Έπαινος σε μαθήτρια του ΙΒ1 για την εισήγησή της σε συνέδριο

Έπαινος σε μαθήτρια του ΙΒ1 για την εισήγησή της σε συνέδριο

Μαϊ 31, 2017
Η Σμαράγδα Χρυσουλάκη, μαθήτρια του 1ου έτους του Προγράμματος International Baccalaureate, τιμήθηκε με «Έπαινο Πρωτοποριακής Εργασίας» στο 3ο Επιστη

Η Σμαράγδα Χρυσουλάκη, μαθήτρια του 1ου έτους του Προγράμματος International Baccalaureate, τιμήθηκε με «Έπαινο Πρωτοποριακής Εργασίας» στο 3ο Επιστημονικό Συνέδριο με θέμα «Ανθρωπιστικές Επιστήμες, Εκπαίδευση και Πολιτική Παιδεία», που διοργάνωσε το Ινστιτούτο Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών «ΙΑΚΕ» στις 5-7 Μαΐου 2017, στο Ηράκλειο Κρήτης. Η βράβευση έγινε από τον διεθνούς φήμης επιστήμονα Ιωσήφ Σηφάκη, κάτοχο του Turing Award, που θεωρείται το «Βραβείο Νόμπελ της Πληροφορικής».

Η Σμαράγδα ήταν η μικρότερη σε ηλικία μαθήτρια που βραβεύθηκε για τη σημαντική καινοτόμο συμμετοχή της σε Διεθνή Συνέδρια τα δύο τελευταία χρόνια, καθώς και για την πρωτοποριακή εργασία της με τίτλο «Η Μαθητική Κοινότητα Βιώσιμης Ανάπτυξης και το σύστημα μέτρησης ικανοποίησης του νέου πολίτη. Case Study: Οι ενεργοί νέοι πολίτες και το περιβάλλον». Μέσα από την ιστοσελίδα που δημιούργησε η Σμαράγδα (www.mobility.com.gr) διαμορφώθηκε μια κοινότητα μαθητών, της οποίας είναι Πρόεδρος. Στόχος της ήταν η ανάπτυξη και η εφαρμογή – μέσω έρευνας σε μαθητές – ενός μοντέλου με το οποίο οι ίδιοι οι νέοι θα έχουν τη δυνατότητα να βελτιώνουν το περιβάλλον. Η έρευνα αυτή εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Creativity-Activity-Service, CAS του International Baccalaureate.

 Αξίζει να σημειωθεί ότι η μαθήτρια έχει παρουσιάσει την έρευνά της σε Διεθνή Συνέδρια στην Κίνα, στην Ιταλία, στη Γαλλία, στο Λουξεμβούργο και στη Ρουμανία.
Πατήστε εδώ για να παρακολουθήσετε την τηλεοπτική κάλυψη της βράβευσης της μαθήτριας.

Επιστροφή