Ghana Water Project: It's Happening! - Δημοτικό Κολλεγίου Αθηνών

Ghana Water Project: It's Happening! - Δημοτικό Κολλεγίου Αθηνών

Απρ 3, 2023

Η Στέφανη Γρηγορίου, εθελόντρια από την Κύπρο, ταξίδεψε στη χώρα μας για να γνωρίσει από κοντά τη μαθητική ομάδα “Ιt’s happening” του Δημοτικού του Κολλεγίου Αθηνών που συγκεντρώνει χρήματα για τη δημιουργία γεώτρησης στο χωριό Εkoso στην περιοχή Κwahu στην ορεινή Γκάνα. Το χωριό έχει 2000 κατοίκους και σχολείο. Ωστόσο, η μοναδική γεώτρηση που υπήρχε έχει καταστραφεί με αποτέλεσμα οι κάτοικοι του χωριού να μην έχουν πρόσβαση σε καθαρό νερό.

Τη Δευτέρα, 27 Μαρτίου, η κα Γρηγορίου μοιράστηκε με τους μαθητές του Σχολείου μας τις εμπειρίες της από τα δέκα χρόνια εθελοντισμού στη Γκάνα και μαζί με την ομάδα “It’s happening” παρουσίασε στη μαθητική κοινότητα τo Ghana Water Project. Το χρηματικό ποσό που απαιτείται για την αποπεράτωση του έργου είναι 4.500 -5.000 ευρώ περίπου και θα αλλάξει το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων της περιοχής. Το έργο θα αρχίσει τον Απρίλιο 2023 και αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί ως τα μέσα Μαΐου του 2023. Κατά τη διάρκεια του έργου η κα Γρηγορίου θα συνδέεται ζωντανά με τους μαθητές για να μπορούν να παρακολουθούν τις εξελίξεις και να συνδιοργανώσουν δράσεις με το σχολείο της περιοχής.

Η μαθητική ομάδα “It’s happening” αποτελείται από εννέα μαθητές της 6ης τάξης και  μια σύμβουλο εκπαιδευτικό. Τα μέλη τη ομάδας είναι:

 

Ζωή Καίσαρη

Ανδρέας Καραγιάννης

Σταύρος Κοταλακίδης

Κωνσταντίνος Κυλικάς

Άρτεμις Κωνσταντίνου

Βασίλης Λαμπρόπουλος

Ξένια Λιάγκα

Νικόλαος Μυρίλλας

Ελένη Ρουσσουνέλου

Και η εκπαιδευτικός τους Μαριάνθη Γιαννακοπούλου

 

 

Περισσότερα για τη δράση δείτε εδώ:

https://www.athenscollege.edu.gr/give/student-initiatives/ghana-water-project-it

 

 

Επιστροφή