Bully Busters 2017-2018

Bully Busters 2017-2018

Ιουλ 3, 2018
Με μια εντυπωσιακή οπτικοακουστική παρουσίαση, οι μαθητές του Γυμνασίου Κολλεγίου Ψυχικού που συμμετείχαν στον Όμιλο Bully Busters 2017-2018 αποχαιρέτησαν τους συμμαθητές τους στο κλείσιμο της σχολικής χρονιάς.

Με μια εντυπωσιακή οπτικοακουστική παρουσίαση, οι μαθητές του Γυμνασίου Κολλεγίου Ψυχικού που συμμετείχαν στον Όμιλο Bully Busters 2017-2018 αποχαιρέτησαν τους συμμαθητές τους στο κλείσιμο της σχολικής χρονιάς.

Τίτλος της καμπάνιας του φετινού Ομίλου ήταν το «Walk in my shoes/ Έλα στη θέση μου», με σκοπό την ευαισθητοποίηση της μαθητικής κοινότητας για τη συνεχή βελτίωση και την καλλιέργεια ενός θετικού κλίματος στο Σχολείο. Την εκδήλωση προλόγισε ο Διευθυντής του Γυμνασίου Κολλεγίου Ψυχικού, Παναγιώτης Γιαννουλάτος, ενώ ο Υποδιευθυντής, Λεωνίδας Καίσαρης τόνισε ότι το πιο σημαντικό μήνυμα είναι να προσπαθούμε όλοι να μπαίνουμε στην θέση του άλλου.

 

Ο Όμιλος λειτουργεί από το 2011, με την καθοδήγηση της κ. Κουμάνταρη και της κ. Βλαχογιώργου. Στόχος είναι οι μαθητές να συνδεθούν μεταξύ τους και να αποκτήσουν τις αναγκαίες γνώσεις και δεξιότητες επικοινωνίας, ώστε να τις μεταδώσουν στην υπόλοιπη σχολική κοινότητα. 

Τα θέματα που συζητήθηκαν από την ομάδα κατά την διάρκεια του φετινού έτους ήταν:

  • Το κλίμα μεταξύ των μαθητών, όπως το βιώνουν στο Σχολείο.
  • Η κατανόηση και αντιμετώπιση των στερεοτύπων που αναπτύσσονται μεταξύ των μαθητών.
  • Η κατανόηση και αποδοχή του ρόλου τους στην κατεύθυνση δημιουργίας θετικού σχολικού κλίματος.
  • Η κατανόηση της διαφοράς που υφίσταται μεταξύ των εννοιών «σύγκρουση» και "bullying".
  • H παρατήρηση και ο καθορισμός των τρόπων αντιμετώπισης της επιθετικής συμπεριφοράς στο σχολικό περιβάλλον.
  • Ο σχεδιασμός και η δημιουργία ενημερωτικής καμπάνιας στο σχολείο για ανάλογα θέματα.
Επιστροφή