Αδελφοποίηση του Σχολείου μας με το 2ο Δημοτικό Σχολείο Άργους

Αδελφοποίηση του Σχολείου μας με το 2ο Δημοτικό Σχολείο Άργους

Απρ 24, 2016
Το Σάββατο, 9 Απριλίου 2016 το Δημοτικό Σχολείο του Κολλεγίου Αθηνών αδελφοποιήθηκε με το 2ο Δημοτικό Σχολείο Άργους.

Το Σάββατο, 9 Απριλίου 2016 το Δημοτικό Σχολείο του Κολλεγίου Αθηνών αδελφοποιήθηκε με το 2ο Δημοτικό Σχολείο Άργους.  Το αίτημα για αδελφοποίηση ήρθε στο Σχολείο μας στις αρχές Νοεμβρίου και οι μαθητές της Μαθητικής Κοινότητας ενθουσιάστηκαν με την προοπτική αυτή. Μάλιστα λίγο πριν τις διακοπές των Χριστουγέννων τα μέλη του Μαθητικού Συμβουλίου του Σχολείου μας συνομίλησαν, μέσω Skype, με μαθητές από το 2ο Δημοτικό Άργους.

Στο πλαίσιο αυτό λοιπόν, μέλη του Μαθητικού Συμβουλίου, το Σάββατο, 9 Απριλίου, επισκέφτηκαν το Άργος και συμμετείχαν στις εκδηλώσεις αδελφοποίησης. Οι μαθητές συνοδεύονταν από τον Διευθυντή του Σχολείου μας, κ. Λ. Ζάχο, τον Υποδιευθυντή του Ανώτερου Τμήματος, κ. Π. Αντωνίου,  τις εκπαιδευτικούς κ. Κ. Καραχάλιου και κ. Ειρ. Κανελλοπούλου και τους γονείς τους.

   

Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στο Άργος οι μαθητές και οι συνοδοί τους είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την ιστορία του αδελφού σχολείου, αλλά και να γνωριστούν με τους μαθητές και τους δασκάλους του. Κατόπιν συμμετείχαν στις εκδηλώσεις αδελφοποίησης στο πλαίσιο των οποίων έγινε ανταλλαγή δώρων. Οι μαθητές του αδελφού σχολείου χάρισαν συμβολικά δώρα από την περιοχή τους, ενώ οι μαθητές του Κολλεγίου δώρισαν τη σημαία του Σχολείου μας, ένα λεύκωμα που φιλοτέχνησαν με εικόνες και κείμενα για το Μποδοσάκειο, το ημερολόγιο του Δημοτικού του Κολλεγίου Αθηνών, έργα πηλοπλαστικής από το Εργαστήριο Ελευθέρων Δράσεων καθώς και το βιβλίο του κ. Καραμάνου «Σταθμοί και Ορόσημα».

 

Σ’ αυτή την μονοήμερη εξόρμηση οι μαθητές του Σχολείου και οι συνοδοί τους επισκέφθηκαν τις Μυκήνες όπου ξεναγήθηκαν, στον αρχαιολογικό χώρο,  από τους εκπαιδευτικούς του 2ου Δημοτικού Άργους, ενώ στο τέλος της ημέρας επισκέφθηκαν το Ναύπλιο και το κάστρο του Παλαμηδίου.

  

Μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς ενθουσιάστηκαν από την εμπειρία αυτή και τη φιλοξενία του αδελφού σχολείου και περιμένουν να το υποδεχθούν, μέσα στον Μάιο,  στο Μποδοσάκειο.

 

Επιστροφή