Bookwave 2016

Bookwave 2016

Μαρ 1, 2017
Για τέταρτη συνεχή χρονιά το Δημοτικό Σχολείο του Κολλεγίου Αθηνών συμμετείχε μαζικά στη δράση Bookwave 2016, μια πρωτοβουλία της εθελοντικής οργάνωσης Library4all με συνδιοργανωτές το Μουσείο Μπενάκη και το Ίδρυμα Μποδοσάκη.

Για τέταρτη συνεχή χρονιά το Δημοτικό Σχολείο του Κολλεγίου Αθηνών συμμετείχε μαζικά στη δράση Bookwave 2016, μια πρωτοβουλία της εθελοντικής οργάνωσης Library4all με συνδιοργανωτές το Μουσείο Μπενάκη και το Ίδρυμα Μποδοσάκη. Σκοπός της οργάνωσης είναι η υποστήριξη σχολικών βιβλιοθηκών. Έτσι, το  Library4all  ενημερώνεται  για τις ανάγκες των σχολείων σε όλη την Ελλάδα και κατόπιν τα βοηθά να δημιουργήσουν μία βιβλιοθήκη ή να διευρύνουν την υπάρχουσα συλλογή τους. Τα βιβλία που προσφέρονται είναι καινούρια, ή σε άριστη κατάσταση, και προέρχονται συνήθως από δωρεές ιδιωτών, εταιρειών, εκδοτών, συγγραφέων και μη κερδοσκοπικών φορέων.

   Η Μαθητική Κοινότητα του Δημοτικού δραστηριοποιήθηκε, και φέτος, έντονα με αποτέλεσμα να συγκεντρωθούν πολλά λογοτεχνικά βιβλία για παιδιά, κυρίως, του  Νηπιαγωγείου. Τα βιβλία αυτά συσκευάστηκαν, με τη βοήθεια των μελών του Μαθητικού Συμβουλίου, και στάλθηκαν στο Μουσείο Μπενάκη με την ευχή και την ελπίδα ακόμη περισσότερα παιδιά να έρθουν σε επαφή με τον κόσμο του βιβλίου και μάλιστα από μικρή ηλικία, ώστε να αποκτήσουν καλές αναγνωστικές συνήθειες. 

Το παρακάτω μήνυμα, από τους επικεφαλής της οργάνωσης, επιβεβαιώνει πόσο σημαντική ήταν αυτή η κίνηση:

«Εκφράζουμε τις θερμές ευχαριστίες μας στους γονείς, τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς του Δημοτικού Σχολείου του Κολλεγίου Αθηνών που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας για τέταρτη συνεχή χρονιά, συγκεντρώνοντας και προσφέροντας καινούρια και σχεδόν καινούρια βιβλία!»

Συγχαρητήρια σε όλους για τη συμμετοχή τους στη δράση!       

Επιστροφή