Βράβευση με χάλκινο μετάλλιο του Λυκείου Κολλεγίου Ψυχικού στην Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Πειραμάτων Φυσικών Επιστημών

Βράβευση με χάλκινο μετάλλιο του Λυκείου Κολλεγίου Ψυχικού στην Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Πειραμάτων Φυσικών Επιστημών

Απρ 18, 2024

Η αντιπροσωπευτική ομάδα του Λυκείου Κολλεγίου Ψυχικού που αποτελείται από τρία μέλη, τον Αντωνιάδη Στυλιανό-Νικόλαο (ΙΒ DP Year1), τη Βαλέττα Φαίδρα (B΄Λυκείου) και τον Σταμούλη Ευθύμιο (Β΄ Λυκείου), μετά την κατοχή της πρώτης θέσης στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Πειραμάτων Φυσικών Επιστημών, συμμετείχε στην ελληνική αποστολή που εκπροσώπησε τη χώρα μας στην Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Πειραμάτων Φυσικών Επιστημών (European Olympiad of Experimental Science – EOES 2024). Η Ολυμπιάδα πραγματοποιήθηκε στο Λουξεμβούργο από 7 έως 14 Απριλίου 2024 και η ομάδα του Σχολείου μας βραβεύτηκε με χάλκινο μετάλλιο.

Στην Ολυμπιάδα διαγωνίστηκαν συνολικά 44 τριμελείς μαθητικές ομάδες από 23 κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και μία προσκεκλημένη ομάδα από την Ουκρανία (συνολικά 135 μαθητές). Στόχος του Διαγωνισμού είναι να δώσει στους μαθητές την ευκαιρία να νιώσουν ως «πραγματικοί» ερευνητές και να εκτελέσουν πειραματικές δραστηριότητες Βιολογίας, Φυσικής και Χημείας στις οποίες ανταγωνίζονται τους μαθητές ομάδων άλλων χωρών. Το θέμα που μελετούν κάθε φορά διαφέρει και απαιτείται η διεπιστημονική προσέγγισή του.

Συγχαρητήρια στους μαθητές και τη μαθήτρια του Σχολείου μας που βραβεύτηκαν με χάλκινο μετάλλιο στην Ολυμπιάδα EOES 2024 και στους καθηγητές και την καθηγήτρια που συμμετείχαν στην προετοιμασία τους, κ. Γ. Διπλάρη, κ. Δ. Κοντοσταυλάκη και κ. Α. Κορίλλη!

Επιστροφή