Βράβευση μαθητών στην 7η Biennale Ξάνθης

Βράβευση μαθητών στην 7η Biennale Ξάνθης

Ιαν 28, 2017
Στις 29 Οκτωβρίου 2016 πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της 7ης Biennale παιδικής ζωγραφικής που τελεί υπό την αιγίδα του Μουσείου και Παιδικής Ακαδημίας «Οικουμένη» στην Ξάνθη.

Στις 29 Οκτωβρίου 2016 πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της 7ης Biennale παιδικής ζωγραφικής που τελεί υπό την αιγίδα του Μουσείου και Παιδικής Ακαδημίας «Οικουμένη» στην Ξάνθη. Το θέμα της    φετινής Biennale ήταν «The path of music».   

Στο πλαίσιο των εγκαινίων έγιναν και οι βραβεύσεις των έργων που είχαν λάβει μέρος στον αντίστοιχο διαγωνισμό. Τα έργα τριών μαθητριών και μαθητών του Σχολείου μας, με την καθοδήγηση της δασκάλας τους κ. Β. Σπύρου, διακρίθηκαν και βραβεύτηκαν. Πιο συγκεκριμένα, ο μαθητής Γιάννης Μπιτούνης της 4ης τάξης πήρε το 1ο βραβείο, η Δέσποινα Καμπάνη της 5ης τάξης το 2ο βραβείο και ο Γιώργος Χαΐνης της 4ης το 3ο βραβείο.

Η Ακαδημία Παιδικής Τέχνης δραστηριοποιείται από το 2000 και τον Μάιο του 2008 δημιούργησε το Μουσείο Παιδικής Τέχνης  "Οικουμένη". Μέσα σε αυτά τα 8 χρόνια λειτουργίας του μουσείου έχει να επιδείξει ένα πλήθος εκπαιδευτικών προγραμμάτων και εκδηλώσεων σχετιζόμενων με την  παιδική τέχνη και πώς αυτή εκφράζεται αλλά και δημιουργείται από παιδιά. Κύρια βαρύτητα δίνουν στη διάδοση της παιδικής ζωγραφικής και στο να δημιουργηθούν κίνητρα, ώστε όλο και περισσότερα παιδιά να γνωρίσουν τη δυνατότητα έκφρασης του εσωτερικού και εξωτερικού τους κόσμου μέσω της εικαστικής τέχνης.

 

Συγχαρητήρια στους μαθητές μας!

Επιστροφή