Συμμετοχή Μαθητών της Β΄ Λυκείου και του ΙΒ1 Κολλεγίου Ψυχικού στο 4ο Μεσογειακό Μαθητικό Συνέδριο (Νάπολη, 18 & 19 Νοεμβρίου 2017)

Συμμετοχή Μαθητών της Β΄ Λυκείου και του ΙΒ1 Κολλεγίου Ψυχικού στο 4ο Μεσογειακό Μαθητικό Συνέδριο (Νάπολη, 18 & 19 Νοεμβρίου 2017)

Δεκ 19, 2017
Τέσσερις μαθητές της Β΄ τάξης Γενικού Λυκείου και τέσσερις μαθητές του ΙΒ1 συμμετείχαν στο 4ο Μεσογειακό Μαθητικό Συνέδριο με θέμα «Ελληνορωμαϊκός Πο

Τέσσερις μαθητές της Β΄ τάξης Γενικού Λυκείου και τέσσερις μαθητές του ΙΒ1 συμμετείχαν στο 4ο Μεσογειακό Μαθητικό Συνέδριο με θέμα «Ελληνορωμαϊκός Πολιτισμός και Ευρωπαϊκή Ιδέα: Από τη συνείδηση της Ιστορίας στη διαμόρφωση της Ευρώπης των Αξιών», το οποίο συνδιοργάνωσαν το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού Ιταλίας (Τεργέστη), σε συνεργασία με την Ελληνική Κοινότητα Νεαπολέως και Καμπανίας (Νάπολη), υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Ελλάδος στη Ρώμη και του Δήμου Νεαπόλεως. Το Συνέδριο πραγματοποιήθηκε στη Βασιλική του San Giovanni Maggiore, στη Νάπολη (18-19 Νοεμβρίου 2017) και συμμετείχαν συνολικά 35 ελληνικά και ιταλικά σχολεία.

 

Σκοπός του Συνεδρίου ήταν με τη συνύπαρξη και αλληλεπίδραση των Ελλήνων και των Ιταλών μαθητών να καλλιεργηθεί τόσο η εθνική όσο και η ευρωπαϊκή συνείδηση. Παράλληλα, οι συμμετέχοντες μαθητές αξιοποίησαν την ευκαιρία να εκφραστούν δημιουργικά, να επικοινωνήσουν με τους συνομηλίκους τους, να ανταλλάξουν απόψεις και να αναπτύξουν «κουλτούρα» μαθητικού διαλόγου και προβληματισμού σχετικά με το ιστορικό υπόβαθρο σύγχρονων όψεων της κοινωνικής και πολιτικής οργάνωσης. Επιπλέον, στο πλαίσιο του συνεδρίου οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν την Πομπηία, την Ποσειδωνία, το Αρχαιολογικό Μουσείο Νάπολης και να περιηγηθούν στη Ρώμη.

 

Το Σχολείο μας συμμετείχε στο 4ο Μεσογειακό Μαθητικό Συνέδριο με εισήγηση που είχε ως θέμα «"Αθηναϊκή δημοκρατία" και "Res Publica": συγκριτική εξέταση». Την εργασία εκπόνησαν οι μαθητές: Μαρίνα Αναγνωστοπούλου-Μερκούρη (ΙΒ1), Ελένη Κούφαλη (Β΄), Μαριάννα Λάζαρη (Β΄), Αριάνα-Χριστίνα Λιναρά (ΙΒ1), Πέτρος Μαρκόπουλος (Β΄), Μαρία Μαρούδα (ΙΒ1), Ιωάννα Πανοπούλου (Β΄) και Αικατερίνη Πολυχρονοπούλου (ΙΒ1).

 

Τους μαθητές προετοίμασαν και συνόδευσαν στη Νάπολη οι φιλόλογοι του Λυκείου Ν. Τζανακάκης και Εμμ. Κούμας.
Επιστροφή