Ο όμιλος ""Training at the United Nations"" στη Γενεύη

Ο όμιλος ""Training at the United Nations"" στη Γενεύη

Απρ 11, 2017
Ο όμιλος «Training at the United Nations» που αποτελείτο από 11 μαθητές του Γυμνασίου και 3 μαθητές του Λυκείου Κολλεγίου Ψυχικού συμμετείχε στα work

Ο όμιλος «Training at the United Nations» που αποτελείτο από 11 μαθητές του Γυμνασίου και 3 μαθητές του Λυκείου Κολλεγίου Ψυχικού συμμετείχε στα workshops του WFUNA (World Federation of United Nations Associations) στη Γενεύη από τις 20 έως τις 24 Μαρτίου 2017. Τα Workshops είχαν ως στόχο να μεταλαμπαδεύσουν στους μαθητές τις βασικές έννοιες και αξίες, στις οποίες στηρίζεται ο Διεθνής Οργανισμός των Ηνωμένων Εθνών, προκειμένου να προασπίσει την παγκόσμια ειρήνη.

 Οι μαθητές παρακολούθησαν παρουσιάσεις από υπεύθυνους οργανισμών, οι οποίοι είναι άρρηκτα συνδεδεμένοι με την πρόληψη και αντιμετώπιση των συρράξεων και την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Επισκέφτηκαν  οργανισμούς, όπως τον Ερυθρό Σταυρό και τη μόνιμη Αμερικανική αντιπροσωπεία στον Ο.Η.Ε., ενώ συνομίλησαν με τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας στη Γενεύη, κ. Άγγελο Υψηλάντη καθώς και με διαπιστευμένους εκπροσώπους τύπου.  Ακόμα οι μαθητές παρακολούθησαν μέρος των εργασιών της 34ης τακτικής συνόδου του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και έκαναν παρουσιάσεις πάνω σε τρεις θεματικές ενότητες : 

  • Diplomacy and Multilateralism
  • Humanitarian Law
  • Human Rights

 

Τα Workshops ολοκληρώθηκαν με την επιτυχή αξιολόγηση των εργασιών των μαθητών και την επίδοση των  Certificate of Attendance. Συντονιστές καθηγητές του ομίλου ήταν οι κ. Γιαννουλάτος Π. και κ. Κανελλή Ν. για το Γυμνάσιο και η κ. Κατσαρού Α. για το Λύκειο. Την αποστολή, επίσης, συνόδευσαν οι κ. Παπαλέξης Α. και Τζανακάκης Ν. 

Επιστροφή