Βράβευση του Ομίλου Νεανικής Επιχειρηματικότητας του Λυκείου Κολλεγίου Ψυχικού

Βράβευση του Ομίλου Νεανικής Επιχειρηματικότητας του Λυκείου Κολλεγίου Ψυχικού

Μαϊ 5, 2017
Ο Όμιλος Νεανικής Επιχειρηματικότητας του Λυκείου Κολλεγίου Ψυχικού κατέκτησε το 2ο Βραβείο στον Πανελλαδικό Διαγωνισμό «Καλύτερη Εικονική Επιχείρηση 2017» για το προϊόν που δημιούργησε η Εικονική Επιχείρηση «Bac Bake».

Ο Όμιλος Νεανικής Επιχειρηματικότητας του Λυκείου Κολλεγίου Ψυχικού κατέκτησε το 2ο Βραβείο στον Πανελλαδικό Διαγωνισμό «Καλύτερη Εικονική Επιχείρηση 2017» για το προϊόν που δημιούργησε η Εικονική Επιχείρηση «Bac Bake». Στον Διαγωνισμό, που διοργανώνεται κάθε χρόνο από τον Οργανισμό Junior Achievement/Σωματείο «Επιχειρηματικότητα Νέων» (ΣΕΝ), έλαβαν μέρος φέτος 120 σχολεία από όλη την Ελλάδα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η μαθήτρια του ΙΒ1 Αθανασία Βωβού, μέλος της Εικονικής Επιχείρησης «Bac Bake», τιμήθηκε με Leadership Award, διάκριση που απονεμήθηκε μόνο σε δύο μαθητές της διοργάνωσης.

Οι μαθητές του Ομίλου εμπνεύστηκαν, σχεδίασαν και υλοποίησαν το Bac Bake, την πρώτη συσκευή απολύμανσης ηλεκτρονικών και μη αντικειμένων για ιδιώτες. Η συσκευή αυτή παρέχει τη δυνατότητα προστασίας από τα βακτήρια και τους ιούς που συγκεντρώνονται σε επιφάνειες, όπως είναι τα κινητά τηλέφωνα και τα πληκτρολόγια των υπολογιστών. Λειτουργεί με λαμπτήρα αποστείρωσης (UV-C) 9 W και ο εργονομικός της  σχεδιασμός εγγυάται άριστα αποτελέσματα σε λίγα λεπτά. Σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες οι UV ακτίνες αποτελούν την πιο ελπιδοφόρα τεχνολογία στην απολύμανση επιφανειών και όχι μόνο. Το Bac Bake είναι ένα μοναδικό προϊόν κατάλληλο για το σπίτι, το σχολείο, το γραφείο και αποτελεί ασπίδα προστασίας από μολύνσεις βακτηρίων και ιών σε κοινόχρηστες επιφάνειες εργασίας.

Τα μέλη του Ομίλου Νεανικής Επιχειρηματικότητας του Λυκείου Κολλεγίου Ψυχικού ιδρύουν από το 2008 κάθε χρόνο μια «Εικονική Επιχείρηση» και δημιουργούν καινοτόμα προϊόντα, τα οποία σχεδιάζουν, παράγουν, προωθούν και πωλούν. Έχουν επίσης την ευκαιρία, εκτός των άλλων, να κατανοήσουν τον ρόλο που πρέπει να έχουν οι επιχειρήσεις σε κοινωνικά και περιβαλλοντικά θέματα. Οι μαθητές αναπτύσσουν τη συνείδηση της εταιρικής και κοινωνικής ευθύνης και συνειδητοποιούν τι σημαίνει επιχειρησιακή ηθική. Έτσι προσφέρουν κάθε χρόνο τα κέρδη της εικονικής επιχείρησης για κοινωφελείς σκοπούς και για την ενίσχυση του Ταμείου Υποτροφιών του Κολλεγίου.

Ο Όμιλος Νεανικής Επιχειρηματικότητας του Λυκείου Κολλεγίου Ψυχικού έχει βραβευθεί επανειλημμένα στον Πανελλαδικό Διαγωνισμό «Καλύτερη Εικονική Επιχείρηση», που διοργανώνει το Σωματείο «Επιχειρηματικότητα Νέων»/JA Greece και σε άλλες διοργανώσεις και διαγωνισμούς (Εμπορική Έκθεση Trade Fair, Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Ψηφιακής Καινοτομίας και Επιχειρείν «e-nnovation Junior»). Θα πρέπει να αναφερθεί ότι και πέρυσι ο Όμιλος κατέκτησε το 2ο Βραβείο μεταξύ 100 εικονικών επιχειρήσεων με την εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα Marathon Application - MAPP.

Καθηγητές-Σύμβουλοι του Ομίλου: Αθανάσιος Καραμήτσας, Ελένη Μαρκοπούλου και Παναγιώτης Στατήρης
Επιστροφή