Άλκη Ζέη - Ζωρζ Σαρή: Ο μεγάλος περίπατος μιας φιλίας - Γυμνάσιο Κολλεγίου Αθηνών

Άλκη Ζέη - Ζωρζ Σαρή: Ο μεγάλος περίπατος μιας φιλίας - Γυμνάσιο Κολλεγίου Αθηνών

Απρ 26, 2024

Το Γυμνάσιο Κολλεγίου Αθηνών διοργάνωσε και παρουσίασε τη Δευτέρα, 22/4/2024, στο Θέατρο του Σχολείου, εκδήλωση-αφιέρωμα στα 100 χρόνια από τη γέννηση των Άλκη Ζέη και Ζωρζ Σαρή.

Η εκδήλωση είχε θέμα τη φιλία των δύο συγγραφέων έτσι όπως αυτή αναδεικνύεται μέσα από τη βιογραφία τους, τις κοινές τους αναμνήσεις και τα έργα τους. Περιλάμβανε εκφραστική ανάγνωση, ζωντανή μουσική, εικαστική δημιουργία επί σκηνής, σύγχρονο χορό, καθώς και έκθεση μαθητικών έργων, εμπνευσμένων από τα βιβλία και τη φιλία των δύο συγγραφέων.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν μαθητές και μαθήτριες όλων των τάξεων του ΓΚΑ, καθώς και εκπαιδευτικοί διαφόρων ειδικοτήτων, οι οποίοι και οι οποίες συνέβαλαν με τον τρόπο τους στην υλοποίηση της πολύπλευρης αυτής εκδήλωσης, που στόχο είχε να κινητοποιήσει, πολλαπλά, μέλη της μαθητικής κοινότητας και να τιμήσει παράλληλα τη μνήμη και τη φιλία των δύο συγγραφέων.

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας, μαθήτριες πήραν συνέντευξη από την κ. Ειρήνη Σεβαστίκογλου, πρώην διερμηνέα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, κόρη της Άλκης Ζέη, και τον κ. Αλέξη Καρακώστα, ψυχίατρο, γιο της Ζωρζ Σαρή. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης προβλήθηκαν αποσπάσματα από τις πολύ ενδιαφέρουσες συζητήσεις.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν η κ. Ειρήνη Σεβαστίκογλου και η κ. Κωνσταντίνα Ζηροπούλου, Επίκουρη καθηγήτρια στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πατρών.

Υπεύθυνες για την εκδήλωση ήταν οι φιλόλογοι του Ακαδημαϊκού Τμήματος Ελληνικής Γλώσσας Κολλεγίου Αθηνών Μάρθα Ηλιάδου, Νατάσα Μερκούρη, Ματίνα Σπανού και Αιμιλία Στριπέλη.

Υπεύθυνες για την έκθεση ήταν οι φιλόλογοι Μαρία Βρανοπούλου και Αλεξάνδρα Πετρίδη.

Επιστροφή