Εκπαιδευτική Επίσκεψη Μαθητών και Μαθητριών της Β΄ Τάξης Γενικού Λυκείου και του ΙΒ2 του Κολλεγίου Ψυχικού στην Grenoble και στο Cern

Νοε 1, 2019
Για ένατη συνεχή χρονιά το τμήμα Φυσικών Επιστημών του Κολλεγίου Ψυχικού διοργάνωσε για τους μαθητές και τις μαθήτριες της Β΄ τάξης Γενικού Λυκείου κ

Για ένατη συνεχή χρονιά το τμήμα Φυσικών Επιστημών του Κολλεγίου Ψυχικού διοργάνωσε για τους μαθητές και τις μαθήτριες της Β΄ τάξης Γενικού Λυκείου και του ΙΒ2 εκπαιδευτική επίσκεψη στο Κέντρο Ερευνών European Synchrotron Radiation Facility-ESRF της Grenoble και στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Πυρηνικής Φυσικής-CERN της Γενεύης.

Η εκπαιδευτική επίσκεψη των μαθητών του Κολλεγίου Ψυχικού στο ESRF και στο CERN πραγματοποιήθηκε από την Τετάρτη, 28 Νοεμβρίου έως το Σάββατο, 1 Δεκεμβρίου 2012. Στην αποστολή του Σχολείου μας συμμετείχαν επτά (7) μαθητές της Β΄ τάξης του Γενικού Λυκείου και δεκαεννέα (19) μαθητές του ΙΒ2. Τους μαθητές συνόδευσαν οι εκπαιδευτικοί του Κολλεγίου Ψυχικού κ. Παρασκευή Κουσουλάκου (αρχηγός), κ. Σταύρος Γονιδάκης και κ. Παναγιώτης Στατήρης.

Την Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου οι μαθητές μας μετέβησαν στην Grenoble και ξεναγήθηκαν στο εργαστήριο που χρησιμοποιεί ακτινοβολία τύπου “synchrotron” (ένας τύπος ακτίνων Χ) για τη μελέτη πολλών διαφορετικών συστημάτων.

Την επόμενη ημέρα οι μαθητές επισκέφθηκαν το CERN, όπου είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια εξαιρετική διάλεξη του κ. Μιχάλη Κορατζίνου, αποφοίτου του Κολλεγίου και μόνιμου ερευνητή στο CERN, σχετικά με την ιστορία του Κέντρου και την πρόοδο των ερευνών του. Το απόγευμα η αποστολή του Σχολείου μας ξεναγήθηκε στο «μικρόκοσμο», μια πολύ ενδιαφέρουσα διαδραστική έκθεση και στο Κέντρο Ελέγχου του CERN, ένα εντυπωσιακό χώρο γεμάτο οθόνες που καταγράφονται και ελέγχονται όλες οι δραστηριότητες του σπουδαίου αυτού πειράματος.

Την τελευταία ημέρα οι μαθητές μας πραγματοποίησαν επίσκεψη στη Βέρνη, όπου είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν με audio-guides στο Μουσείο Αϊνστάιν.
Επιστροφή