Συμμετοχή των μαθητών του Γυμνασίου του Psychico College στο εργαστήριο της World Federation of United Nations Associations

Συμμετοχή των μαθητών του Γυμνασίου του Psychico College στο εργαστήριο της World Federation of United Nations Associations

Απρ 5, 2024

Από τις 10 έως τις 15 Μαρτίου, οι μαθητές του Ομίλου "Training at the United Nations" του Γυμνασίου Κολλεγίου Ψυχικού πραγματοποίησαν μια εμπλουτιστική αποστολή στα γραφεία των Ηνωμένων Εθνών στη Γενεύη. Εφοδιασμένοι με γνώσεις που απέκτησαν από εργαστήρια που πραγματοποιήθηκαν καθ' όλη τη διάρκεια της ακαδημαϊκής χρονιάς στο Σχολείο, οι μαθητές μας συμμετείχαν σε διεισδυτικούς διαλόγους με αξιωματούχους των Ηνωμένων Εθνών. Είχαν το προνόμιο να συναντήσουν εκπροσώπους από διακεκριμένους οργανισμούς όπως ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου (ΠΟΕ), η Διεθνής Ομοσπονδία Εταιρειών Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου (IFRC), το Γραφείο της Ύπατης Αρμοστείας των Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (OHCHR), το Γραφείο της Ύπατης Αρμοστείας των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες (UNHCR) καθώς και τον Πρώτο Γραμματέα της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Ελλάδας στα Ηνωμένα Έθνη.

Εκτός από αυτές τις διαφωτιστικές συνεδρίες, οι μαθητές εξερεύνησαν την πολιτιστική κληρονομιά της Γενεύης. Με τη συνοδεία έμπειρων ξεναγών, γοητεύθηκαν μαθαίνοντας για την ιστορική Παλιά Πόλη. Επιπλέον, επισκέφθηκαν το Ολυμπιακό Μουσείο στη Λωζάνη, όπου τους υποδέχθηκε το πνεύμα του αθλητισμού και της παγκόσμιας ενότητας.

Αυτές οι εκδρομές συμπλήρωσαν τις ακαδημαϊκές πτυχές του ταξιδιού, προσφέροντας στους μαθητές μας μια ολιστική κατανόηση τόσο της ιστορικής όσο και της σύγχρονης σημασίας της περιοχής.

Το αποκορύφωμα της εμπειρίας τους περιελάμβανε την αντιμετώπιση πραγματικών σεναρίων που αφορούν τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης (ΣΒΑ). Αυτή η πρακτική προσέγγιση παρείχε στους μαθητές μας ανεκτίμητες γνώσεις για την αντιμετώπιση των παγκόσμιων προκλήσεων. Η επίσκεψη όχι μόνο διεύρυνε την κατανόηση των παγκόσμιων θεμάτων, αλλά και ενδυνάμωσε με τις δεξιότητες για να έχουν θετικό αντίκτυπο στον διασυνδεδεμένο κόσμο μας. Συγχαίρουμε τους μαθητές μας για την αφοσίωσή τους και ανυπομονούμε να δούμε τις θετικές επιπτώσεις της εμπειρίας τους. 

Επιστροφή