Ομιλία του Καθηγητή Κώστα Συνολάκη σε Διεθνές Συνέδριο της Επιτροπής Διαστημικής Έρευνας

Ιουλ 21, 2022

Με την ιδιότητα του Καθηγητή Φυσικών Καταστροφών, ο Διευθυντής/President του Κολλεγίου Αθηνών Κώστας Συνολάκης ’75 πραγματοποίησε ομιλία στην 44η Γενική Συνέλευση της Διεθνούς Επιτροπής Διαστημικής Έρευνας (Committee on Space Research – COSPAR) την Τετάρτη, 20 Ιουλίου 2022 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Η ομιλία του σχετικά με τις Γεωφυσικές Καταστροφές στην Ανατολική Μεσόγειο είχε τίτλο: «Geophysical catastrophes that changed history in the Eastern Mediterranean – what you don’t know can hurt you».

Το διεθνές συνέδριο της COSPAR έχει χαρακτηρισθεί άτυπα ως «Ολυμπιάδα του Διαστήματος» και διοργανώνεται σε διαφορετική ήπειρο κάθε δύο χρόνια. Εφέτος, διεξάγεται στην Αθήνα 16-24 Ιουλίου. Θα πραγματοποιηθούν πάνω από 3.500 επιστημονικές παρουσιάσεις, ενώ οι ηγέτες των πιο σημαντικών Διαστημικών Υπηρεσιών (π.χ. NASA, ESA, CSA κ.ά.) θα συμμετάσχουν σε συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης και θα μιλήσουν για θέματα όπως η κλιματική αλλαγή, η πρόβλεψη του διαστημικού καιρού, η πρόκληση των διασυνδέσεων της επιστήμης με τις επιχειρήσεις και η χρήση μικροδορυφόρων στην αειφόρο ανάπτυξη. 

Μία συναυλία με αποστολή…

Στο πλαίσιο του COSPAR, την Παρασκευή 22 Ιουλίου στις 7.30 μ.μ. θα προβληθεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (αίθουσα Α. Τριάντη) εκ νέου η συναυλία της Δήλου. Μια συναυλία που εχουν ήδη παρακολουθήσει περισσότεροι από 1.000.000 άνθρωποι.

Η μεγάλη πανευρωπαϊκή συναυλία για τον Πλανήτη «ALPHA MISSION - ΔELOS & Οι [αβέβαιες] τέσσερις εποχές» πραγματοποιήθηκε στις αρχές Ιουνίου με τη συμμετοχή της Ορχήστρας Νέων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EUYO), Ουκρανών και Ρώσων μουσικών και με σολίστ την ουκρανικής καταγωγής ανερχόμενη Diana Tishchenko (βιολί) και τον Έλληνα δεξιοτέχνη Σωκράτη Σινόπουλο (λύρα). 

Η συναυλία διοργανώθηκε από το World Human Forum και το ARTE σε σύμπραξη με την Europa Nostra, το Ελληνικό Κέντρο Διαστήματος, το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος», το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων.  

Για να παρακολουθήσετε την συναυλία μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή: [email protected] μέχρι την Παρασκευή 22, Ιουλίου στις 3 μ.μ. 

 

 


Επιστροφή