Διαπολιτισμικό Πρόγραμμα eTwinning στο Δημοτικό Κολλεγίου Αθηνών

Διαπολιτισμικό Πρόγραμμα eTwinning στο Δημοτικό Κολλεγίου Αθηνών

Φεβ 21, 2024

Στο Δημοτικό Κολλεγίου Αθηνών αγκαλιάζουμε το πνεύμα της συνεργασίας και της πολιτιστικής ανταλλαγής μέσω καινοτόμων προγραμμάτων όπως το eTwinning. Αυτή η ευρωπαϊκή πρωτοβουλία συνδέει σχολεία σε όλη την ήπειρο, προωθώντας ουσιαστικές συνεργασίες και εμπλουτίζοντας τις εκπαιδευτικές εμπειρίες μέσω της ψηφιακής συνεργασίας. Ως εκ τούτου, είμαστε στην ευχάριστη θέση να μοιραστούμε τη συμμετοχή μας στο πρόγραμμα ανταλλαγής εορταστικών καρτών, ένα συναρπαστικό πρόγραμμα eTwinning που γιορτάζει την πολιτιστική ποικιλομορφία και τις εορταστικές παραδόσεις σε όλη την Ευρώπη. Με την πρωτοβουλία και την καθοδήγηση της κ. Φαίης Καφετζοπούλου, οι μαθητές της 4ης τάξης του Δημοτικού Σχολείου του Κολλεγίου Αθηνών ξεκίνησαν ένα ταξίδι ανακάλυψης και δημιουργικότητας.

Το πρόγραμμα καλεί τους μαθητές να ανταλλάξουν εορταστικές κάρτες και παρουσιάσεις πολυμέσων, παρουσιάζοντας τα μοναδικά έθιμα και τις παραδόσεις που παρατηρούνται κατά τη διάρκεια σημαντικών εορτών. Συμμετέχοντα σχολεία από χώρες όπως η Τσεχική Δημοκρατία, η Γεωργία, η Ρουμανία, η Πολωνία, η Ιταλία, η Γερμανία, η Ισπανία, η Σλοβακία και η Φινλανδία έχουν συμμετάσχει σε αυτή την πολιτιστική ανταλλαγή. Οι μαθητές μας έχουν ήδη συμβάλει με προθυμία σε αυτή την πρωτοβουλία, δημιουργώντας όμορφες κάρτες και παρουσιάσεις για την Ελλάδα. Το πρόγραμμα ανταλλαγής εορταστικών καρτών ήταν μια ικανοποιητική εμπειρία για τους μαθητές μας, παρέχοντάς τους την ευκαιρία να αναδείξουν τη δημιουργικότητά τους, να μάθουν για νέους πολιτισμούς και να δημιουργήσουν ουσιαστικές συνδέσεις με τους συμμαθητές τους σε όλη την Ευρώπη. Καθώς το πρόγραμμα συνεχίζεται, προσβλέπουμε σε περαιτέρω πολιτιστικό εμπλουτισμό και στην καλλιέργεια μόνιμων φιλικών σχέσεων.

Στο Δημοτικό Κολλεγίου Αθηνών δεσμευόμαστε να παρέχουμε στους μαθητές μας μεταμορφωτικές μαθησιακές εμπειρίες που εκτείνονται πέρα από τις σχολικές τάξεις. 

Μέσα από πρωτοβουλίες όπως το πρόγραμμα ανταλλαγής εορταστικών καρτών, προσπαθούμε να καλλιεργήσουμε πολίτες του κόσμου που αγκαλιάζουν τη διαφορετικότητα, σέβονται τις διαφορές και γιορτάζουν το πλούσιο μωσαϊκό των πολιτισμών που κάνουν τον κόσμο μας μοναδικό.



Επιστροφή