Κατάκτηση 2ου Βραβείου στον Πανελλαδικό Διαγωνισμό Κοινωνικής Καινοτομίας

Μαϊ 24, 2022

Ο Όμιλος Νεανικής Επιχειρηματικότητας του Λυκείου Κολλεγίου Ψυχικού κατέκτησε το 2ο Βραβείο με την ομάδα Recrewted στον Πανελλαδικό Διαγωνισμό Κοινωνικής Καινοτομίας (Social Innovation Relay) της Junior Achievement Greece. Ο Διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά στις 16 Μαΐου 2022. 

Η ομάδα Recrewted εκπροσωπήθηκε από τους μαθητές και τις μαθήτριες του 1ου έτους του International Baccalaureate Diploma Programme, Βουδούρη Σωφρονία - Ευφροσύνη, Βούλγαρη Ευαγγελία, Δαυίδ Αλέξανδρο και Τουτζιαρίδη Αλκιβιάδη - Ιωάννη.  

Πρόκειται για τη δεύτερη κατά σειρά διάκριση της ομάδας, αφού για το ίδιο project έχει λάβει και τη 2η θέση στον Ελληνικό Τελικό του Διεθνούς Διαγωνισμού Επιχειρηματικότητας Diamond Challenge, που υλοποιήθηκε υπό την αιγίδα του University of Delaware Horn Entrepreneurship.

Η Recrewted παρέχει μια διαδικτυακή πλατφόρμα, στην οποία μη εξειδικευμένα άτομα μπορούν να συνδεθούν και να έχουν πρόσβαση τόσο σε ένα δίκτυο θέσεων εργασίας όσο και σε εκπαιδευτικό περιεχόμενο και υλικό. Η ομάδα διαπίστωσε ότι γίνεται όλο και πιο δύσκολο για μη εξειδικευμένους ανέργους να βρουν εργασία. Έτσι, δημιούργησαν ένα χρήσιμο εργαλείο ειδικά για τους οικονομικούς μετανάστες και πρόσφυγες που αναζητούν εργασία σε μια χώρα, οι οποίοι δεν είναι πλήρως ενσωματωμένοι/ενταγμένοι κοινωνικά και δε μιλούν τη γλώσσα της χώρας αυτής. 

Θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές και στις μαθήτριές μας για τη διάκρισή τους και στους καθηγητές – συμβούλους του Ομίλου, κ. Θάνο Καραμήτσα, κ. Ελένη Μαρκοπούλου και κ. Παναγιώτη Στατήρη.

Επιστροφή