Κεντρικός oμιλητής σε εκδήλωση του Συλλόγου Αποφοίτων του Πανεπιστημίου Georgetown ο Διευθυντής/President του Κολλεγίου Αθηνών

Οκτ 22, 2021

Την Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου 2021 ο Διευθυντής/ President του Κολλεγίου Αθηνών Καθηγητής Φυσικών Καταστροφών και Πρόεδρος της Ειδικής Επιστημονικής Επιτροπής για την Κλιματική Αλλαγή στην Ελλάδα Κώστας Συνολάκης ’75 ήταν κεντρικός ομιλητής σε εκδήλωση που διοργάνωσε ο Σύλλογος Αποφοίτων του Πανεπιστημίου Georgetown στην Ελλάδα με θέμα την Κλιματική Αλλαγή και τις Φυσικές Καταστροφές. Στην εκδήλωση παρευρέθησαν πολλοί απόφοιτοι αλλά και γονείς μαθητών του Σχολείου μας, που αποφοίτησαν από αυτό το Πανεπιστήμιο. 

Στην ομιλία του με τίτλο «Climate Change and Natural Disasters: a Heavy Toll, Actions and the Future», ο κ. Συνολάκης μίλησε για φυσικές καταστροφές, πλημμύρες, παλιρροιακά κύματα, πυρκαγιές και σεισμούς και τόνισε πόσο σημαντική είναι η πρόληψη για την αντιμετώπιση των ακραίων φαινομένων. Παρουσίασε στοιχεία από φυσικές καταστροφές που έχουν σημειωθεί διαχρονικά ανά τον κόσμο, επισημαίνοντας ότι πρέπει να χρησιμοποιήσουμε τη γνώση και την εμπειρία που έχουμε αποκτήσει για τα ακραία φαινόμενα, ώστε να προλάβουμε τα χειρότερα. 

Τον κ. Συνολάκη προλόγισε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Boston Consulting Group Hellas Βασίλης Αντωνιάδης. Σύντομες τοποθετήσεις έγιναν από τον Γενικό Διευθυντή της WWF Hellas Δημήτρη Καραβέλα, τον επενδυτή και ιδρυτή της εταιρείας Humble Holdings Αλβέρτο Ρεβάχ και τον Διευθυντή Πωλήσεων της Microsoft Ελλάδας, Κύπρου και Μάλτας Αλβέρτο Μπουρλά.

Ακολούθησαν ερωτήσεις του κοινού. 

Επιστροφή