PYP Exhibition - 6η τάξη Δημοτικού Κολλεγίου Αθηνών

PYP Exhibition - 6η τάξη Δημοτικού Κολλεγίου Αθηνών

Απρ 26, 2024

Την Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024, η 6η τάξη του Δημοτικού Κολλεγίου Αθηνών παρουσίασε σε γονείς, εκπαιδευτικούς και συμμαθητές/τριες τo PYP Exhibition. Την παρουσίαση των ομάδων παρακολούθησε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ο Διευθυντής/ President του Κολλεγίου Αθηνών, Καθηγητής Σπύρος Πολλάλης, η IB Programs Director κ. Ε. Βασιλείου, η Δρ. Έ. Μανιάτη, Σχολική Σύμβουλος και η κ. Μ. Χατζηχαραλάμπους, επιστημονική σύμβουλος στο Γραφείο Π.Ε. Αν. Αττικής. 

Τη φετινή χρονιά οι μαθήτριες και οι μαθητές σχεδίασαν έρευνες γύρω από τους τρόπους με τους οποίους ανακαλύπτουμε νέα γνώση και εκφράζουμε ιδέες, συναισθήματα, αξίες, πεποιθήσεις και πολιτισμικά χαρακτηριστικά. Ερεύνησαν τρόπους επέκτασης της ανθρώπινης επινοητικότητας και δημιουργικότητας και επέλεξαν δικούς τους τρόπους έκφρασης στην έκθεση του PYP – EXHIBΙTION με τίτλο «Επί το έργον!». Βασικοί στόχοι αυτής της εργασίας των μαθητριών και μαθητών της 6ης τάξης, ήταν η καλλιέργεια δεξιοτήτων που σχετίζονται με την έρευνα, την κριτική σκέψη, τη δημιουργικότητα, την επικοινωνία, τη συνεργασία και τη χρήση της τεχνολογίας.

Η ερευνητική διαδικασία σχεδιάστηκε εξ ολοκλήρου από τα παιδιά και οργανώθηκε στα ακόλουθα βήματα:

– επιλογή του θέματος,

– διατύπωση της Κύριας Ιδέας και των Πεδίων Έρευνας,

– εντοπισμός αξιόπιστων πηγών,

– ανάλυση και σύνθεση δεδομένων και πληροφοριών,

– οργάνωση της παρουσίασης,

– ανάληψη δράσης.

Τα ερευνητικά θέματα και ο τρόπος παρουσίασης που επέλεξαν τα παιδιά είχαν ως κύρια χαρακτηριστικά τη διαθεματικότητα και την πρωτοτυπία. Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά για την παρουσίαση του PYP Exhibition 2024.

Επιστροφή