Βράβευση Μαθητών στον Διαγωνισμό Γαλλοφωνίας 2017

Βράβευση Μαθητών στον Διαγωνισμό Γαλλοφωνίας 2017

Απρ 1, 2017
Για άλλη μια χρονιά διοργανώθηκε ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Γαλλοφωνίας 2017, υπό την αγίδα του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδας και της Υπηρεσίας Συνεργ

Για άλλη μια χρονιά διοργανώθηκε ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Γαλλοφωνίας 2017, υπό την αγίδα  του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδας και της Υπηρεσίας Συνεργασίας και Μορφωτικής Δράσης της Πρεσβείας της Γαλλίας στην Ελλάδα, σε συνεργασία με τις γαλλόφωνες Πρεσβείες στην Ελλάδα. Στον διαγωνισμό συμμετείχαν μαθητές από όλη την Ελλάδα με περισσότερα από 3.300 έργα.Το θέμα του φετινού διαγωνισμού για τους μαθητές του Δημοτικού ήταν:

HIS[TOI]RES/ΙΣΤΟΡΙΕΣ.

 

Οι μαθητές κλήθηκαν να επιλέξουν ένα παραμύθι, να μελετήσουν την ιστορία του, να διαλέξουν έναν ήρωά του, να φανταστούν και  να σχεδιάσουν το κοστούμι του ήρωα. Στη συνέχεια έπρεπε να δημιουργήσουν το πατρόν του, να το κατασκευάσουν σε πραγματικό μέγεθος για έναν μαθητή, και να το φωτογραφίσουν. Τέλος, οι μαθητές έγραψαν συλλογικά μία σύντομη παρουσίαση του ήρωα στα γαλλικά.

      Στον διαγωνισμό έλαβαν μέρος   και τα επτά τμήματα της 6ης δημοτικού του Σχολείου μας και διακρίθηκαν τα τμήματα της κ. Μαρτίνη και της κ. Τσαρούχη.Οι μαθητές αυτών των τμημάτων επέλεξαν το παραμύθι της Αντιγόνης Μεταξά, «Η ευγνωμοσύνη των ζώων ». Ο ήρωας που διάλεξαν ήταν ο Ρατόλα, του οποίου φαντάστηκαν και κατασκεύασαν το κουστούμι σε πραγματικό μέγεθος. Τέλος, όπως απαιτούσε ο διαγωνισμός, έγραψαν ένα μικρό κείμενο παρουσιάζοντάς τον. 

Οι βραβευθέντες μαθητές είναι οι: Αλέξανδρος Αίσωπος, Δημήτρης Αίσωπος, Ντόρις Αναγνωστοπούλου, Αλεξία Αναστασιάδη, Κυριακή Αχλάδη, Κωνσταντίνα Βεκρή, Δημήτρης Γαλερός, Χρήστος Γεροντόπουλος, Χλόη Κεφάλα, Αριάδνη Καλτσά-Τσίτουρα, Ολυμπία Κουτεντάκη, Έλενα Κυλλεκίδη, Ερινίκη Κωστούλα, Δημήτρης Κωτσοβίλης,Χριστίνα Λατσούδα, Στέλλα Λεδάκη, Διονύσης Λιβανός, Αντώνης Μαγκριώτης, Γιώργος Μαρκουλάκης, Ηρώ Μαύρου, Ηλίας Μαχαίρας, Γιάννης Μυρίδης, Νικόλ Νίκολη, Σμαράγδα Οικονομίδη, Νεφέλη Παπαγεωργίου, Ζένια Πιπιλάκη, Καρολίνα Ρόκκα, Άρης Τσομώκος, Αναστάσης Φραγκόπουλος και Κωνσταντίνος Χατζητσάκος.

Αντιπροσωπία  μαθητών των τμημάτων, με τις καθηγήτριές τους, πήρε μέρος  στην απονομή των βραβείων, που έγινε στο Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδας, τη Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017.

 

Συγχαρητήρια στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς  για την επιτυχία τους!

Επιστροφή