Εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας των Μαθηματικών στο Γυμνάσιο Κολλεγίου Ψυχικού

Εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας των Μαθηματικών στο Γυμνάσιο Κολλεγίου Ψυχικού

Μαρ 20, 2024

Η καθιέρωση διεθνούς ημέρας των Μαθηματικών ήταν μια πρωτοβουλία των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής για την προώθηση των Μαθηματικών στους μαθητές στο πλαίσιο της ιδέας ότι η ενασχόληση με τα Μαθηματικά μπορεί να είναι διασκεδαστική. Ο λόγος της περιφέρειας του κύκλου προς τη διάμετρό του είναι ο αριθμός  3,14159265… ή αλλιώς η σταθερά π. Τα τρία πρώτα ψηφία του αριθμού συνηγορούν στην ημερομηνία 14 Μαρτίου (3.14). Η αξιοποίηση της παρερμηνείας του π pi day ως ‘pie day’ συντέλεσε στη διεξαγωγή εορταστικών εκδηλώσεων με στρογγυλές πίτες για τον εορτασμό της ημέρας του π.

Το 2019, η UNESCO ανακήρυξε την 14η Μαρτίου ως Παγκόσμια Hμέρα των Μαθηματικών.

Στο Γυμνάσιο του Κολλεγίου Ψυχικού, όπως και τα προηγούμενα χρόνια, διοργανώθηκε εορταστική εκδήλωση για την Παγκόσμια Hμέρα των Μαθηματικών, ή ημέρα του π (Pi day) την Πέμπτη, 14 Μαρτίου. Στόχος ήταν να παρουσιαστούν οι συνδέσεις μεταξύ των μαθηματικών και όλων των ειδών τα πεδία, τις έννοιες και τις ιδέες.

Οι μαθητές ανέδειξαν τη δημιουργικότητά τους σχεδιάζοντας αφίσες για την ημέρα του π και συμβάλλοντας στη διοργάνωση και διεξαγωγή ενός bake sale. Με μεγάλη συμμετοχή όλων των μαθητών του Γυμνασίου και την πολύτιμη βοήθεια των εθελοντριών του Parents Fund Drive, οι μαθητές μας ευαισθητοποιήθηκαν και κινητοποιήθηκαν σε σχέση με την ενεργή προσφορά στην κοινότητα του Κολλεγίου (τα έσοδα του bake sale στηρίζουν το Tαμείο Υποτροφιών).

#idm314

#π pi day

#international day of mathematics

Επιστροφή