Συμμετοχή στην εκδήλωση «Ένας διάλογος για τα ανθρώπινα δικαιώματα»

Συμμετοχή στην εκδήλωση «Ένας διάλογος για τα ανθρώπινα δικαιώματα»

Νοε 1, 2019
Στο Κολλέγιο Ψυχικού εφαρμόζουμε από διετίας το παγκοσμίου κλάσεως εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Λέμε την Αλήθεια στην Εξουσία» (Speak Truth to Power) του

Στο Κολλέγιο Ψυχικού εφαρμόζουμε από διετίας το παγκοσμίου κλάσεως εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Λέμε την Αλήθεια στην Εξουσία» (Speak Truth to Power) του Κέντρου Robert Francis Kennedy Human Rights, το οποίο τελεί στη χώρα μας υπό την αιγίδα της Προεδρίας της Δημοκρατίας και του Ιδρύματος Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη.

Τα δύο αυτά χρόνια εφαρμογής του Προγράμματος έχουμε αναπτύξει στο Σχολείο μας ποικιλία ακαδημαϊκών και εξωδιδακτικών δράσεων.

Από την πρώτη στιγμή συμμετέχουμε ενεργά στο δίκτυο σχολείων, που έχει δημιουργηθεί για αυτό το σκοπό, δίκτυο το οποίο αναπτύσσεται ολοένα και περισσότερο, έτσι ώστε να διαδοθεί το ιδανικό και η εκπαίδευση των παιδιών γύρω από την έννοια των ανθρώπινων δικαιωμάτων. Η συμμετοχή μας αυτή μας έχει δώσει την ευκαιρία να συνάψουμε σχέσεις συνεργασίας με δημόσια και ιδιωτικά σχολεία.

Σε αυτό το πλαίσιο το Κολλέγιο Ψυχικού είχε την εξαιρετική τιμή να προσκληθεί από τα Εκπαιδευτήρια Ώθηση να συμμετάσχει σε ειδική εκδήλωση που διοργανώθηκε στην Παλαιά Βουλή την Κυριακή 14 Απριλίου 2019 με θέμα: «Ένας διάλογος για τα ανθρώπινα δικαιώματα».

Στην εκδήλωση αυτή συμμετείχαμε με την εκφώνηση ρητορικών δοκιμιών, εμπνευσμένων από την ρήση του John Fitzgerald Kennedy: «Ένα έθνος αποκαλύπτει τον εαυτό του όχι μόνο από τους ανθρώπους που παράγει αλλά και από τους ανθρώπους που τιμά, από τους ανθρώπους που θυμάται».

Στο σχολικές μονάδες του Λυκείου και του Γυμνασίου του Κολλεγίου Ψυχικού διοργανώθηκε ειδικός ενδοσχολικός ρητορικός διαγωνισμός, στον οποίον διακρίθηκαν 4 μαθήτριές μας, 2 από κάθε σχολική βαθμίδα. Οι μαθήτριες ήταν: Σωφρονία-Ευφροσύνη Βουδούρη Β’ Γυμνασίου, Χαρίκλεια Μωραϊτάκη Γ’ Γυμνασίου, Βασιλική Μαρμαρίδου Β’ Λυκείου και Παρέσσα Μαρμαρίδου Β’ Λυκείου.

Οι μαθήτριες μας εκπροσώπησαν το Κολλέγιο Ψυχικού στην προαναφερθείσα εκδήλωση και εκφώνησαν το ρητορικό τους δοκίμιο με αξιοσημείωτη επιτυχία.

Παρόντες στην εκδήλωση εκ μέρους του Κολλεγίου Ψυχικού ήταν η κ. Αναστασία Παπακωστοπούλου, Διευθύντρια Λυκείου Κολλεγίου Ψυχικού και ο κ. Παναγιώτης Γιαννουλάτος, Διευθυντής Γυμνασίου Κολλεγίου Ψυχικού.

Τις μαθήτριες συνόδεψε και προγύμνασε ο κ. Ιορδάνης Παπαδόπουλος, καθηγητής φιλόλογος του Κολλεγίου Ψυχικού, υπεύθυνος και για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα: «Λέμε την Αλήθεια στην Εξουσία». 

Επιστροφή