Εκπαιδευτική επίσκεψη του Ομίλου Οικουμενικών Σχέσεων και Ορθοδόξου Πνευματικότητας στη Γενεύη

Εκπαιδευτική επίσκεψη του Ομίλου Οικουμενικών Σχέσεων και Ορθοδόξου Πνευματικότητας στη Γενεύη

Μαρ 16, 2016
Ο Όμιλος Οικουμενικών Σχέσεων και Ορθοδόξου Πνευματικότητας πραγματοποίησε εκπαιδευτική επίσκεψη στη Γενεύη, από τις 8 έως τις 11 Μαρτίου 2016, με τη συμμετοχή δεκαεννέα μελών του Ομίλου.

Ο Όμιλος Οικουμενικών Σχέσεων και Ορθοδόξου Πνευματικότητας πραγματοποίησε εκπαιδευτική επίσκεψη στη Γενεύη, από τις 8 έως τις 11 Μαρτίου 2016, με τη συμμετοχή δεκαεννέα μελών του Ομίλου. Τους μαθητές συνόδευσαν ο κ. Γ. Καραμπάτης και ο Καθηγητής Σύμβουλος του Ομίλου κ. Φ. Τακόπουλος.

Οι μαθητές επισκέφθηκαν το Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών, τον Παγκόσμιο Οργανισμό Μετανάστευσης, το Μουσείο του Ερυθρού Σταυρού, το Palais des Nation του Οργανισμού Ηνωμένων, την Ύπατη Αρμοστεία του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες και την Ελληνική Πρεσβεία στη Γενεύη (μόνιμη αντιπροσωπεία στον Ο.Η.Ε.). Επιπλέον,  τα μέλη της αποστολής επισκέφθηκαν το Chambésy, προάστιο της Γενεύης, όπου εδρεύουν το Διορθόδοξο Κέντρο του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Ευρώπη, το Ινστιτούτο Μεταπτυχιακών Σπουδών, η Μητρόπολη Ελβετίας και ο Καθεδρικός Ναός του Αποστόλου Παύλου. Τέλος, η αποστολή μετέβη στη Βέρνη, την πρωτεύουσα της Ελβετίας, όπου έγινε ξενάγηση στην παλαιά πόλη και τον Καθεδρικό Ναό.  

Επιστροφή