Εκδήλωση για τα 20 χρόνια λειτουργίας του International Baccalaureate Diploma Programme στο Κολλέγιο

Εκδήλωση για τα 20 χρόνια λειτουργίας του International Baccalaureate Diploma Programme στο Κολλέγιο

Απρ 12, 2017
Την Τετάρτη, 22 Μαρτίου 2017 πραγματοποιήθηκε στο Θέατρο του Κολλεγίου εορταστική εκδήλωση για τη συμπλήρωση 20 χρόνων από την έναρξη λειτουργίας του International Baccalaureate Diploma Programme στο Κολλέγιο.

Την Τετάρτη, 22 Μαρτίου 2017 πραγματοποιήθηκε στο Θέατρο του Κολλεγίου εορταστική εκδήλωση για τη συμπλήρωση 20 χρόνων από την έναρξη λειτουργίας του International Baccalaureate Diploma Programme στο Κολλέγιο. Χαιρετισμούς απηύθυναν ο κ. Αλέξανδρος Κ. Σαμαράς, Πρόεδρος του Δ.Σ. του Ε.Ε.Ι., ο κ. Χαράλαμπος Βελλής, πρώην Πρόεδρος του Δ.Σ. του Ε.Ε.Ι. (1989-2003), ο κ. Διονύσιος Τσελέντης, Συνδιευθυντής και Διευθυντής Λυκείου Κολλεγίου Αθηνών και ο κ. Απόστολος Αθανασόπουλος, Συντονιστής Σχολικών Μονάδων και Διευθυντής Λυκείου Κολλεγίου Ψυχικού. Προβλήθηκε επίσης βιντεοσκοπημένο μήνυμα του Adrian Kearney, Director of I.B. World Schools.

 

Στη συνέχεια η κ. Σοφία Αρδιτζόγλου, IBDP Coordinator, έκανε μια σύντομη εισαγωγή στην εκδήλωση, η οποία περιελάμβανε παρουσιάσεις των έξι ομάδων μαθημάτων του IBDP, καθώς και του μαθήματος της Θεωρίας της Γνώσης, του Εκτεταμένου Δοκιμίου και του Προγράμματος Δημιουργικότητα-Δραστηριότητα-Κοινωνική Προσφορά (Creativity-Activity-Service, CAS). Οι παρουσιάσεις αυτές, που χαρακτηρίζονταν από ιδιαίτερη δημιουργικότητα και πρωτοτυπία, δραματοποιούσαν σκηνές από τη μαθητική ζωή στο Σχολείο, αποτύπωναν με ευφάνταστο τρόπο τις απόψεις των μαθητών για τα οφέλη που αποκομίζουν από το Πρόγραμμα IB και συνοδεύονταν από την προβολή οπτικοακουστικού υλικού που έδινε μια ολοκληρωμένη εικόνα του Προγράμματος IB στο Κολλέγιο.  

 

Η εκδήλωση έκλεισε με μουσικό πρόγραμμα, στο οποίο συμμετείχε η απόφοιτος Ναταλία-Ελένη Τσάλλη ’10, συνοδευόμενη από εξαμελή ορχήστρα καθηγητών Μουσικής του Κολλεγίου και του Ωδείου.

 

Η  εορταστική εκδήλωση πλαισιώθηκε από έκθεση έργων τέχνης μαθητών του IBDP στο φουαγιέ του Θεάτρου.             

Επιστροφή