκαν με τον Διευθυντή/President του Κολλεγίου Αθηνών Καθηγητή Κώστα Συνολάκη ’75, ο οποίος τους συνεχάρη για τις πολύ σημαντικές αυτές διακρίσεις.


Τα παιδιά μίλησαν για όλη τη διαδικασία που πέρασαν από την ελληνική Οικονομική Ολυμπιάδα έως τον τελικό του διεθνούς διαγωνισμού και για τη φοίτησή τους στο IB DP όπου παρακολουθούν και οι δύο το μάθημα Economics HL με τον καθηγητή κ. Κωνσταντίνο Ζιώγα, επιδεικνύοντας μεγάλο ενδιαφέρον για το γνωστικό αντικείμενο.

Οι μαθητές του Σχολείου μας είχαν τη δυνατότητα να προετοιμασθούν για τη συμμετοχή τους στην Οικονομική Ολυμπιάδα μέσω του Ομίλου προετοιμασίας για την Οικονομική Ολυμπιάδα του Σχολείου και να διακριθούν στους αντίστοιχους διαγωνισμούς σε εθνικό και διεθνές επίπεδο με καθηγητή-σύμβουλο του Ομίλου τον κ. Α. Καραμήτσα.
Συμμετείχαν επίσης στον Όμιλο Νεανικής Επιχειρηματικότητας με καθηγητές-συμβούλους τους κ. Α. Καραμήτσα, κ. Ε. Μαρκοπούλου και κ. Π. Στατήρη.

Ο Όμιλος Νεανικής Επιχειρηματικότητας του Λυκείου Κολλεγίου Ψυχικού ιδρύει κάθε χρόνο μια «Εικονική Επιχείρηση», που επιδιώκει, σε συνεργασία με στελέχη επιχειρήσεων και εκπαιδευτικούς, να μυήσει τους μαθητές στον τρόπο λειτουργίας μιας επιχείρησης μέσα από την προσπάθεια δημιουργίας καινοτόμων προϊόντων, τα οποία οι ίδιοι σχεδιάζουν, παράγουν, προωθούν και πωλούν. Οι μαθητές, με τη συμμετοχή τους στον Όμιλο Νεανικής Επιχειρηματικότητας, έχουν την ευκαιρία, εκτός των άλλων, να κατανοήσουν τον ρόλο που πρέπει να έχουν οι επιχειρήσεις σε κοινωνικά και περιβαλλοντικά θέματα. Οι μαθητές αναπτύσσουν τη συνείδηση της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και αντιλαμβάνονται το νόημα της επιχειρησιακής ηθικής. Έτσι, προσφέρουν κάθε χρόνο τα κέρδη της εικονικής επιχείρησης για κοινωφελείς σκοπούς και για την ενίσχυση του Προγράμματος Υποτροφιών του Κολλεγίου, που αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο της παιδαγωγικής και κοινωνικής φιλοσοφίας του Σχολείου και θεμελιώδες στοιχείο της ξεχωριστής «φυσιογνωμίας» του. Ο Όμιλος έχει λάβει βραβεία σε πανελλήνιους, πανευρωπαϊκούς και παγκόσμιους διαγωνισμούς.

 

Επιστροφή