Διαπολιτισμικό ταξίδι μάθησης: Εκπαιδευτικοί από την Ισπανία και τη Σουηδία εξερευνούν καινοτόμες πρακτικές στο Δημοτικό Σχολείο του Κολλεγίου Αθηνών

Διαπολιτισμικό ταξίδι μάθησης: Εκπαιδευτικοί από την Ισπανία και τη Σουηδία εξερευνούν καινοτόμες πρακτικές στο Δημοτικό Σχολείο του Κολλεγίου Αθηνών

Φεβ 28, 2024
Με ενθουσιασμό μοιραζόμαστε τα σημαντικότερα σημεία της πρόσφατης επίσκεψης αντιπροσωπειών εκπαιδευτικών από το σχολείο El Casal στο Castellar del Vallès της Βαρκελώνης, Ισπανία, και το Gränbyskolan στην Ουψάλα της Σουηδίας στο Σχολείο μας. Με οικοδεσπότη το Τμήμα Αγγλικών, αυτή η εμπειρία Job Shadowing που έγινε στο πλαίσιο του Erasmus, παρείχε μια εμπλουτιστική ευκαιρία για όλους τους εμπλεκόμενους. 

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους, οι καθηγητές είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μαθήματα Αγγλικών από την 1η έως και την 6η τάξη, εμβαθύνοντας στις μεθόδους διδασκαλίας και τις στρατηγικές εμπλοκής των μαθητών μας. Οι Ισπανοί καθηγητές έδειξαν έντονο ενδιαφέρον για τις πρακτικές αειφορίας του Σχολείου μας, δεδομένης της ιδιότητάς μας ως σχολείου ECO και της συμμετοχής μας σε διάφορα περιβαλλοντικά δίκτυα. Παράλληλα, οι Σουηδοί εκπαιδευτικοί ενθουσιάστηκαν από τις καινοτόμες μεθοδολογίες μας, την παιδαγωγική μας και τα ποικίλα προγράμματα διδασκαλίας που προσφέρουμε.

Τα σχόλια που λάβαμε από τους επισκέπτες μας ήταν στη συντριπτική τους πλειοψηφία θετικά, με όλους να εντυπωσιάζονται από το υψηλό επίπεδο διδασκαλίας και το δυναμικό μαθησιακό περιβάλλον. Ως εκ τούτου, με ενθουσιασμό θα διερευνήσουμε ευκαιρίες για περαιτέρω συνεργασία. Αυτό το διαπολιτισμικό ταξίδι μάθησης όχι μόνο ενισχύει τους δεσμούς μεταξύ των ιδρυμάτων μας, αλλά τονίζει επίσης την αξία της διεθνούς συνεργασίας για την προώθηση της εκπαίδευσης. Ανυπομονούμε να αξιοποιήσουμε αυτή την εμπειρία και να συνεχίσουμε να μαθαίνουμε και να αναπτυσσόμαστε μαζί.
Επιστροφή