Οι μαθητές του Νηπιαγωγείου Ι.Μ. Καρράς στο Δημοτικό Κολλεγίου

Οι μαθητές του Νηπιαγωγείου Ι.Μ. Καρράς στο Δημοτικό Κολλεγίου

Μαϊ 16, 2018
Τη Δευτέρα, 30 Απριλίου μαθητές του Νηπιαγωγείου Ι.Μ. Καρράς, με τις δασκάλες τους και τη Διευθύντρια του Νηπιαγωγείου κ.

Τη Δευτέρα, 30 Απριλίου μαθητές του Νηπιαγωγείου Ι.Μ. Καρράς, με τις δασκάλες τους και τη Διευθύντρια του Νηπιαγωγείου κ. Τ. Γκούσκου, επισκέφτηκαν το Δημοτικό Κολλεγίου Αθηνών, ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση που τους έστειλαν οι μαθήτριες και οι μαθητές της 1ης τάξης. 

Στόχος της επίσκεψης ήταν τα νήπια  να συναντήσουν τους μαθητές της 1ης τάξης, να γνωρίσουν το καινούριο «περιβάλλον» που θα βρεθούν από τον Σεπτέμβριο και να ξεναγηθούν στους βασικούς χώρους του νέου τους Σχολείου.

Λίγες μέρες πριν την επίσκεψη, οι δάσκαλοι της 1ης Δημοτικού στόλισαν την είσοδο του Σχολείου, ώστε να δημιουργήσουν ένα ζεστό κλίμα για τους φιλοξενούμενούς μας.Μόλις οι μαθητές του Νηπιαγωγείου έφτασαν στο Σχολείο, τους υποδέχτηκαν ο Διευθυντής του Δημοτικού, κ. Λ. Ζάχος, ο Υποδιευθυντής του Κατώτερου Τμήματος, κ. Σ. Καλλιμάνης, οι δάσκαλοι της 1ης, καθώς και τα μέλη των 5μελών συμβουλίων της  5ης Δημοτικού. Οι μαθητές της 5ης τάξης, την επόμενη σχολική χρονιά, θα έχουν τον ρόλο του «μεγάλου φίλου» για τα πρωτάκια. 

Όταν οι μαθητές του Νηπιαγωγείου έφτασαν στις αίθουσες της 1ης Δημοτικού,  γνωρίστηκαν με  τα πρωτάκια, ξεναγήθηκαν στους χώρους που θα χρησιμοποιούν από την επόμενη σχολική χρονιά (αίθριο, βρύσες, τουαλέτες) και έφαγαν ένα ελαφρύ σνακ.

Κατόπιν οι μαθητές της 1ης, μαζί με τους δασκάλους τους, έδειξαν στα νήπια τους εξωτερικούς χώρους του Σχολείου, τον πεζόδρομο, τον λαχανόκηπο, τον στίβο και τα υπερυψωμένα γήπεδα του μπάσκετ. Εκεί, οι μαθητές του Δημοτικού και του Νηπιαγωγείου, σε μεικτές ομάδες, έπαιξαν ομαδικά παιχνίδια στα οποία συμμετείχαν οι δάσκαλοι της 1ης τάξης, οι βοηθοί τους και οι εκπαιδευτικοί που συνόδευαν τα νήπια.   

 

Μετά από το παιχνίδι, όλοι μαζί, επέστρεψαν στις αίθουσες. Οι μαθητές της 1ης χάρισαν σε αυτούς του Νηπιαγωγείου ενθύμια που είχαν ήδη κατασκευάσει τις προηγούμενες μέρες, ενώ οι δάσκαλοί τους χάρισαν στους εκπαιδευτικούς του Νηπιαγωγείου τα δικά τους αναμνηστικά.  

 

Στο τέλος, οι μαθητές της 1ης, οι δάσκαλοί τους και η Διεύθυνση του Δημοτικού αποχαιρέτησε τα νήπια, ανανεώνοντας το ραντεβού τους για τον Σεπτέμβριο.

 

Επιστροφή