Οικο-συνδέσεις: Το Πρόγραμμα eTwinning στο Δημοτικό Κολλεγίου Αθηνών

Οικο-συνδέσεις: Το Πρόγραμμα eTwinning στο Δημοτικό Κολλεγίου Αθηνών

Φεβ 21, 2024

Στο Δημοτικό Κολλεγίου Αθηνών, είμαστε υπερήφανοι που συμμετέχουμε σε ένα ακόμη ευρωπαϊκό πρόγραμμα eTwinning, και συγκεκριμένα στην πρωτοβουλία "Resource Don't Go", σε συνεργασία με σχολεία και οργανισμούς από τη Σουηδία, τη Γερμανία, την Τουρκία, τη Λιθουανία, την Ισπανία, την Ελλάδα και τη Ρουμανία. Υπό το συντονισμό και την επίβλεψη της κ. Μαριάνθης Γιαννακοπούλου, οι μαθητές της 6ης τάξης θα συμμετάσχουν σε διάφορες δραστηριότητες. Θα συνομιλήσουν στην αγγλική γλώσσα με συμμαθητές τους από τα συμμετέχοντα σχολεία, διευρύνοντας τους γλωσσικούς τους ορίζοντες, ενώ θα συζητήσουν για θέματα που σχετίζονται με τη βιοοικονομία. Χρησιμοποιώντας εκπαιδευτικό υλικό κατάλληλο για την ηλικία τους, θα κατανοήσουν τις βασικές έννοιες της βιοοικονομίας, ανοίγοντας το δρόμο για τεκμηριωμένες συζητήσεις σχετικά με βιώσιμες πρακτικές. Επιπλέον, θα σχεδιάσουν συνεργατικά κάρτες για ένα επιτραπέζιο παιχνίδι με θέμα τη βιοοικονομία, ενισχύοντας τη δημιουργικότητα και την ομαδική εργασία. Το αποκορύφωμα των προσπαθειών τους θα περιλαμβάνει την ανταλλαγή των καρτών που δημιούργησαν και τη βύθιση σε μια διαδραστική εμπειρία παιχνιδιού.

Η επιστημονική επίβλεψη των προσπαθειών μας παρέχεται από το Universität Hohenheim στη Γερμανία, το οποίο θα διοργανώσει επίσης ένα Φεστιβάλ Βιοοικονομίας μετά την ολοκλήρωση του έργου. Αυτή η συλλογική προσπάθεια υπόσχεται τη δημιουργία μιας πλατφόρμας για την παρουσίαση του έργου του προγράμματος eTwinning, τονίζοντας τη σημασία των βιώσιμων πρακτικών και της περιβαλλοντικής διαχείρισης.

Στο Δημοτικό Κολλεγίου Αθηνών είμαστε υπερήφανοι που είμαστε μέρος της κοινότητας eTwinning και που συμμετέχουμε ενεργά σε έργα που προωθούν τη συνεργασία, την πολιτιστική κατανόηση και την περιβαλλοντική βιωσιμότητα. Μέσω πρωτοβουλιών όπως το πρόγραμμα "Resource Don't Go", στοχεύουμε να εμπνεύσουμε και να ενδυναμώσουμε τους μαθητές μας να κάνουν τη διαφορά στον κόσμο, αναλαμβάνοντας μία βιώσιμη δράση τη φορά.

Περισσότερες πληροφορίες στο https://www.biobeo.eu/2023/12/06/etwinning-project-started/?trk=public_post_comment-text



Επιστροφή