Τελικός Ρητορικού Διαγωνισμού «HOWLAND» Κολλεγίου Ψυχικού

Τελικός Ρητορικού Διαγωνισμού «HOWLAND» Κολλεγίου Ψυχικού

Μαρ 17, 2018
Το έπαθλο του εφετινού Ρητορικού Διαγωνισμού Howland του Κολλεγίου Ψυχικού, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 12, Μαρτίου 2018, απονεμήθηκε στη μαθήτρια της Γ΄ Λυκείου Αγγελική-Δήμητρα Τσίμα-Πουλοπούλου.

Το έπαθλο του εφετινού Ρητορικού Διαγωνισμού Howland του Κολλεγίου Ψυχικού, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 12, Μαρτίου 2018, απονεμήθηκε στη μαθήτρια της Γ΄ Λυκείου Αγγελική-Δήμητρα Τσίμα-Πουλοπούλου. Συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες που συμμετείχαν τόσο στην τελική όσο και στην ημιτελική φάση του γυμνάσματος, το οποίο είχε ως γενικό θέμα τη σημασία της αλληλεγγύης και της κοινωνικής προσφοράς, καθώς και τους τρόπους με τους οποίους το Σχολείο καλλιεργεί τις αξίες αυτές ως στάση ζωής.

Οι μαθητές που προκρίθηκαν στην τελική φάση του Διαγωνισμού ήταν οι:

Βαγιού Παναγιώτα

Κεκλίκογλου Κυριακός

Κωνσταντέλλου Πελαγία

Κωνσταντοπούλου Ευφημία-Στυλιανή

Τσίμα-Πουλοπούλου Αγγελική-Δήμητρα

Οι μαθητές που προκρίθηκαν στην ημιτελική φάση του Διαγωνισμού ήταν οι:

Γυλέκης Φίλιππος

Ζερίτη Ιωάννα-Τατιανή

Μπίρταχα Χριστίνα

Σταυρακάκης Ιωάννης-Οδυσσέας

Φούντας Ανδρέας     

Στην Ελλανόδικο επιτροπή συμμετείχαν οι: Ιωάννης Ζαρούλης, σύμβουλος επιχειρήσεων και κάτοχος του επάθλου Howland, Κωνσταντίνος Κανόνης, μέλος του Σωματείου "Ελληνοαμερικανικόν Εκπαιδευτικόν Ίδρυμα" και πρώην μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ε.Ε.Ι. και Άννα Κελεσίδου, επίτιμος διευθύντρια του Κέντρου Ερεύνης της Ελληνικής Φιλοσοφίας της Ακαδημίας Αθηνών.Ο ρητορικός διαγωνισμός Howland, διενεργείται στο Κολλέγιο από το 1933, και θεσμοθετήθηκε στη μνήμη του Charles P. Howland, μεγάλου φιλέλληνα και ένθερμου υποστηρικτή του Κολλεγίου από τα πρώτα χρόνια της λειτουργίας του. Κάθε χρόνο απονέμεται έπαθλο στον τελειόφοιτο που πρώτευσε στη συγγραφή και εκφώνηση ρητορικού γυμνάσματος στην ελληνική γλώσσα.

Επιστροφή