YOUTH TRAINING PROGRAM: GREECE 2018 στη Γενεύη

YOUTH TRAINING PROGRAM: GREECE 2018 στη Γενεύη

Μαρ 29, 2018
Οι μαθητές Γυμνασίου του Κολλεγίου Ψυχικού, μέλη του Όμιλου 'Training at the United Nations', συμμετείχαν στο πρόγραμμα YOUTH TRAINING PROGRAM: GREEC

Οι μαθητές Γυμνασίου του Κολλεγίου Ψυχικού, μέλη του Όμιλου 'Training at the United Nations', συμμετείχαν στο πρόγραμμα YOUTH TRAINING PROGRAM: GREECE 2018 του WFUNA (World Federation of United Nations Associations) στη Γενεύη από τις 19 έως τις 23 Μαρτίου.

Το πρόγραμμα έχει στόχο να μεταλαμπαδεύσει στους μαθητές τις βασικές έννοιες και αξίες, στις οποίες στηρίζεται ο Διεθνής Οργανισμός των Ηνωμένων Εθνών, προκειμένου να προασπίσει την παγκόσμια ειρήνη.

 Οι 31 μαθητές παρακολούθησαν παρουσιάσεις από υπευθύνους οργανισμών, οι οποίοι είναι άρρηκτα συνδεδεμένοι με την πρόληψη και αντιμετώπιση των συρράξεων καθώς και την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Παρακολούθησαν μέρος των εργασιών της τακτικής συνόδου του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και έκαναν παρουσιάσεις σχετικά με τις παρακάτω θεματικές ενότητες: 

  • Multilateralism, Peace and Security
  • Multilateralism, Sustainable Development
  • Humanitarian Affairs and Human Rights

Τα Workshops ολοκληρώθηκαν με την επιτυχή αξιολόγηση των εργασιών των μαθητών και την επίδοση των Certificate of Attendance. 

Επιστροφή