Εκπαιδευτική Επίσκεψη στο CERN

Εκπαιδευτική Επίσκεψη στο CERN

Μαϊ 15, 2018
Δεκαπέντε μαθητές της Β΄ Λυκείου και δεκαπέντε μαθητές του ΙΒ1 επισκέφθηκαν και εφέτος το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πυρηνικών Ερευνών CERN.

Δεκαπέντε μαθητές της Β΄ Λυκείου και δεκαπέντε μαθητές του ΙΒ1 επισκέφθηκαν και εφέτος το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πυρηνικών Ερευνών CERN. Έτσι για δέκατη τέταρτη χρονιά ο Όμιλος CERN του Γενικού Λυκείου μαζί με τον αντίστοιχο του ΙΒ ταξίδεψε στην Ελβετία από τις 17 έως τις 20 Απριλίου 2018. Κατά την επίσκεψη στο CERN οι μαθητές επισκέφθηκαν τα εργαστήρια παραγωγής και μελέτης αντιύλης, καθώς και τις δύο μόνιμες εκθέσεις του ερευνητικού κέντρου:

  • Το Σύμπαν των Σωματιδίων (Universe of Particles), έκθεση που είναι εγκατεστημένη στο Globe και δίνει την ευκαιρία στον επισκέπτη να εξερευνήσει τον κόσμο των σωματιδίων και

  • Τον Μικρόκοσμο (Microcosm), όπου ο επισκέπτης ανακαλύπτει την πλήρη κλίμακα και τα αποτελέσματα των πειραμάτων που πραγματοποιούνται στο εν λόγω ερευνητικό κέντρο.

Η αποστολή επισκέφθηκε επίσης το Μουσείο Einstein στη Βέρνη και το ΕΤΗ (Ελβετικό Ομοσπονδιακό Ινστιτούτο Τεχνολογίας) στη Ζυρίχη. Σε αυτήν την εκπαιδευτική επίσκεψη οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τι πραγματικά συμβαίνει στη σημερινή αιχμή της τεχνολογίας και να συζητήσουν με επιστήμονες και ερευνητές. 

 

Υπεύθυνος της αποστολής ήταν ο Β. Δημόπουλος (Γ.Λ.) και συνοδοί οι καθηγητές Ε. Κοντού (Γ.Λ.) και Ι. Κοντοδίνας (ΙΒ).
Επιστροφή