Συνεργασία Μαθητικών Κοινοτήτων Κολλεγίου Ψυχικού και Κολλεγίου Ανατόλια

Συνεργασία Μαθητικών Κοινοτήτων Κολλεγίου Ψυχικού και Κολλεγίου Ανατόλια

Μαϊ 31, 2017
Οι Πρόεδροι των Δεκαπενταμελών Μαθητικών Συμβουλίων του Λυκείου Κολλεγίου Ψυχικού και του Κολλεγίου Ανατόλια συνήψαν τον Μάρτιο 2017 συμφωνία συνεργασίας («‘Ένωση») για τη διοργάνωση κοινών φιλανθρωπικών δραστηριοτήτων.

Οι Πρόεδροι των Δεκαπενταμελών Μαθητικών Συμβουλίων του Λυκείου Κολλεγίου Ψυχικού και του Κολλεγίου Ανατόλια συνήψαν τον Μάρτιο 2017 συμφωνία συνεργασίας («‘Ένωση») για τη διοργάνωση κοινών φιλανθρωπικών δραστηριοτήτων. Η συμφωνία περιλαμβάνει επίσης την προτροπή προς τα Μαθητικά Συμβούλια των επόμενων σχολικών ετών να αναπτύξουν ανάλογες δράσεις. Κατά το φετινό σχολικό έτος η «Ένωση» των δύο Σχολείων δραστηριοποιήθηκε με στόχο την ενίσχυση του έργου της Ομάδας Αιγαίου και την ανάδειξη της σημασίας της οδικής ασφάλειας.

Πιο συγκεκριμένα οι Μαθητικές Κοινότητες του Λυκείου Κολλεγίου Ψυχικού και των Λυκείων του Κολλεγίου Ανατόλια ενίσχυσαν μέσω της Ομάδας Αιγαίου την υλικοτεχνική υποδομή του Λυκείου των Φούρνων - Κορσέων. Τρεις μαθητές του Προγράμματος International Baccalaureate, ο Γιώργος Δαλακούρας (ΙΒ2), ο Γιάννης Δαλακούρας (ΙΒ1) και η Μεταξία Μπουντουράκη (ΙΒ1) έλαβαν μέρος στην αποστολή της Ομάδας Αιγαίου στους Φούρνους τον Μάιο 2017 και συμμετείχαν μαζί με τους συμμαθητές τους του Λυκείου των Φούρνων σε δραστηριότητες, όπως ο καθαρισμός μιας κεντρικής παραλίας του νησιού. Ο Γιάννης Δαλακούρας και η Μεταξία Μπουντουράκη στο πλαίσιο του Προγράμματος CAS μοίρασαν ερωτηματολόγιο στους κατοίκους του νησιού, τα αποτελέσματα του οποίου ενσωμάτωσαν στην παρουσίαση εργασίας τους με θέμα «Βιώσιμη Αλιεία». Την παρουσίαση παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον οι μαθητές, οι καθηγητές του σχολείου και οι κάτοικοι των Φούρνων.     

Ο Πρόεδρος του Δεκαπενταμελούς Μαθητικού Συμβουλίου του Λυκείου Κολλεγίου Ψυχικού Γιώργος Δαλακούρας έλαβε επίσης μέρος σε εκδήλωση για την οδική ασφάλεια, που διοργάνωσε το Κολλέγιο Ανατόλια τον Μάρτιο 2017. Εκεί παρουσίασε ιστοσελίδα με τίτλο «Hit The Road», που δημιούργησε ο ίδιος με στόχο την ευαισθητοποίηση των νέων σε ζητήματα οδικής ασφάλειας. Σε αυτήν την επίσκεψη προχώρησε και στη σύναψη της συμφωνίας συνεργασίας με τους Προέδρους των Δεκαπενταμελών Μαθητικών Συμβουλίων των Λυκείων του Κολλεγίου Ανατόλια για τη διοργάνωση κοινών φιλανθρωπικών δράσεων.
Πατήστε εδώ για να παρακολουθήσετε την τηλεοπτική κάλυψη της δράσης των μαθητών μας.
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε άρθρο σχετικό με τη δράση των μαθητών μας στους Φούρνους.

Επιστροφή