Μαθητικό Συνέδριο του Κολλεγίου για τον Εθελοντισμό

Μαθητικό Συνέδριο του Κολλεγίου για τον Εθελοντισμό

Απρ 27, 2018
Τα Λύκεια Κολλεγίου Αθηνών και Κολλεγίου Ψυχικού συνδιοργάνωσαν Μαθητικό Συνέδριο με θέμα «Εθελοντισμός», που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 26 Απριλίου 2018 στο κτήριο Αλεξάνδρα Μαρτίνου (I.

Τα Λύκεια Κολλεγίου Αθηνών και Κολλεγίου Ψυχικού συνδιοργάνωσαν Μαθητικό Συνέδριο με θέμα «Εθελοντισμός», που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 26 Απριλίου 2018 στο κτήριο Αλεξάνδρα Μαρτίνου (I.C. Hall), στις εγκαταστάσεις του Ελληνοαμερικανικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος στο Ψυχικό. Επιστημονικός Σύμβουλος του Συνεδρίου ήταν ο κ. Γεώργιος Παγουλάτος, Καθηγητής Ευρωπαϊκής Πολιτικής και Οικονομίας στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, ο οποίος προσέφερε την καθοδήγησή του για τον προσδιορισμό των θεματικών ενοτήτων και τη βιβλιογραφική έρευνα. Στο Συνέδριο συμμετείχαν με εισήγηση μαθητές των Λυκείων Κολλεγίου Αθηνών και Κολλεγίου Ψυχικού, του Γυμνασίου Κολλεγίου Ψυχικού, καθώς και μαθητές άλλων 8 δημοσίων και ιδιωτικών Λυκείων (Εκπαιδευτήρια Δούκα, Εκπαιδευτήρια Απόστολος Παύλος, Σχολή Μωραϊτη, Πειραματικό Γενικό Λύκειο Αγίων Αναργύρων, Γενικό Λύκειο «Ώθηση», Λεόντειο Λύκειο Νέας Σμύρνης, 3ο Γενικό Λύκειο Καλλιθέας, Γενικό Λύκειο Νέας Πεντέλης).

   
   

Κατά την έναρξη του Συνεδρίου χαιρετισμούς απηύθυναν ο κ. Αθανάσιος Φαλούκας, Διευθυντής της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  Β΄ Αθήνας, ο κ. Richard Jackson, Διευθυντής/President του Κολλεγίου, η κ. Αμαλία Τσιτσά, Αναπληρώτρια Διευθύντρια Λυκείου Κολλεγίου Αθηνών και ο κ. Απόστολος Αθανασόπουλος, Συντονιστής Σχολικών Μονάδων και Διευθυντής Λυκείου Κολλεγίου Ψυχικού.

  

Στη συνέχεια ο κ. Γεώργιος Παγουλάτος με την ομιλία του εισήγαγε τους συμμετέχοντες στο θέμα του Συνεδρίου. Τις συνεδρίες συντόνισαν ο κ. Γεώργιος Καραμπάτης, Προϊστάμενος του Ακαδημαϊκού Τμήματος Ελληνικής Γλώσσας του Κολλεγίου Αθηνών, η κ. Αθανασία Αναγνώστου, Προϊσταμένη του Ακαδημαϊκού Τμήματος Ιστορίας και Κοινωνικών Σπουδών του Κολλεγίου Ψυχικού,  ο κ. Ιορδάνης Παπαδόπουλος, Συντονιστής του Ακαδημαϊκού Τμήματος Ιστορίας και Κοινωνικών Σπουδών του Κολλεγίου Ψυχικού και ο κ. Φίλιππος Τακόπουλος, καθηγητής θεολόγος του Κολλεγίου Αθηνών. Οι μαθητές παρουσίασαν τις εργασίες που είχαν προετοιμάσει υπό την καθοδήγηση των Καθηγητών –Συμβούλων τους. Κατά γενική ομολογία οι εισηγήσεις των μαθητών ήταν ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες και το Συνέδριο στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία.

Το Λύκειο Κολλεγίου Αθηνών συμμετείχε με εισήγηση με θέμα «Ο εθελοντισμός ως βίωση του χριστιανικού μηνύματος της αγάπης» (Μαθητές: Νεφέλη Αισώπου, Ναταλία Αποστολίδου, Πέτρος Κακλαμάνης, Δημήτριος Κριεζής, Φιλίππα Σαμέλλα, Νικήτας-Tίτι Σκάγιαννης-Λαμπράκης, Αικατερίνη Σπανού, Βησσαρίων Χριστοδούλου, Υπεύθυνος Εκπαιδευτικός: Φίλιππος Τακόπουλος)

Το Λύκειο Κολλεγίου Ψυχικού συμμετείχε με εισήγηση με θέμα «Ιστορική αναδρομή και θεωρητική θεμελίωση της έννοιας του ενεργού πολίτη από την κλασική αρχαιότητα έως σήμερα. Κοινωνική ευποιία, αλληλεγγύη και εθελοντισμός μέσα από τις δράσεις της Μαθητικής Κοινότητας του Λυκείου (Γενικού Λυκείου και ΙΒ) Κολλεγίου Ψυχικού κατά το σχολικό έτος 2017-2018 (Μαθητές: Μαρίνα Αναγνωστοπούλου-Μερκούρη, Δάφνη Βρύζα, Διονύσιος Γιαννάτος, Αναστάσιος Θεοδόσης-Μαλιούρης, Κωνσταντίνα Κελεπούρη, Μελίνα Κερτσικώφ, Αικατερίνη Παμπούκη, Γεώργιος Χαϊμαλάς, Υπεύθυνοι Εκπαιδευτικοί: Ιορδάνης Παπαδόπουλος και Στέλλα Τσάλη)

Το Γυμνάσιο Κολλεγίου Ψυχικού συμμετείχε με εισήγηση με θέμα «Διαμορφώνοντας τον ενεργό πολίτη. Οι ανθρωπιστικές και κοινωνικές δράσεις του Γυμνασίου Κολλεγίου Ψυχικού κατά το σχολικό έτος 2017-2018» (Μαθητές: Έλλη Βασιλείου, Ιουλία-Μαρία Ιωάννου, Μαρτίνα Κοντοπούλου, Πάνος Μινέτας, Χαρά Μωραϊτάκη, Υπεύθυνος Εκπαιδευτικός: Ιορδάνης Παπαδόπουλος)
Επιστροφή