Ομιλία του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας Π.  Παυλόπουλου για την Εθνική Επέτειο

Μαρ 24, 2021

Στο πλαίσιο των εορτασμών του Κολλεγίου Αθηνών για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου, την Τετάρτη, 24 Μαρτίου 2020, ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπιος Παυλόπουλος, Επίτιμος Καθηγητής της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, πραγματοποίησε διαδικτυακή ομιλία προς τους μαθητές μας με θέμα «Το νόημα της Εθνεγερσίας του 1821».

Περισσότερο από έναν πανηγυρικό της ημέρας, και μάλιστα στη διακοσιοστή Επέτειο από την Επανάσταση του 1821, η παρουσίαση του κ. Παυλόπουλου ήταν ουσιαστικά ένα μνημειώδες μάθημα ιστορίας για το κορυφαίο γεγονός του Αγώνα του Ελληνικού Έθνους για την απελευθέρωσή του το 1821, για τη δημιουργία του σύγχρονου Ελληνικού Κράτους το 1830 και για τη διαχρονική σημασία της εθνεγερσίας σε ολόκληρη την Οικουμένη.

Στη συνέχεια, ο Καθηγητής κ. Παυλόπουλος συνομίλησε με τους Προέδρους των Δεκαπενταμελών Συμβουλίων των Γυμνασίων και των Λυκείων Κολλεγίου Αθηνών και Κολλεγίου Ψυχικού και απάντησε στις ερωτήσεις που του απηύθυναν. Τα μηνύματα της από στήθους ομιλίας του τ. Προέδρου της Δημοκρατίας, μιας ομιλίας σταθμού για το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της Πατρίδας μας, έκαναν όλους μας να αισθανθούμε υπερηφάνεια για την ιστορία μας και την ταυτότητά μας και κατέδειξαν τις συντεταγμένες του σημερινού ρόλου που οφείλει να έχει ο Ελληνισμός στον διάλογο μεταξύ των λαών και των πολιτισμών και στην πορεία προς την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, καθώς και της θέσης του στην παγκόσμια κοινότητα.

Χαιρετισμούς στην εκδήλωση απηύθυναν ο Διευθυντής/President του Κολλεγίου Αθηνών Καθηγητής Κώστας Συνολάκης ’75, ο οποίος προσφώνησε και τον κ. Παυλόπουλο, και ο Γενικός Συντονιστής των Σχολικών Μονάδων του Ελληνοαμερικανικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Χρήστος Παπανικολάου ’85.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε όλη την εκδήλωση στο παρακάτω βίντεο:

 

Επιστροφή