PYP - Exhibition 6ης τάξης ΔΚΨ

PYP - Exhibition 6ης τάξης ΔΚΨ

Απρ 29, 2024

Την Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024, η 6η τάξη του Δημοτικού Κολλεγίου Ψυχικού παρουσίασε σε γονείς και εκπαιδευτικούς τo PYP Exhibition. Την παρουσίαση των ομάδων παρακολούθησε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ο Διευθυντής/ President του Κολλεγίου Αθηνών, Καθηγητής Σπύρος Πολλάλης και η IB Programs Director κ. Ε. Βασιλείου. 

Τη φετινή χρονιά οι μαθήτριες και οι μαθητές παρουσίασαν στο exhibition τη δουλειά που πραγματοποίησαν στο πλαίσιο του προγράμματος της Παιδικής Επιχειρηματικότητας. Δημιουργώντας κάθε τμήμα τη δική του εταιρία, οι μαθητές ερεύνησαν τις βασικές δομές και τον τρόπο λειτουργίας ενός τέτοιου συστήματος και συνεργάστηκαν με δημιουργικότητα και φαντασία για την επίτευξη των κοινών τους στόχων.

Βασικοί στόχοι αυτής της εργασίας των μαθητριών και μαθητών της 6ης τάξης, ήταν η καλλιέργεια δεξιοτήτων που σχετίζονται με την έρευνα, την κριτική σκέψη, τη δημιουργικότητα, την επικοινωνία, τη συνεργασία και τη χρήση των μαθηματικών και της τεχνολογίας.

Παράλληλα στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, οι μαθητές διέθεσαν μέρος από τα κέρδη που συγκέντρωσαν στο ταμείο υποτροφιών του Σχολείου μας και τα υπόλοιπα μοιράστηκαν σε 7 διαφορετικούς φιλανθρωπικούς οργανισμούς. Η ανάπτυξη της φιλανθρωπίας, της ενσυναίσθησης και της αξίας της προσφοράς είναι στοιχεία που οφείλουμε να καλλιεργήσουμε στους μαθητές μας και τα οποία αναδείχτηκαν ιδιαιτέρως με το συγκεκριμένο πρόγραμμα. Η απόδοση των δωρεών πραγματοποιήθηκε σε ειδική τελετή στο θέατρο.

Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά για την παρουσίαση του PYP Exhibition 2024.

 

Επιστροφή